Z Elfowej krainy storczyków II cz. ;))
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków II cz. ;))
Justynko u Ciebie zawsze jest na co popatrzeć

- JoasiaM
- 200p

- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Justynko. Pięknie budzą się Twoje storczyki, niczym na wiosnę. Kolekcja imponująca. 
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Arlet- dziś będzie na c popatrzeć w... Offtopicu, tyle grzybków mam 
JoasiaM- szczerze? Lista moich chciejstw ma tyle, co moja kolekcja...czyli jest długaśna...
Oto pojemnik po przemeblowaniu. Tylny rząd, od lewej: keiki dendrobium nobile, keiki dendr. anosmum, maleństwo pH. stuartiany, maleńka, oddzielona katlejka <prawdopodobnie na wiosnę będzie na wymianę>. Przedni rząd od lewej: MM, keiki dendr. phalaenopsis, sadzonka ludisii, keiki dendr. kingianum.
Tak mały pojemnik i tyle roślinek w nim:

Zapraszam do offtopicu, zaraz wstawię zdjęcia dzisiejszych zbiorów
JoasiaM- szczerze? Lista moich chciejstw ma tyle, co moja kolekcja...czyli jest długaśna...
Oto pojemnik po przemeblowaniu. Tylny rząd, od lewej: keiki dendrobium nobile, keiki dendr. anosmum, maleństwo pH. stuartiany, maleńka, oddzielona katlejka <prawdopodobnie na wiosnę będzie na wymianę>. Przedni rząd od lewej: MM, keiki dendr. phalaenopsis, sadzonka ludisii, keiki dendr. kingianum.
Tak mały pojemnik i tyle roślinek w nim:

Zapraszam do offtopicu, zaraz wstawię zdjęcia dzisiejszych zbiorów
- Henrykbb

- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Justynko,świetny pomysł z tą prezentacją całej kolekcji.I to nawet nie po to,żeby ją pokazywać ale żeby zarejestrować choćby raz w roku wszystko co się ma.Zrobić bilans zysków
i strat
Chyba też tak zrobię,może na koniec roku,może w rocznicę /w lutym minie pierwszy rok!
/
Chyba też tak zrobię,może na koniec roku,może w rocznicę /w lutym minie pierwszy rok!
- Madzik_J-Ch
- 200p

- Od: 12 lip 2010, o 22:51
Witaj Justynko
Imponująca kolekcja, ale jak czytam to będzie jeszcze duuużo większa, jeśli lista zachciewajek taka długa
Strasznie podobają mi się Twoje podwieszane skrzyneczki, nawet sposób mocowania pokazałaś
Muszę chyba pokazać je mojemu M i niech kombinuje, bo na parapetach już się ciasno zrobiło. Pozwolisz, że podpatrzę Twój pomysł? 
Imponująca kolekcja, ale jak czytam to będzie jeszcze duuużo większa, jeśli lista zachciewajek taka długa
Strasznie podobają mi się Twoje podwieszane skrzyneczki, nawet sposób mocowania pokazałaś
Pozdrawiam:) Madzia
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Justynko, niebieską vandę widziałam jako część ekspozycji. niestety nie wiem czy to była vanda na sprzedaż czy czyjaś prywatna własność.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- justus27

Henryku- to bardzo dobry pomysł. Zawsze można wrócić do owego wpisu i przypomnieć sobie naszą kolekcję. Polecam
Madzik- pewnie, że Podglądaj. Skrzyneczki świetnie się sprawdzają, jedynie ta dłuższa jest za...wąska. Na następny sezon wywiozę ją do ogrodu, a zrobię sobie na podwójny rząd doniczek
Mala_Mi- Wiesz, nie spieszy mi się z Vandą. Zresztą jeszcze kasy na nią nie uzbierałam, ale chcę być zorientowana cenowo
Nareszcie wyjrzało słońce i można porobić fajne zdjęcia storczykom. Niby to te same kwiatuchy, ale ta gra światła i cieni. Uwielbiam tak "podświetlone" kwiatki, wydają się być takie tajemnicze... Oto kilka fotek:

Madzik- pewnie, że Podglądaj. Skrzyneczki świetnie się sprawdzają, jedynie ta dłuższa jest za...wąska. Na następny sezon wywiozę ją do ogrodu, a zrobię sobie na podwójny rząd doniczek
Mala_Mi- Wiesz, nie spieszy mi się z Vandą. Zresztą jeszcze kasy na nią nie uzbierałam, ale chcę być zorientowana cenowo
Nareszcie wyjrzało słońce i można porobić fajne zdjęcia storczykom. Niby to te same kwiatuchy, ale ta gra światła i cieni. Uwielbiam tak "podświetlone" kwiatki, wydają się być takie tajemnicze... Oto kilka fotek:

- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko piękne fotki w słoneczku
Dla mnie najładniejszy phalaenopsis z pierwszego zdjęcia 
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Justynko pięknie wygląda pojemnik z maluchami
A kwitnienia śliczne i w
wyglądają uroczo.

