Moje domowe i balkonowe
- Anjja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 sie 2010, o 20:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje domowe i balkonowe
Nie znam tak dobrze Wrocławia. Byłam ze 2 lata temu ale zdecydowanie za krótko i za mało zwiedziłam choć Panorama Racławicka odfajkowana i bardzo mi się podobała. Jako dziecko jak ja zwiedzałam to nie bardzo czułam klimat
ale wtedy z kolei wydawała mi się z 10 razy większa 
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- Wiktoria_W

- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To jesteś dużo lepsza ode mnie - ja tam jeszcze nie dotarłam (podobnie, jak do wrocławskiego ZOO), byłam za to w Ogrodzie Botanicznym (to tak, żeby było choć trochę w temacie roślin
).
Odżyłam
. Dodzwoniłam się do urzędu i będą sprawdzać, gdzie jest błąd - mogę znów spokojnie oglądać forum
.
Odżyłam
- Anjja

Ja mieszkam w pobliżu jeziora Pogorii i ze wszystkich moich znajomych mieszkam najbliżej, a najrzadziej tam chodzę (1-2razy do roku)
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- Wiktoria_W

Na Pogorii byłam raz - w zeszłym tysiącleciu, ale pamiętam, że było całkiem sympatycznie
.
Wracając do tematu roślin. Obfociłam trzy kolejne - na początek starzec od Adama S.. Zaaklimatyzował się i całkiem nieźle sobie radzi:
; ceropegia - nie mogłam znaleźć dobrego miejsca do zrobienia zdjęcia, więc w końcu zdecydowałam się ją postawić (wiem, że pewnie lepiej wyglądałaby wisząca): 
i bidulka naranjilla, u której chyba przez rok prowadziłam walkę z przędziorami i dlatego taka mizerota:
Wracając do tematu roślin. Obfociłam trzy kolejne - na początek starzec od Adama S.. Zaaklimatyzował się i całkiem nieźle sobie radzi:
; ceropegia - nie mogłam znaleźć dobrego miejsca do zrobienia zdjęcia, więc w końcu zdecydowałam się ją postawić (wiem, że pewnie lepiej wyglądałaby wisząca): 
i bidulka naranjilla, u której chyba przez rok prowadziłam walkę z przędziorami i dlatego taka mizerota:

- nuta23
- 1000p

- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Starzec i Ceropegia pięknie wyglądają.

pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- Anjja

Ah... kiedy moja ceropegia taka będzie
Starca mamy z tego samego źródła
tylko mój maluch jeszcze w wodzie 
Starca mamy z tego samego źródła
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- Wiktoria_W

Dziękuję Nuto
Anjju - mojemu w drodze połamała się jedna gałązka i Adam poradził mi, żeby te połamane kawałki wsadzić do ziemi. Jeden nie przetrwał, ale pozostałe dwa puszczają nowe listki, chociaż korzeni jakoś nie chcą. Ale skoro puszczają liście, to mam nadzieję, że będzie dobrze. A ten Twój w wodzie coś puszcza? Może lepiej by mu było w ziemi? Znawcą nie jestem - to tylko taka luźna sugestia
.
Anjju - mojemu w drodze połamała się jedna gałązka i Adam poradził mi, żeby te połamane kawałki wsadzić do ziemi. Jeden nie przetrwał, ale pozostałe dwa puszczają nowe listki, chociaż korzeni jakoś nie chcą. Ale skoro puszczają liście, to mam nadzieję, że będzie dobrze. A ten Twój w wodzie coś puszcza? Może lepiej by mu było w ziemi? Znawcą nie jestem - to tylko taka luźna sugestia
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Jeej...a ja myślałam, że ten starzec to bluszcz
Stanowczo za małą wiedzę kwiatkową mam...
- AnnaAgnieszka
- 1000p

- Od: 16 sie 2010, o 10:03
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Ceropegia podobna do mojej, nie wiem nawet czy nie wieksza 
a kwitła>?
a kwitła>?
- Wiktoria_W

Dziękuję bardzo za pochwały (kurcze, nie widzę nigdzie dygającej buźki
)
.
Zeberko - mój mężczyzna nie pozwala wiercić w sufitach, ani ścianach, na karniszach też nie pozwala wieszać, skutkiem czego ceropegia stoi dość daleko od okna i chyba trochę brakuje jej światła. Cały czas czekam na kwiaty, ale obawiam się, że ma za ciemno.
Zeberko - mój mężczyzna nie pozwala wiercić w sufitach, ani ścianach, na karniszach też nie pozwala wieszać, skutkiem czego ceropegia stoi dość daleko od okna i chyba trochę brakuje jej światła. Cały czas czekam na kwiaty, ale obawiam się, że ma za ciemno.
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Ale masz rygor.Wiktoria_W pisze:mój mężczyzna nie pozwala wiercić w sufitach, ani ścianach, na karniszach też nie pozwala wieszać
ja bym się z nimi podziała, gdybym nie mogła ich wieszac?
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Wiktoria_W

Udało mi się osiągnąć dwa haki w suficie balkonowym. Na wszystko inne ma jakieś wykręty: w ścianach zewnętrznych nie, bo są jakieś metalowe wzmocnienia i nie da się ich przewiercić; na karniszach nie, bo wiszą na "słowo honoru" i zaraz spadną razem z doniczkami (to akurat fakt - już wyskakują ze ścian
); w suficie nie - właściwie już nie pamiętam dlaczego; a w ścianach wewnętrznych nie, bo "wszędzie lecą kable i na pewno trafilibyśmy w kabel". Tak to wygląda - gdyby było nie, bo nie, to dałoby się coś powiesić bez jego udziału, a tak, to faktycznie obawiam się, że mogłabym trafić na jakąś niespodziankę
.
- Anjja

Mój wypuścił już piękne korzonkiWiktoria_W pisze:A ten Twój w wodzie coś puszcza?
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- Wiktoria_W

To w takim razie gratuluję korzonków i więcej się nie wtrącam
.