AniaDS pisze:o rany jakie to cudne
I ten bez i lantana, zwłaszcza lantana
Spore, cudne drzewko

Aniu, tak myślałam że się spodobają. Ja jestem jednak za bzem indyjskim.
Stasiu, bardzo atracyjne drzewko, nieprawda?
mag pisze:abeille pisze:
bez indyjski czyli Lagerstroemeria
indica.
Wiesiaczku,
z tymi błękitnymi okiennicami w tle... po prostu cudowny krzak

Nie wiem dlaczego od razu nasunęło mi się skojarzenie z południem Francji

Magdziuniu, dobrany kolorek do okiennic choć to niestety północ Francji. A wolałabym zdecydowanie żeby to było
południe
marivsz pisze:Czyli jej słoneczka potrzeba, w następnym roku przypilnuję ją już od początku i może zakwitnie bo roślinka piękna.
Mariuszu, udaje Ci się ją chodować w Polsce? Jestem zaskoczona
oliwka pisze:Rzeczywiście, widowiskowy ten krzew
A jakie tam u Ciebie są zimne zimy, jeśli mogę spytać

Walentynko, sprawdzę jaka jest jego wytrzymałość na niskie temperatury ale on nie jest chyba zbyt wrażliwy
na mróz bo u nas go nie ocieplają. Jedyny problem to słoneczko i ciepełko latem by zakwitł. ;:2
U nas w zimie może spaść do -12 stopni ale mrozy trwają na ogół krótko i śnieg długo nie trzyma. Co najwyżej kilka dni.
gloriadei pisze:Witaj Wiesiu! ;)
znowu piekne rosliny (bez indyjski i lantana)
bez- szkoda, że u nas niestety nie bedzie nigdy tak pieknie kwitł, chyba, że w szklarnii w upalne lato!
A lantane sprzedaja u nas jako roslinę doniczkową . Własnie wczoraj kupiłam 3 szt na wyprzedazy za jedyne 3,50zl .
Aby tak wyrosła, jak pokazałaś, musimy ja chować do piwnicy na zimę
Myslę, że u ciebie, okryta włókniną lub jutą spokojnie przezimuje na dworze ;)
Dawno nie pokazywałaś swoich rózyczek! jak się mają ?
pozdrawiam

Ewciu, tak myślę że w Polsce niestety będzie kwitł tak jak mówisz tylko w szklarni no chyba żeby we Wrocławskim
i osłonięty murem wystawionym na południe.
Lantana tez mnie zdziwiła że tak rośnie w ziemi bo u nas tez sprzedają ją jako doniczkową na taras. Muszę spróbować
przykryć na zimę włókniną może przetrwa?

A w piwnicy może da sobie radę w Polsce?
Różyczki odpoczywają bo gorąco. Tylko 'Westerland' i 'Buff Beauty' powtarzają. Dam jutro kilka zdjęć bo 'Buff' jest
piękna w całej krasie.
Pozdrowionka i cieplutkiego wieczoru