Mój ogród dopiero powstaje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród dopiero powstaje

Post »

Witaj Aniu , piekne kolory jesieni u Ciebie zachwyciła mnie Twoja rozplenica ja głównie skupiłem sie na odmianach miskanta chińskiego, ale muszę szybko dopisac do listy rozplenicę :D
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zenku witam serdecznie :wit bardzo dziękuję za miłe słowa, pochwała od tak doświadczonego ogrodnika to wielki zaszczyt :D konstruktywna krytyka też mile widziana :lol:

Przemku dziękuję za odwiedziny ;:196 Twoje miskanty są cudowne i nazbierałeś ich już trochę- dopiero będzie widok jak się rozrosną :shock: Są na liście moich chciejstw i na pewno w przyszłym roku u mnie się pojawią :roll: Co do mojej rozplenicy to wiem że to żaden rarytas, ale uwielbiam ją i chyba jej u mnie pasuje bo ma 2 lata a już całkiem pokaźna kępa z niej :D
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Aniu jakoś ostatnio zaniedbałam Twój wątek. Ale za to miałam do obejrzenia dużo pięknych zdjęć.
Wrzosy i zachody słońca! Piękności :shock:
Bardzo się cieszę, że Ciężki sprzęt nie uszkodził Ci roślin. To zależy tylko od człowieka. U mnie przy ocieplaniu domku( w czerwcu) nie ucierpiała ani jedna roślina! Ale to robił mi mój kolega - również działkowicz
A z tymi koleinami to sobie szybko poradzicie :lol:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu cudowne zdjęcie z kwitnącymi wrzosami wstawiłaś, co za piękny kolor wrzosów.
Widok bażantów już jest chyba nie częstym widokiem, dawniej u nas całe stada można było spotkać, robiły rolnikom szkody, głównie w plantacjach pomidorów, a ubiegłej zimy tylko jeden raz 2 szt widziałam, jak podeszły pod ogrodzenie ogrodu. :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu przyszłam do Ciebie z rewizytą :wit
Od progu westchnęłam z zachwytu nad wrzosowiskiem przecudnej urody. Jest przepiękne, niesamowicie kolorowe, nie mogę się napatrzeć ;:138
Super, ze masz już ogródek uprzątnięty z zalegającego gruzu, teraz możesz wejść w kolejne miejsca i tworzyć następne piękne rabaty :D
anka_
ZBANOWANY

Post »

Marysiu witam serdecznie ;:196 Bardzo się cieszę że trafiłam na taką ekipę, nawet młode sosenki i świerki które rosły na trasie dojazdu- co wydawało mi się niemożliwe- ocalały, choć śmiesznie to wyglądało jak kilkunastotonowa wywrotka lawiruje pomiędzy małymi drzewkami :lol: . A co do kolein to.... jakie koleiny :?: :roll:

Tajeczko dziękuję za odwiedziny ;:196 Bardzo lubię wrzosy, i jeszcze "trochę" się ich zmieści na przygotowywanym wrzosowisku, ale to już w przyszłym roku. No i na wiosnę dojdą azalie japońskie- miejsce już czeka :D . Co do bażantów to widok u mnie bardzo częsty, spacerują całe stadka. No i do tego kuropatwy- zimą to po kilkanaście sztuk przychodzi pod okna.
Obrazek
Wszyscy tak wiosennie to ja na zimowo

Agnieszko witam serdecznie w moich skromnych progach :wit Wrzosowisko czeka jeszcze na 'lokatorów', na wiosną dojdą jeszcze azalie japońskie, a i coś jeszcze może się zmieści :lol: . Gruz po remoncie domu spędzał mi sen z powiek, leżał od zeszłej jesieni, bo teren taki że nie dawało się wjechać. No ale na szczęście już po problemie i zaczęło się szykowanie terenu pod wiosenne sadzenie :D . Ale najważniejsze Agnieszko to dla mnie w tej chwili szykowanie miejsca na ciemierniki, które dzięki tobie zamówiłam ;:196
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ja bażanty widziałam ostatnio, jak byłam dzieckiem.
Pamiętam, że zimą myśliwi wysypywali im pszenicę na pola.
Azalie Japońskie próbowałam sadzić, ale u mnie marzną. :)
anka_
ZBANOWANY

