Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Post »

Daluś widzę, że wiosną zawitała do Ciebie w pełnej krasie, a i mebelki wystawione czekają na gości :) Wspaniale, że już takie ciepełko u nas gości... prymulki rzeczywiście przepiękne.. te białe i blado różowe... cudne... koniecznie muszę o nich pamiętać, może nasionka nawet kupię,ale w tym roku ograniczam siewy, bo nie wiem czy poziom wody się ustabilizuje, póki co nie mam co sadzić boję się, że zgnije... w tym roku robię wolne od większych zakupów, czekam, może za rok już nie będzie takich anomalii
x-d-a

Post »

Alu, nie chcę nic mówić, ale te wiatry, co wieją od wczoraj to takie normalne chyba nie są o tej porze roku...Ale -masz rację - trzeba mieć nadzieję, że pogoda w tym roku będzie przyjazna dla nas i naszych roślinek ;:108
Prymulki są takie zwyczajne, takie "nasze", ale na mnie działa ich bezpretensjonalna uroda :lol:

Altiko, u mnie forsycje już przekwitają i wcale mnie to nie cieszy :( I do tego jeszcze ten wiatr, który tarmosi biedne kwiatki i przedwcześnie strąca je z krzaczka...
Róże okrywowe mają osiem lat :D

Grażynko, żebyś wiedziała! Podobnie jest w moim ogrodzie z tulipanami - tymi najzwyklejszymi, czerwonymi i żółtymi. Co roku są piękne, dorodne i niezawodne :wink: Mam nieodparte wrażenie, że te holenderskie cebulki celowo są przygotowywane na jeden, góra dwa sezony kwitnienia, bo przecież interes musi się kręcić ;:224 Rosną u mnie w ogrodzie jeszcze bardzo, bardzo stare krzaczki piwonii lekarskiej - popularnej majówki; również nie do zdarcia :D

Ulo, cieszę się, że Ci się podobają, bo ja też je lubię :lol:

Paulo, już od wczoraj słoneczka nawet u mnie nie ma, więc nie masz czego zazdrościć...A wegetacja na Dolnym Śląsku jest dosyć wczesna, dodatkowo mój ogród jest położony w zacisznym miejscu, więc stąd może ta troszkę wcześniejsza wiosna...Ale nic się nie martw, do Ciebie też przyjdzie i to szybciej niż Ci się wydaje. I może ten rok nie będzie taki zły dla naszych roślinek :roll:

Danielu, ;:7

Ewelinko, wiosenka jest już mocno u mnie zaawansowana :lol: A widok kwitnącej magnolii jest ...bezcenny :P Jak przekwitnie gwiaździsta, to zacznie Galaxy :heja

Pokażę jeszcze sasankę, bo już przekwita
Obrazek

...pieriska w trakcie kwitnienia

Obrazek
Awatar użytkownika
repas200
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 13:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie ta wiosna wygląda jak jesień wokół lata pełno liści i ten zimny wiatr :( Eh co się poradzi. Ale doszedłem do jednego Wiatr jest czasami naszym sprzymierzeńcem i odganiając chmury odkrywa słońce które jest najważniejszym składnikiem wegetacji roślinek ;:224
My name is Daniel
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

śliczna wiosna u Ciebie cieszy oczy po zimie :wit
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Ale masz cudownego pierisa, on teraz tak? :shock: Ten rok musi być dla nas udany, dla mnie już się w sumie dobrze zaczął :)
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Daluś, podziwiam magnolię gwiaździstą, ma faktycznie lekko rózowy kolorek i choć trudno ją ująć na zdjęciu jest piękna.
Miłego weekendu i oby wiatr trochę ucichł ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p
Od: 26 gru 2010, o 08:57

Post »

Dalu śliczny ten pieris. ;:138 Mam jedną sztukę u siebie, ale mój jest jeszcze malutki i ma całkiem inny pokrój od twojego - kulisty. :D
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Ha, ha a ja myślałam, że pieris to jakaś krzewinka, czy co? A to wielki cudny krzew(?) :D
x-d-a

Post »

Lucynko, wybujał mi trochę ten pierisek Variegata, bo mam jeszcze dwa o zielonych listkach, młodziutkie, jeszcze zwarte i małe:
Obrazek

Kamyku, spójrz wyżej - małe pierisy zachowują zwarty, kulisty pokrój, w miarę wzrostu "wyciągają się" :P

Wiesiu, bardzo cieszy taki obsypany kwieciem malutki krzaczek w kwietniowym ogrodzie; już z daleka rzuca się w oczy, bo w ogrodzie jest jeszcze dosyć szaro :lol: Niestety, już przekwita:
Obrazek

Paulo, teraz, teraz, to czas kwitnienia pierisów. Ja też głęboko wierzę, że ten rok będzie dobry dla nas i naszych roślinek :lol:

Różo, dziękuję za miłe słowa; dla Ciebie jeden z moich ukochanych białych kwiatków:
Obrazek

Danielu, już mnie ten wiatr denerwuje - właściwie nic nie można zrobić w ogrodzie, bo głowę urywa. Nie mówię juz o bałaganie, lecących z drzew gałęziach i obsypujących się przedwcześnie kwiatach m.in. forsycji...

Wiatr dalej wieje, chociaż dzisiaj już słoneczko świeci ;:3 Wyszłam na chwilę do ogrodu zrobic parę fotek, ale zmarzłam i szybko uciekłam. Fotki są i to głównie białych kwiatów - jakoś mam ich coraz więcej w ogrodzie i wcale mnie to nie martwi: Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Biel kwiatów jest piękna, nie da się ukryć.
Ale u mnie na jutrzejszą noc jeszcze mrozy zapowiadają. :shock:
Znów trzeba będzie okrywać wszystkie wrażliwsze roślinki. :evil:
Cudowna jest ta magnolia gwiażdzista.
Szkoda tylko, że tak krótko kwitnie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
repas200
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 13:49

Post »

Witam Dalu ;) U mnie dziś słonecznie i bez wiatru ;) Wreszcie mogłem coś porobić w ogródku :tan

U mnie właśnie dziś był przymrozek przygruntowy ;) Bo na termometrze było +2 a był szron ;:223
My name is Daniel
x-d-a

Post »

Danielu, przymrozków już bym nie chciała :evil: Od jutra zapowiadają u nas poprawę pogody, 20 stopni i słoneczko ;:3
W końcu, po kilku dniach wyjdę do ogrodu i coś porobię :P

Grażynko, takie życie - magnolia gwiaździsta przekwita, a Galaxy zakwitnie lada dzień...
Przymrozkom mówię NIE! Chciałabym w tym roku w końcu pojeść własne morelki, a właśnie przekwitają kwiatki i zawiązują się owocki :heja

Dla wszystkich odwiedzających mój wątek bukiet domowych hiacyntów:
Obrazek
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

U nas niestety jeszcze zimno i do tego właśnie zapowiadają przymrozek. mam nadzieje, że jednak sie nie sprawdzi.
Hiacynty ekstra. Muszę się jesienią skusić na kilka, chociaż mi akurat ich zapach nie odpowiada :oops:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Mój pieris jest lichy, stoi w miejscu od 3 lat. W tym roku czeka go przeprowadzka na lepsze miejsce, mam nadzieję że odpłaci mi się za to choćby przyrostami. Na więcej nie liczę nawet :P
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p
Od: 26 gru 2010, o 08:57

Post »

...małe pierisy zachowują zwarty, kulisty pokrój, w miarę wzrostu "wyciągają się"
:oops: To teraz już wiem.... ;:108
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”