Mój ogród dopiero powstaje
- przemekg
- 1000p

- Od: 9 sty 2010, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród dopiero powstaje
Witaj Aniu , piekne kolory jesieni u Ciebie zachwyciła mnie Twoja rozplenica ja głównie skupiłem sie na odmianach miskanta chińskiego, ale muszę szybko dopisac do listy rozplenicę 
Zenku witam serdecznie
bardzo dziękuję za miłe słowa, pochwała od tak doświadczonego ogrodnika to wielki zaszczyt
konstruktywna krytyka też mile widziana
Przemku dziękuję za odwiedziny
Twoje miskanty są cudowne i nazbierałeś ich już trochę- dopiero będzie widok jak się rozrosną
Są na liście moich chciejstw i na pewno w przyszłym roku u mnie się pojawią
Co do mojej rozplenicy to wiem że to żaden rarytas, ale uwielbiam ją i chyba jej u mnie pasuje bo ma 2 lata a już całkiem pokaźna kępa z niej 
Przemku dziękuję za odwiedziny
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu jakoś ostatnio zaniedbałam Twój wątek. Ale za to miałam do obejrzenia dużo pięknych zdjęć.
Wrzosy i zachody słońca! Piękności
Bardzo się cieszę, że Ciężki sprzęt nie uszkodził Ci roślin. To zależy tylko od człowieka. U mnie przy ocieplaniu domku( w czerwcu) nie ucierpiała ani jedna roślina! Ale to robił mi mój kolega - również działkowicz
A z tymi koleinami to sobie szybko poradzicie
Wrzosy i zachody słońca! Piękności
Bardzo się cieszę, że Ciężki sprzęt nie uszkodził Ci roślin. To zależy tylko od człowieka. U mnie przy ocieplaniu domku( w czerwcu) nie ucierpiała ani jedna roślina! Ale to robił mi mój kolega - również działkowicz
A z tymi koleinami to sobie szybko poradzicie
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu cudowne zdjęcie z kwitnącymi wrzosami wstawiłaś, co za piękny kolor wrzosów.
Widok bażantów już jest chyba nie częstym widokiem, dawniej u nas całe stada można było spotkać, robiły rolnikom szkody, głównie w plantacjach pomidorów, a ubiegłej zimy tylko jeden raz 2 szt widziałam, jak podeszły pod ogrodzenie ogrodu.
Widok bażantów już jest chyba nie częstym widokiem, dawniej u nas całe stada można było spotkać, robiły rolnikom szkody, głównie w plantacjach pomidorów, a ubiegłej zimy tylko jeden raz 2 szt widziałam, jak podeszły pod ogrodzenie ogrodu.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu przyszłam do Ciebie z rewizytą
Od progu westchnęłam z zachwytu nad wrzosowiskiem przecudnej urody. Jest przepiękne, niesamowicie kolorowe, nie mogę się napatrzeć
Super, ze masz już ogródek uprzątnięty z zalegającego gruzu, teraz możesz wejść w kolejne miejsca i tworzyć następne piękne rabaty
Od progu westchnęłam z zachwytu nad wrzosowiskiem przecudnej urody. Jest przepiękne, niesamowicie kolorowe, nie mogę się napatrzeć
Super, ze masz już ogródek uprzątnięty z zalegającego gruzu, teraz możesz wejść w kolejne miejsca i tworzyć następne piękne rabaty
Marysiu witam serdecznie
Bardzo się cieszę że trafiłam na taką ekipę, nawet młode sosenki i świerki które rosły na trasie dojazdu- co wydawało mi się niemożliwe- ocalały, choć śmiesznie to wyglądało jak kilkunastotonowa wywrotka lawiruje pomiędzy małymi drzewkami
. A co do kolein to.... jakie koleiny
Tajeczko dziękuję za odwiedziny
Bardzo lubię wrzosy, i jeszcze "trochę" się ich zmieści na przygotowywanym wrzosowisku, ale to już w przyszłym roku. No i na wiosnę dojdą azalie japońskie- miejsce już czeka
. Co do bażantów to widok u mnie bardzo częsty, spacerują całe stadka. No i do tego kuropatwy- zimą to po kilkanaście sztuk przychodzi pod okna.

