Wciaz mnie zaskakujesz rozwojem roslin w ogrodzie.
Czy Twoj ogrod znajduje sie w Hiszpanii ?
Pozdrawiam Markus

Grażynko, to prawda że teraz wszystko szybko się zieleni i coraz więcej kwitnie.kogra pisze:Pełny artyzm zdjęciowy Gabi, szacun![]()
Aż nie do wiary, że tak szybko wszystko rozkwita.
Tulipanki cudnie się prezentują w takiej kępie.
Że o ciemiernikach już nie wspomnę.
Gosiu, ja nie mam jakiegoś specjalnego aparatu...Margo2 pisze:Teraz to już w ogóle oczu nie można oderwać.![]()
Jaki to aparat jeśli można zapytać, bo przymierzam się do kupna. Chociaż to nie prędko nastąpi, ale już robię wywiad.
Ech, Boguśko... bo nie kwitło...bogusia177 pisze:No nie Gabi,,,,,, !!!! ,,,a u mnie jak była to mówiła ,że teraz u niej jeszcze nie bardzo co kwitnie ,,,oszustka ,,,![]()
i to ma być to nie bardzo
Jadziu, a może za głęboko posadziłaś ?JAKUCH pisze:GABI kupiłam w ubiegłym roku kwitnącego ,ale chyba im u mnie się nie podoba . Mam wokół niego dużo siewek ale on sam ma tylko 3 listki ale cały czas coś wychodzi z ziemi takie czerwone koniuszki tak jakby z piwonii . Może to będa kwiatki . U mnie korony też fajnie rosną ,ale chyba kwiatów z nich nie będzie tak jak w ubiegłym roku . Jak nie zakwitną to pójdą na kompostownik . Nie będę trzymać darmozjadów . Urodziwe ciemierniki
Dorotko, myślę że deszczyk już popadał...korzo_m pisze:Gabrysiu cudo- miodzikwłaśnie o te ciemerniki mi chodziło.
U mnie też korony szaleją rosną jak na dożdżach, gdyby jeszcze tak nocką popadało to roślinki byłyby zadowolone.
Wiesiu, gdyby jeszcze miały skierowane kwiaty w górę... to byłby widok.abeille pisze:Gabrysiu, u Ciebie prawdziwa ciemiernikowa ucztaten pełny jeszcze malutki ale już mu się podoba u Ciebie. Co to
będzie dopiero za kilka lat jak wszystkie bedą kwitnąć
Aniu, ciemierniki powinny byś w większych sklepach ogrodniczych.AniaDS pisze:
Przyjemna o ile można się podleczyć, a ja choć wszędzie szukam tych ciemierników, to nic z tego, jak kupiłam kilka przez internet to dostałam same korzenie z jednym listkiem, a nawet bez

Izulku, no mam... i to całkiem sporo...chatte pisze:Ależ Ty masz cudne ciemierniki!Nie mogę się napatrzeć!
I te miniaturowe narcyzy ślicznie Ci kwitną. U mnie dopiero jedenale mam nadzieję, że będzie ich więcej.
Jak będzie ciepło, to na pewno narcyzy do świąt zakwitną, chyba, ze bedzie zimno, jak teraz
Oj Aguś... dzięki...AGNESS pisze:Gabi powiem tylko tyle, że nie mogę się napatrzeć, cuuuuda![]()
Wisienko, tak... to miniaturki narcyzów... nazywają się 'Tete-a-Tete' .Wisienka pisze:To są miniaturowe żonkile?? Na tych zbliżeniach wyglądają na zwykłe.
I jak ładnie Ci już zakwitły tulipanki, Gabi. To botaniczne, tak?
Dobrze wiedzieć, że ciemierniki kwitną aż 3 miesiące!
Jakoś do tej pory nie skusiłam się na nie, ale w tym układzie może w przyszłym
roku zacznę je szukać.
Jacku, to prawda... wszystko potrzebuje czasu.JacekP pisze:Gabrysiu ciemiernikowy zawrót głowyWidzę, że na wszystko trzeba czasu. U mnie już kilka rośnie ale kwiatek ma jeden bordowy. No to bedę czekał na takie widoki jak u Ciebie.
Czy dokarmiasz je wapnem, dolomitem czy czymś?
I już wiem, od kogo przyjechały żółte krokusy. Załapały się z kępą jarzmanki
Madziu, a czemu o nic nie pytasz ?Karolcia pisze:Nie mam pytań...
Gabi,u Ciebie jak zwykle szaleństwo w ogrodzie.
Ciemierniki piękne,a tulipany jak perełki
Pozdrówki
markussch01 pisze:Gabi, czesto zagladalem i podziwialem jak wiosna galopuje u Ciebie,jednak czas nie pozwolil mi na wpisy.
Wciaz mnie zaskakujesz rozwojem roslin w ogrodzie.
Czy Twoj ogrod znajduje sie w Hiszpanii ?![]()
Pozdrawiam Markus