Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
Daluś widzę, że wiosną zawitała do Ciebie w pełnej krasie, a i mebelki wystawione czekają na gości
Wspaniale, że już takie ciepełko u nas gości... prymulki rzeczywiście przepiękne.. te białe i blado różowe... cudne... koniecznie muszę o nich pamiętać, może nasionka nawet kupię,ale w tym roku ograniczam siewy, bo nie wiem czy poziom wody się ustabilizuje, póki co nie mam co sadzić boję się, że zgnije... w tym roku robię wolne od większych zakupów, czekam, może za rok już nie będzie takich anomalii

Alu, nie chcę nic mówić, ale te wiatry, co wieją od wczoraj to takie normalne chyba nie są o tej porze roku...Ale -masz rację - trzeba mieć nadzieję, że pogoda w tym roku będzie przyjazna dla nas i naszych roślinek
Prymulki są takie zwyczajne, takie "nasze", ale na mnie działa ich bezpretensjonalna uroda
Altiko, u mnie forsycje już przekwitają i wcale mnie to nie cieszy
I do tego jeszcze ten wiatr, który tarmosi biedne kwiatki i przedwcześnie strąca je z krzaczka...
Róże okrywowe mają osiem lat
Grażynko, żebyś wiedziała! Podobnie jest w moim ogrodzie z tulipanami - tymi najzwyklejszymi, czerwonymi i żółtymi. Co roku są piękne, dorodne i niezawodne
Mam nieodparte wrażenie, że te holenderskie cebulki celowo są przygotowywane na jeden, góra dwa sezony kwitnienia, bo przecież interes musi się kręcić
Rosną u mnie w ogrodzie jeszcze bardzo, bardzo stare krzaczki piwonii lekarskiej - popularnej majówki; również nie do zdarcia
Ulo, cieszę się, że Ci się podobają, bo ja też je lubię
Paulo, już od wczoraj słoneczka nawet u mnie nie ma, więc nie masz czego zazdrościć...A wegetacja na Dolnym Śląsku jest dosyć wczesna, dodatkowo mój ogród jest położony w zacisznym miejscu, więc stąd może ta troszkę wcześniejsza wiosna...Ale nic się nie martw, do Ciebie też przyjdzie i to szybciej niż Ci się wydaje. I może ten rok nie będzie taki zły dla naszych roślinek
Danielu,
Ewelinko, wiosenka jest już mocno u mnie zaawansowana
A widok kwitnącej magnolii jest ...bezcenny :P Jak przekwitnie gwiaździsta, to zacznie Galaxy
Pokażę jeszcze sasankę, bo już przekwita

...pieriska w trakcie kwitnienia

Prymulki są takie zwyczajne, takie "nasze", ale na mnie działa ich bezpretensjonalna uroda

Altiko, u mnie forsycje już przekwitają i wcale mnie to nie cieszy

Róże okrywowe mają osiem lat

Grażynko, żebyś wiedziała! Podobnie jest w moim ogrodzie z tulipanami - tymi najzwyklejszymi, czerwonymi i żółtymi. Co roku są piękne, dorodne i niezawodne

Ulo, cieszę się, że Ci się podobają, bo ja też je lubię

Paulo, już od wczoraj słoneczka nawet u mnie nie ma, więc nie masz czego zazdrościć...A wegetacja na Dolnym Śląsku jest dosyć wczesna, dodatkowo mój ogród jest położony w zacisznym miejscu, więc stąd może ta troszkę wcześniejsza wiosna...Ale nic się nie martw, do Ciebie też przyjdzie i to szybciej niż Ci się wydaje. I może ten rok nie będzie taki zły dla naszych roślinek

Danielu,

Ewelinko, wiosenka jest już mocno u mnie zaawansowana

Pokażę jeszcze sasankę, bo już przekwita

...pieriska w trakcie kwitnienia

- repas200
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 mar 2011, o 13:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie ta wiosna wygląda jak jesień wokół lata pełno liści i ten zimny wiatr
Eh co się poradzi. Ale doszedłem do jednego Wiatr jest czasami naszym sprzymierzeńcem i odganiając chmury odkrywa słońce które jest najważniejszym składnikiem wegetacji roślinek 

My name is Daniel
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
śliczna wiosna u Ciebie cieszy oczy po zimie 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Ale masz cudownego pierisa, on teraz tak?
Ten rok musi być dla nas udany, dla mnie już się w sumie dobrze zaczął 

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Daluś, podziwiam magnolię gwiaździstą, ma faktycznie lekko rózowy kolorek i choć trudno ją ująć na zdjęciu jest piękna.
Miłego weekendu i oby wiatr trochę ucichł
Miłego weekendu i oby wiatr trochę ucichł

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- kamykkamyk2
- 500p
- Od: 26 gru 2010, o 08:57
Dalu śliczny ten pieris.
Mam jedną sztukę u siebie, ale mój jest jeszcze malutki i ma całkiem inny pokrój od twojego - kulisty. 

Ha, ha a ja myślałam, że pieris to jakaś krzewinka, czy co? A to wielki cudny krzew(?) 

