Mój ogródek - KarolinaL

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Ewelina pisze:Budleja piękna i już? Moja ma dopiero niewielkie pączki :( Jakaś zapóźniona chyba , muszę jej powiedzieć ,że koleżanka już kwitnie. Może się zmobilizuje ? :wink:
Tak Ewelinko, powiedz jej, na dodatek koleżanka z tego samego miasta :D
KaRo, ja nawet nie wiem jak wygląda budleja skrętolistna :oops: :( Będę czekać na Twoje zdjęcia :D
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Coś mi dziś humor nie dopisuje :cry: ;:222 Wczoraj lało bez litości między innymi na świeżo wzeszłą traweczkę (eks-toaleta mojego piesia :? ), a glina zrobiła swoje - przez wiele godzin utrzymywały się tam kałuże i teraz wygląda dość marnie :( :? Wiatru też już mam dosyć, tylko patrzę czy już coś połamało, czy jeszcze nie.
I w ogóle mi się nie układa :( :( :( Wiem, że to nie ten temat, moze nawet nie to forum, ale... życie potrafi być do bani. ;:29
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No, Karolinko! Więcej optymizmu proszę ! Pamiętasz może z " Kabareciku..."

" Ciesz sie z tego, co masz jutro możesz mieć mniej,
Ciesz sie z tego , co jeszcze masz
No i - głośno się śmiej !

Nie wyrzekaj na los, on tu winien najmniej,
Ciesz się z tego, co jeszcze masz
Albo - głośno się śmiej !"

Życie czasem " daje nam do myślenia " ale tak naprawdę nie jest złe ! Pozdrawiam i życzę Ci poprawy nastroju
:D
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć :P :P :P
Masz bardzo pięknie w swoim ogrodzie,jest po prostu olśniewający :P Cudne kwiaty ,krzewy ,"goście", no i nawet ten pajączek nie taki zły He,he(Sama tez bym mu nie zrobiła zdjęcia) :wink: Moi sasiedzi mówią "Gdzie pająki i pajęczyny tam ładne dziewczyny"Hi,hi
Bardzo zainteresowała mnie Twoja budleja ,czy wysokoa rośnie :shock: i czy z nasionek :?:

POZDRAWIAM ;:3 ;:3 ;:3
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Karolinko głowa do góry, nic złego się nie dzieje. Wszystko jest tak jak trzeba. Raz na wozie , raz pod wozem. Takie jest życie. Nie myśl o chmurach ale o słoneczku to niedługo się pojawi. Umnie też są wichury i to jakie - halny.Czasem coś się złamie coś ukręci coś odpadnie, ale tak to już jest. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło - to takie przysłowie, które zawsze się sprawdza. Więc nie myśl o złym tylko z radością czekaj na dobre, które już niebawem przyjdzie.
A ogródek i tak masz piękny, no i multum możliwości, więc " uśmiechnij się i do góry głowa "
Grażyna.
kogro-linki
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej, hej Karolinko :D
Zainteresowało mnie Twoje zdanie na temat "dobrej ręki do kwiatów" i charakteru ;-)
Więc przyszłam sprawdzić z kim mam do czynienia :D hihi Według Twojej teorii wychodzi, że masz trudno-silny charakter :D hihi Mój i bez dobrej ręki do kwiatów taki jest :D
Uwierzysz, że nie wiem jak to się stało, że przez ten cały czas przegapiałam Twój piękny ogród?? Nie mam pojęcia jak to się stało :oops: Dopiero nasze wywody u Eleki mnie przygnały.
Moje hibiskusy zaczęły wcześniej wegetacje ale do tej pory nie zawiązały pąków kwiatowych :( Widać w Poznaniu panują bardziej odpowiednie warunki ;-) W zeszłym tygodniu prawie wyszłam z ogrodniczego z budleją ale coś w ostatniej chwili mnie powstrzymało i zmieniłam zamówienie... teraz gdy zobaczyłam jak ona pięknie kwitnie u Ciebie to mam ochotę po nią lecieć choćby teraz.
No i zasiedziałam się... teraz uciekam ale jeszcze wrócę (hmmm zabrzmiało to jak groźba :D hihi)
Pozdrówki!
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jejku, ile odwiedzin! :D

Ewelinko - dziękuję serdecznie za słowa wsparcia. Przemyślałam parę spraw i dzisiaj jest już znacznie lepiej. I przepraszam za kwękanie na forum :oops: Postaram się więcej tego nie robić :)

