Kolorowy Ogród Geni 2011cz.2
-
andrzejek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2011cz.2
Geniu ogromniasta ta twoja plantacja
.pw
OOO Gieniu piękne irysy ,ten mniejszy trawnik to dla naprawdę małej wnuczki

odmiany irysów wspaniałe I`m Yours na listę moich chciejstw, w jednej z wczesniejszch fotek taki biała góra ciemnogranatowy dół - też mnie zachwycił. I - zauważ - mamy praktycznie w większości inne odmiany - mało co się powtarza
Popatrz jaki bogaty ten świat.
U ciebie one rosną w warunakch słonecznych - a u mnie - stare drzewa i wszędzie półcień - aż dziw, że sobie dają radę. Nie masz co zazdrościć idze i zannie - przeciez możesz mnie odwiedzić w porze kwitnienia - ale to juz pewnie w przyszłym roku - bo sie sezon irysowy kończy
pozdrawiam
U ciebie one rosną w warunakch słonecznych - a u mnie - stare drzewa i wszędzie półcień - aż dziw, że sobie dają radę. Nie masz co zazdrościć idze i zannie - przeciez możesz mnie odwiedzić w porze kwitnienia - ale to juz pewnie w przyszłym roku - bo sie sezon irysowy kończy
pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
kammo ten większy trawniczek dla Amelki , dziś pięknie odpoczywała sobie na końcu .
Piotrze to będzie co na wymianę , tylko trzeba poczekać choć rok żeby się rozrosły
Bo te o których piszesz mam pierwszy rok .Tylko u mnie problem jak przekwitną to będzie problem znaleźć te iryski w sierpniu , nie mam tabliczek z nazwami a ja musiałabym mieć też zdjęcie tych irysków przy każdej kępie
.
To te 2 o których pisałeś ?

I m Yours

Dramatic Style
Bardzo chętnie w przyszłym roku odwiedzę Twój ogród .
Genia
Piotrze to będzie co na wymianę , tylko trzeba poczekać choć rok żeby się rozrosły
Bo te o których piszesz mam pierwszy rok .Tylko u mnie problem jak przekwitną to będzie problem znaleźć te iryski w sierpniu , nie mam tabliczek z nazwami a ja musiałabym mieć też zdjęcie tych irysków przy każdej kępie
To te 2 o których pisałeś ?

I m Yours

Dramatic Style
Bardzo chętnie w przyszłym roku odwiedzę Twój ogród .
Genia
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Geniu śliczne masz te iryski
Moje te od Ciebie też mi rozkwitły , też bardzo ładne

Moje te od Ciebie też mi rozkwitły , też bardzo ładne
-
x_Adasko
Jak zwykle gdy zaglądam do Twojego wątku, to widzę multum zdjęć i nie wiem które opisać 
a u mnie są tabliczki! ale w plątaninie klączy czasem bywa różnie. Co do rozrastania to też rozmaicie bywa. Np taki biało niebieski z czerwoną bródką (Ruban Bleu) który zachwycił zannę praktycznie się prawie nie rozrasta - kwitnie co roku, ale nie przbywa mu kłącza... a mam go juz kilka lat... Obiecałem zannie że z nim powalczę... ale sam nie wiem jak to zrobić.
U mnie dziś się rozwinęły dwa i został ostatni - Cerf Volant zapewne na jutro sądząc po pąku.
Nie mam czasu zająć się wstawianiem zdjęć - obawiam się, ze odłoże to na weekend bo to i koniec semestru i szczyt sezonu konferencyjnego i żniwa eksperckie... no zarobiony jestem po prostu... A i ten upał swoje robi... A na oglądanie irysów umówimy się za rok - jak przyjdą "Schreinery" w sierpniu to może już na maj niektóre zakwitną... będzie się działo. W tym roku zamierzam rozsadzać tylko kundelki bo się już bardzo zagęściły w szpalerze przy płocie. Chyba że na któregoś odmianowego masz szczególną ochotę, to mogę sprawdzić czy coś się da uszczknąć (na pw)
Trafnie wybrałaś te dwa, które mi się najbardziej podobają... Ten biało granatowy ma jakąś nazwę? po omaku znaleźć w necie nie łatwo...
PS a co to takiego ta intensywnie niebieska kępa na prawo od wiatraczka przy ścieżce? Fajny kolor
U mnie dziś się rozwinęły dwa i został ostatni - Cerf Volant zapewne na jutro sądząc po pąku.
Nie mam czasu zająć się wstawianiem zdjęć - obawiam się, ze odłoże to na weekend bo to i koniec semestru i szczyt sezonu konferencyjnego i żniwa eksperckie... no zarobiony jestem po prostu... A i ten upał swoje robi... A na oglądanie irysów umówimy się za rok - jak przyjdą "Schreinery" w sierpniu to może już na maj niektóre zakwitną... będzie się działo. W tym roku zamierzam rozsadzać tylko kundelki bo się już bardzo zagęściły w szpalerze przy płocie. Chyba że na któregoś odmianowego masz szczególną ochotę, to mogę sprawdzić czy coś się da uszczknąć (na pw)
Trafnie wybrałaś te dwa, które mi się najbardziej podobają... Ten biało granatowy ma jakąś nazwę? po omaku znaleźć w necie nie łatwo...
PS a co to takiego ta intensywnie niebieska kępa na prawo od wiatraczka przy ścieżce? Fajny kolor
pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
-
BOzENA1542