Post »

Tajeczko u nas na szczęście myśliwych nie widać, jedynie czasami ktoś sarnę "upoluje" samochodem, bo jest ich bardzo dużo i wychodzą na drogę ;:14 . A co do azali to mnie nie strasz :? Niedaleko mam szkółkę p.Krzysztofa Bielickiego, która specjalizuje się w rh i azaliach ( ok 500 odmian) i zaczęła prowadzić sprzedaż detaliczną, więc mam nadzieję że coś doradzą. :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu azalie Japońskie z pewnością u Ciebie przezimują, najwyżej zrobisz im kopczyk z kory.
Klimat mojego ogrodu, przy wschodniej granicy niczym nie przypomina w Twoim regionie.
Pozdrawiam serdecznie. :)
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Witaj Aniu. Zwiedziłam dziś wieczorem Twój ogród. Zachwycają mnie Twoje zdjęcia. I zazdroszczę ogrodu przy domu, gdy można o każdej godzinie podpatrywać ogród i często jego mieszkańców. Kuropatwy są na Dln. Śląsku praktycznie nie spotykane, gdyż są tu duże połacie ziemi, które należały do PGR-ów, a teraz do dzierżawców, w związku z tym brakuje dla tego typu ptaków remiz, ostoi wśródpolnych. Zazdroszczę takich widoków. U Ciebie natura się zlewa z pięknym ogrodem. Jak już zagospodarujesz cały ogród to znikną te widoczki, ale niestety każdy musi czuć się bezpiecznie w swoim królestwie.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
anka_
ZBANOWANY

Post »

Tajeczko serdzecznie witam u mnie ;:196 mam nadzieję, że wytrzymają bo bardzo lubię rh i azalie.

Krysiu dziękuję za odwiedziny ;:196 Masz rację ogród przy domu mam bardzo wiele zalet. Największa jak dla mnie- to poranna kawa na tarasie o wschodzie słońca i śpiew ptaków ;:167 A co do bażantów i innych gości to szybko nie znikną. Mieszkam na uboczu i za mami już tylko pola i lasy. :D A ze względów formalnych i finansowych szybko nie ogrodzę. Jedyna wada, że w zimę lubią zaglądać zajączki i robią duże szkody :x

Dzisiaj doszły zamówione ciemierniki (szkolka_ismena ;:180 ) Piękne, duże sadzonki
Obrazek

Jeden już na swoim miejscu, reszta niestety musi poczekać do jutra
Obrazek

Agnieszko- bardzo dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu, przecież żadna w tym moja zasługa :oops: ;:196
Sadzonki naprawdę przepiękne, ja niestety swoich nie mogę dziś wysadzić, cały dzień pada, mam nadzieję, że jutro będzie lepiej :D
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

O jakie ładne ciemierniki. Jakie kolorki zamówiłaś?
A poranna kawa na ganku to także moja największa przyjemność jak pojadę na działkę. Ja potrafię wstać rano o 4-tej i usiąść sobie na ganeczku, patrzeć na moje zielsko i słuchać ptaszków i patrzeć na drugą stronę jeziora....
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Aniu, gości na działce tylko pozazdrościć :) U nas też kiedyś biegały kuropatwy, ale jak ludzie zaczęli stawiać płoty to już ich nie ma :( Bażanty piękne!
No i zachwyciłem się Twoim wrzosowiskiem. Jesienią to prawdziwa orgia dla oczu :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu- piękne, dorodne ciemierniki otrzymałaś. Ciekawe, kiedy zakwitną?
Napiszesz, jakie kolorki? :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”