Barbarko - dziękuję za odwiedziny i słowa uznania! Wziąwszy pod uwagę liczbę pająków w naszym domu/ogrodzie/piwnicy/szopie/garażu i oraz "dziewczyn" (1 - jeśli tak mnie jeszcze można nazwać :? ), to musiałabym być istną miss :wink: No właściwie moją piesię też do dziewczyn zaliczyć można :lol:
A budleję kupiłam w zeszłym roku w postaci gotowego krzaczka oczywiście, bo z nasion bym chyba nie umiała. Nawet nie wiem czy ona w ogóle zawiązuje nasiona. Zdaje się, że powinna rosnąć na jakieś 2,5 metra. Sympatyczne krzaczunio :)

Grażynko - również dziękuję! Z tym wozem święta prawda... Ale słoneczko się już dzisiaj pokazywało dosłownie i przenośni, a wiatr szczęśliwie ominął moje roślinki. Masz rację, trzeba pamiętać, że słoneczko nawet jeśli za chmurkami, ale JEST. ;:3

Dorko - miło, że wpadłaś! :D To tylko pozory z tą ręką do kwiatów, staram się tak robić zdjęcia żeby wyglądało na to, że ją mam :wink: :D , a wolalabym mieć silniejszy charakter i wspomnianą rękę - i mnie i kwiatom wyszłoby to na dobre :wink:
Od tego hibiskusa zaczęła się moja forumowa przygoda - szukałam odpowiedzi na pytanie dlaczego nie wypuszcza listków i trafiłam tu :D A budleję bardzo polecam, bardzo ją lubię, jej kwiaty mają charakterystyczny taki jakby korzenno-miodowy zapach, który motyle uwielbiają. Tylko czekać na słoneczną pogodę :D Rok temu kwitła da razy.

Dzisiaj ogród wyglądał zjawiskowo gdy po deszczu wyszło słońce i wszystko aż lśniło w kropelkach! Nawet nie próbowałam fotografować, bo aparat tego nie pokaże. W sobotę zamierzam poszaleć w ogródku, a na razie pooglądam forumowe :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

U mnie budleje też kwitną bezustannie - teraz niedługo zacznie biała. Nie tylko motyle ją uwielbiają ale i inne owady. Poza tym jeżeli systematycznie obcina się im przekwitłe kwiaty to kwitną bez przerwy aż do mrozów. Lepiej przycinać ją na wiosnę bo nie przemarza i obficiej wtedy kwitnie. Polecam wszystkim, bo nie choruje i nic jej nie zżera - przynajmniej u mnie. :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Ja nie wierzę,że nie jedzą jej ślimaki - wszystkożercy ;:185
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Moją budleję niestety coś zżera, nie wiem tylko co, na szczęście niezbyt intensywnie. Raczej nie ślimaki, to mi wygląda raczej jak ślady ząbków jakichś gąsiennic, czy czegoś takiego.
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

;:65 ;:65 ;:65 :wink:
Pięknie u Ciebie i dobrze, że odzyskałaś Humor :wink:
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Grzegorz B

Post »

Karolinko, ja również się cieszę, że humor Ci się poprawił. Optymistyczne podejście jest o wiele lepsze niż zamartwianie się. Wiem to z doświedczenia co można było zauważyć w Naszym forum. Obecnie jednak żadnego zamartwiania, życie jest zbyt piekne i krótkie aby marnować je na zamartwianie się. Przecież masz cudowny ogródek o którym wielu może tylko pomarzyć a rękę do kwiatów to masz na pewno. Twoje naprawdę budzą zachwyt i na dodatek ten naturalny wdzięk i klimat Twego ogrodu. Cóż chcieć więcej.
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję Wam serdecznie Dorotko i Grzesiu! ;:180 To prawda, że życie jest krótkie, na wiele rzeczy zbyt krótkie i czas ucieka... Ale staram się w gorszych chwilach skupić się na tym co dobre, popatrzeć na ogródek (nie patrzeć na ślimaki :evil: :wink: ...), a forum prawie zawsze poprawia mi nastrój :D

Na razie niewiele u mnie nowego, obserwuję rudbekię, ktora długo czekała, ale teraz jest cała w pąkach. Jak zacznie kwitnąć, to chyba do jesieni będzie na co patrzeć :D

Obrazek

I jeszcze kilka etapów rozwoju kwiatka jeżówki - w mojej obecnej hierarchii zaraz po dzielżanie ;:167 Na ostatnim zdjęciu gość (kto chce zobaczyć skrzydełka gościa niech zajrzy do tematu "Paź królowej i inne owady" :D )
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

U mnie jeżówka jeszcze nie zakwitła , ale rutbekia już zaczyna. Czy nie masz wrażenia Karolinko, że w tym roku rośliny wyprzedzają kalendarz ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zdecydowanie tak, nie wiem co będzie kwitło do końca lata (oprócz rudbekii), bo wszystko się spieszy, dzielżan przekwita, nachyłek też... :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”