- Od: 14 cze 2008, o 21:31
Gieniu ,ale pędzisz z tymi wątkami ,troszkę mnie nie było a tu już 14 stronka
Jak róże
Moje te na podjeździe tak dostały w kość przez te mrozy ,że chyba w ogóle nie będą kwitły ,coś tam wypuszczają ale nie mają pąków ,szkoda ,bo tyle nowych odmian posadziłam ,
Z tyłu domu są w trochę lepszym stanie i coś niecoś zakwitnie
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Geniu co do Ciebie wejdę to rozpływam się z zachwytu....te iryski....masz nieprawdopodobnie piękne odmiany.....i te kolory....cudo.....co przyjdę to aż wzdycham.....
Piszesz, ze niektóre to małe kępki, przecież się rozrosną.......oczywiście jeśli im na to pozwolisz
......ale one nawet niewielkie to już wyglądają bajecznie 
Piszesz, ze niektóre to małe kępki, przecież się rozrosną.......oczywiście jeśli im na to pozwolisz
- e-genia

Piotr w końcu znalazłam nazwę tego drugiego iryska , ale się namęczyłam , chyba z godzinkę szukałam wątku Kacera ,
wyczerpująca odpowiedź na p.w
Adamie , Agnieszko ,dziękuję nie wszystkie iryski tak pięknie się rozrastają , ale z czasem na pewno troszkę się rozrosną .
Bożenko róże słabe, ale chyba tylko ze 3 zmarzły na amen , reszta rośnie , w przyszłym roku będzie lepiej .
U mnie tez na razie nie mają pąków , ale do jesieni daleko , na pewno zakwitną .
Genia
.
wyczerpująca odpowiedź na p.w
Adamie , Agnieszko ,dziękuję nie wszystkie iryski tak pięknie się rozrastają , ale z czasem na pewno troszkę się rozrosną .
Bożenko róże słabe, ale chyba tylko ze 3 zmarzły na amen , reszta rośnie , w przyszłym roku będzie lepiej .
U mnie tez na razie nie mają pąków , ale do jesieni daleko , na pewno zakwitną .
Genia
.
-
dosia
- 1000p

- Od: 1 lut 2009, o 16:10
Geniu obcinasz czosnkom kwiatostany czy pozwalasz produkować nasionka? 
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
- e-genia

Anulko ja obcinam kwiatostany czosnków ,żeby nie osłabiać cebulki .
Geniu Irysy odwdzięczyły się wspaniałym kwitnieniem. Zachwycają wszystkie, a w szczególności Dramatic Style
Pozdrawiam
- e-genia

-
muszu852
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Geniu to podczas burzy musisz im jakiś parasol ochronny zmontować ....
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670