Kaktusowa kolekcja - julita20
Re: Kaktusowa kolekcja
Ten pierwszy juvenna bardzo mi się podoba
. Nie mam go niestety
. Dwa pozostałe posiadam, choć jak porównuję Twój aristata z moim, to się zastanawiam czy aby na pewno nie pomyliłam nazwy
.
I tutaj zostawiam swój ślad. Jestem pod wrażeniem Twoich kaktusów 
Cudne
. Ja z nazwami niestety Ci nie pomogę
.
Tę napompowaną banieczkę (na zdjęciu zbiorowym pośrodku) też oglądałam i mam w planie
. Zaraz zmykam do pracy i może dam potem jeszcze radę podskoczyć po nowe doniczki dla moich maleństw
.
Tę napompowaną banieczkę (na zdjęciu zbiorowym pośrodku) też oglądałam i mam w planie
- Spy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 lip 2009, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dość napompowane, ale w odpowiedniej ziemi znormalnieją. Pierwsze to zapewne G. damsii, drugi horstii a trzeci baldianum.
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
- Niutka89
- 200p

- Od: 4 paź 2010, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo ładne nowości

Poszukuję Melocactusa ;]
Moje kaktusy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=38822" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Aneta
Moje kaktusy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=38822" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Aneta
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne roślinki, może nieco jak na tą porę roku za "zielone" ale jak im "ukrucisz" dobroci w postaci wody będzie dobrze.
Krzysztof napisał co to za rośliny, dwie pierwsze na pewno, trzecia ja bym nie ryzykował określać na 100% bo takich dużo. Może być jednak baldianum bo rzeczywiście podobne a i częste w hodowli więc prawdopodobieństwo spore.
Krzysztof napisał co to za rośliny, dwie pierwsze na pewno, trzecia ja bym nie ryzykował określać na 100% bo takich dużo. Może być jednak baldianum bo rzeczywiście podobne a i częste w hodowli więc prawdopodobieństwo spore.
- julita20

- Od: 29 lip 2010, o 16:42
Ja ich w ogóle nie podleje. jak je kupywałam to stały w wodzie bo pani je dopiero podlała.
- darekcn42
- 1000p

- Od: 9 lut 2009, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to nie ma co, Pani się zna na kaktusach, żeby w okresie spoczynku je podlewać...
Pozdrawiam, Darek.
Cóż... ja moje ostatnio zakupione kaktusy też świeżo po podlaniu wzięłam. Słyszałam nawet jak jedna z pracownic tłumaczyła na zapytanie jakiejś pani, że kaktusy powinna podlewać nawet zimową porą. Oczywiście nie za dużo ale jednak
. Jak to ujęła: "troszkę mniej od pozostałych i jak się osuszy ziemia".
- julita20

- Od: 29 lip 2010, o 16:42
Moje stały w osłonce której było kilka cm wody.
I zawsze jak pytam o jakieś kaktusy to panie pokazują mi jakieś grubosze, sansewiery.
I zawsze jak pytam o jakieś kaktusy to panie pokazują mi jakieś grubosze, sansewiery.
Chyba powinnaś pytać o kaktusy z kolcami lub kwiaty z kolcami zaznaczając, że nie chodzi Ci o różejulita20 pisze:I zawsze jak pytam o jakieś kaktusy to panie pokazują mi jakieś grubosze, sansewiery.
Niezłe "maleństwa"
. Nie aż tak znowu małe
.