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
- Henrykbb

- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Pięknie je pokazałaś.
za dwie ostatnie fotki!.
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Phalaenopsisy cudowne!
- Kaja-gr
- 200p

- Od: 24 kwie 2010, o 01:00
- Kontakt:
Widzę, że masz b. kolorowo, wszystkie śliczne
Najładniejszy pierwszy i przedostatni 
- justus27

Kasiunieczka- nawet tak mało kwitnących orchidei mnie zachwyca
Aniu- chyba jednak kupię jeszcze jeden, mały pojemnik na kolejne maluszki
Henryku- dziękuję ;) Uwielbiam patrzeć na nie w słońcu. Niecodziennie jest okazja, zatem mogę przynajmniej pooglądać fotki
Dusiu- dziękuję ;)
Kaja-gr- tylko 4 falki mi kwitną, a ze każdy inny. Fakt...jest kolorowo
Dziś dokonałam oględzin i.... są dwa, nowe pędziki
na hybrydach falków.
"Boża krówka", jeden z moich ulubionych falków:

I "Tęczowy-peloric", który niedawno zakończył kwitnienie. To ta hybryda pachnąca, którą Ma też Haim. Ciekawa jestem, jaki kształt kwiatów będzie:

U żółtego pelorica("Sunny") ładnie przyrasta pędzik. Ależ się tych kwiatów nie mogę doczekać. Miał niby dwa, sklepowe pędy. Ale wszystkie pączki zrzucił i widziałam tylko jednego kwiatka, może teraz będzie więcej:

Dendrobium phalaenopsis otwiera swoje kwiatuszki. Jutro w pełni będą rozwinięte. Fotka, bez lampy, bo chciałam Wam pokazać najbardziej zbliżony kolor do naturalnego. Pączek jest oliwkowo-różowy:

Zajrzałam też do pojemnika z maluszkami... Przy dokładniejszym obejrzeniu pH. Stuartiany, znalazłam nowe, młode korzonki
Bardzo się cieszę, bo od kupna nie puścił żadnego korzonka i już martwić się zaczęłam:

I znów zapraszam do mojego offtopicu. Zaraz wstawię fotki z wczorajszego spaceru po parku miejskim. A raczej Górze Parkowej...
Aniu- chyba jednak kupię jeszcze jeden, mały pojemnik na kolejne maluszki
Henryku- dziękuję ;) Uwielbiam patrzeć na nie w słońcu. Niecodziennie jest okazja, zatem mogę przynajmniej pooglądać fotki
Dusiu- dziękuję ;)
Kaja-gr- tylko 4 falki mi kwitną, a ze każdy inny. Fakt...jest kolorowo
Dziś dokonałam oględzin i.... są dwa, nowe pędziki
"Boża krówka", jeden z moich ulubionych falków:

I "Tęczowy-peloric", który niedawno zakończył kwitnienie. To ta hybryda pachnąca, którą Ma też Haim. Ciekawa jestem, jaki kształt kwiatów będzie:

U żółtego pelorica("Sunny") ładnie przyrasta pędzik. Ależ się tych kwiatów nie mogę doczekać. Miał niby dwa, sklepowe pędy. Ale wszystkie pączki zrzucił i widziałam tylko jednego kwiatka, może teraz będzie więcej:

Dendrobium phalaenopsis otwiera swoje kwiatuszki. Jutro w pełni będą rozwinięte. Fotka, bez lampy, bo chciałam Wam pokazać najbardziej zbliżony kolor do naturalnego. Pączek jest oliwkowo-różowy:

Zajrzałam też do pojemnika z maluszkami... Przy dokładniejszym obejrzeniu pH. Stuartiany, znalazłam nowe, młode korzonki

I znów zapraszam do mojego offtopicu. Zaraz wstawię fotki z wczorajszego spaceru po parku miejskim. A raczej Górze Parkowej...
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Stuartiana pięknie rośnie, inne też
.
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Justynko, pięknie wyglądają kwitnienia w słońcu. Też bardzo lubię ten widok.
Co do Phal. stuartiany, to u mnie też długo trwało, aż zaczął puszczać korzenie. A jak u Ciebie ruszył to pójdie już szybko.
Co do Phal. stuartiany, to u mnie też długo trwało, aż zaczął puszczać korzenie. A jak u Ciebie ruszył to pójdie już szybko.