Lucynko, wybujał mi trochę ten pierisek Variegata, bo mam jeszcze dwa o zielonych listkach, młodziutkie, jeszcze zwarte i małe:

Kamyku, spójrz wyżej - małe pierisy zachowują zwarty, kulisty pokrój, w miarę wzrostu "wyciągają się" :P
Wiesiu, bardzo cieszy taki obsypany kwieciem malutki krzaczek w kwietniowym ogrodzie; już z daleka rzuca się w oczy, bo w ogrodzie jest jeszcze dosyć szaro
Niestety, już przekwita:

Paulo, teraz, teraz, to czas kwitnienia pierisów. Ja też głęboko wierzę, że ten rok będzie dobry dla nas i naszych roślinek
Różo, dziękuję za miłe słowa; dla Ciebie jeden z moich ukochanych białych kwiatków:

Danielu, już mnie ten wiatr denerwuje - właściwie nic nie można zrobić w ogrodzie, bo głowę urywa. Nie mówię juz o bałaganie, lecących z drzew gałęziach i obsypujących się przedwcześnie kwiatach m.in. forsycji...
Wiatr dalej wieje, chociaż dzisiaj już słoneczko świeci
Wyszłam na chwilę do ogrodu zrobic parę fotek, ale zmarzłam i szybko uciekłam. Fotki są i to głównie białych kwiatów - jakoś mam ich coraz więcej w ogrodzie i wcale mnie to nie martwi:

Kamyku, spójrz wyżej - małe pierisy zachowują zwarty, kulisty pokrój, w miarę wzrostu "wyciągają się" :P
Wiesiu, bardzo cieszy taki obsypany kwieciem malutki krzaczek w kwietniowym ogrodzie; już z daleka rzuca się w oczy, bo w ogrodzie jest jeszcze dosyć szaro

Paulo, teraz, teraz, to czas kwitnienia pierisów. Ja też głęboko wierzę, że ten rok będzie dobry dla nas i naszych roślinek

Różo, dziękuję za miłe słowa; dla Ciebie jeden z moich ukochanych białych kwiatków:

Danielu, już mnie ten wiatr denerwuje - właściwie nic nie można zrobić w ogrodzie, bo głowę urywa. Nie mówię juz o bałaganie, lecących z drzew gałęziach i obsypujących się przedwcześnie kwiatach m.in. forsycji...
Wiatr dalej wieje, chociaż dzisiaj już słoneczko świeci

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Biel kwiatów jest piękna, nie da się ukryć.
Ale u mnie na jutrzejszą noc jeszcze mrozy zapowiadają.
Znów trzeba będzie okrywać wszystkie wrażliwsze roślinki.
Cudowna jest ta magnolia gwiażdzista.
Szkoda tylko, że tak krótko kwitnie.
Ale u mnie na jutrzejszą noc jeszcze mrozy zapowiadają.

Znów trzeba będzie okrywać wszystkie wrażliwsze roślinki.

Cudowna jest ta magnolia gwiażdzista.
Szkoda tylko, że tak krótko kwitnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- repas200
- Od: 12 mar 2011, o 13:49
Witam Dalu ;) U mnie dziś słonecznie i bez wiatru ;) Wreszcie mogłem coś porobić w ogródku
U mnie właśnie dziś był przymrozek przygruntowy ;) Bo na termometrze było +2 a był szron

U mnie właśnie dziś był przymrozek przygruntowy ;) Bo na termometrze było +2 a był szron

My name is Daniel
Danielu, przymrozków już bym nie chciała
Od jutra zapowiadają u nas poprawę pogody, 20 stopni i słoneczko
W końcu, po kilku dniach wyjdę do ogrodu i coś porobię :P
Grażynko, takie życie - magnolia gwiaździsta przekwita, a Galaxy zakwitnie lada dzień...
Przymrozkom mówię NIE! Chciałabym w tym roku w końcu pojeść własne morelki, a właśnie przekwitają kwiatki i zawiązują się owocki
Dla wszystkich odwiedzających mój wątek bukiet domowych hiacyntów:

W końcu, po kilku dniach wyjdę do ogrodu i coś porobię :P
Grażynko, takie życie - magnolia gwiaździsta przekwita, a Galaxy zakwitnie lada dzień...
Przymrozkom mówię NIE! Chciałabym w tym roku w końcu pojeść własne morelki, a właśnie przekwitają kwiatki i zawiązują się owocki

Dla wszystkich odwiedzających mój wątek bukiet domowych hiacyntów:

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
U nas niestety jeszcze zimno i do tego właśnie zapowiadają przymrozek. mam nadzieje, że jednak sie nie sprawdzi.
Hiacynty ekstra. Muszę się jesienią skusić na kilka, chociaż mi akurat ich zapach nie odpowiada
Hiacynty ekstra. Muszę się jesienią skusić na kilka, chociaż mi akurat ich zapach nie odpowiada

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Mój pieris jest lichy, stoi w miejscu od 3 lat. W tym roku czeka go przeprowadzka na lepsze miejsce, mam nadzieję że odpłaci mi się za to choćby przyrostami. Na więcej nie liczę nawet :P
- kamykkamyk2
- 500p
- Od: 26 gru 2010, o 08:57
...małe pierisy zachowują zwarty, kulisty pokrój, w miarę wzrostu "wyciągają się"