Wszyscy tak wiosennie to ja na zimowo
Agnieszko witam serdecznie w moich skromnych progach
Wrzosowisko czeka jeszcze na 'lokatorów', na wiosną dojdą jeszcze azalie japońskie, a i coś jeszcze może się zmieści
. Gruz po remoncie domu spędzał mi sen z powiek, leżał od zeszłej jesieni, bo teren taki że nie dawało się wjechać. No ale na szczęście już po problemie i zaczęło się szykowanie terenu pod wiosenne sadzenie
. Ale najważniejsze Agnieszko to dla mnie w tej chwili szykowanie miejsca na ciemierniki, które dzięki tobie zamówiłam 
Tajeczko dziękuję za odwiedziny

Wszyscy tak wiosennie to ja na zimowo
Agnieszko witam serdecznie w moich skromnych progach
- Tajka

Aniu ja bażanty widziałam ostatnio, jak byłam dzieckiem.
Pamiętam, że zimą myśliwi wysypywali im pszenicę na pola.
Azalie Japońskie próbowałam sadzić, ale u mnie marzną.
Pamiętam, że zimą myśliwi wysypywali im pszenicę na pola.
Azalie Japońskie próbowałam sadzić, ale u mnie marzną.
Tajeczko u nas na szczęście myśliwych nie widać, jedynie czasami ktoś sarnę "upoluje" samochodem, bo jest ich bardzo dużo i wychodzą na drogę
. A co do azali to mnie nie strasz
Niedaleko mam szkółkę p.Krzysztofa Bielickiego, która specjalizuje się w rh i azaliach ( ok 500 odmian) i zaczęła prowadzić sprzedaż detaliczną, więc mam nadzieję że coś doradzą. 
- Tajka

Aniu azalie Japońskie z pewnością u Ciebie przezimują, najwyżej zrobisz im kopczyk z kory.
Klimat mojego ogrodu, przy wschodniej granicy niczym nie przypomina w Twoim regionie.
Pozdrawiam serdecznie.
Klimat mojego ogrodu, przy wschodniej granicy niczym nie przypomina w Twoim regionie.
Pozdrawiam serdecznie.
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Witaj Aniu. Zwiedziłam dziś wieczorem Twój ogród. Zachwycają mnie Twoje zdjęcia. I zazdroszczę ogrodu przy domu, gdy można o każdej godzinie podpatrywać ogród i często jego mieszkańców. Kuropatwy są na Dln. Śląsku praktycznie nie spotykane, gdyż są tu duże połacie ziemi, które należały do PGR-ów, a teraz do dzierżawców, w związku z tym brakuje dla tego typu ptaków remiz, ostoi wśródpolnych. Zazdroszczę takich widoków. U Ciebie natura się zlewa z pięknym ogrodem. Jak już zagospodarujesz cały ogród to znikną te widoczki, ale niestety każdy musi czuć się bezpiecznie w swoim królestwie.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Tajeczko serdzecznie witam u mnie
mam nadzieję, że wytrzymają bo bardzo lubię rh i azalie.
Krysiu dziękuję za odwiedziny
Masz rację ogród przy domu mam bardzo wiele zalet. Największa jak dla mnie- to poranna kawa na tarasie o wschodzie słońca i śpiew ptaków
A co do bażantów i innych gości to szybko nie znikną. Mieszkam na uboczu i za mami już tylko pola i lasy.
A ze względów formalnych i finansowych szybko nie ogrodzę. Jedyna wada, że w zimę lubią zaglądać zajączki i robią duże szkody :x
Dzisiaj doszły zamówione ciemierniki (szkolka_ismena
) Piękne, duże sadzonki

Jeden już na swoim miejscu, reszta niestety musi poczekać do jutra

Agnieszko- bardzo dziękuję
Krysiu dziękuję za odwiedziny
Dzisiaj doszły zamówione ciemierniki (szkolka_ismena

Jeden już na swoim miejscu, reszta niestety musi poczekać do jutra

Agnieszko- bardzo dziękuję
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu, przecież żadna w tym moja zasługa
Sadzonki naprawdę przepiękne, ja niestety swoich nie mogę dziś wysadzić, cały dzień pada, mam nadzieję, że jutro będzie lepiej
Sadzonki naprawdę przepiękne, ja niestety swoich nie mogę dziś wysadzić, cały dzień pada, mam nadzieję, że jutro będzie lepiej
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O jakie ładne ciemierniki. Jakie kolorki zamówiłaś?
A poranna kawa na ganku to także moja największa przyjemność jak pojadę na działkę. Ja potrafię wstać rano o 4-tej i usiąść sobie na ganeczku, patrzeć na moje zielsko i słuchać ptaszków i patrzeć na drugą stronę jeziora....
A poranna kawa na ganku to także moja największa przyjemność jak pojadę na działkę. Ja potrafię wstać rano o 4-tej i usiąść sobie na ganeczku, patrzeć na moje zielsko i słuchać ptaszków i patrzeć na drugą stronę jeziora....
Aniu, gości na działce tylko pozazdrościć
U nas też kiedyś biegały kuropatwy, ale jak ludzie zaczęli stawiać płoty to już ich nie ma
Bażanty piękne!
No i zachwyciłem się Twoim wrzosowiskiem. Jesienią to prawdziwa orgia dla oczu
No i zachwyciłem się Twoim wrzosowiskiem. Jesienią to prawdziwa orgia dla oczu
- Tajka

Aniu- piękne, dorodne ciemierniki otrzymałaś. Ciekawe, kiedy zakwitną?
Napiszesz, jakie kolorki?
Napiszesz, jakie kolorki?