Z Elfowej krainy storczyków ;)))
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków ;)))
Półeczka super. Oncidium ma bardzo dużo pędzików, ale pędów na MM bardzo ci zazdroszczę, moje nie chce nic puszczać, a bardzo podobają mi się Phal. MM.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Storczykowa- no to pozostaje mi życzyć Tobie i pędzika na MM i Żebyś Trafiła na woskowego
Na pewno w końcu i do Ciebie szczęście się uśmiechnie ;)
- Storczykowa

Z mojego MM już nic nie będzie, jest w kiepskim stanie i ino patrzeć, jak uschnie. Kiedyś spróbuję jeszcze raz, może trafię na lepszą roślinę. A woskowych będę szukać, bo je bardzo lubię.
- MariaTeresa

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Ta cattleya, której zdjęcie zamieściłam,była w najlepszym stanie, kwitła już od zeszłej jesieni trzy razy, druga Epicattleya Don Herman też, a ta ze zgniłymi doszczętnie korzeniami jeszcze jest niespodzianką jeśli chodzi o kwiat 
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- justus27

Dusiu- też lubię woskowe. Ciekawa jestem kwiatu MM, bo nie widziałam na żywo, tylko zdjęcia. Tym bardziej się cieszę, że zakwitnie. Ale równocześnie się martwię, czy roślinka da radę. Puściła 2 pędziki a ma tylko 2listki. na razie obserwuję, ale jak będę widzieć, że nie daje rady, to jeden pedzik odetnę 
MarioTereso- wiem...pisałam szybko i troszkę wyszło "masło-maślane". Życzę Ci, żeby epikatlejka obdarzyła Cię kwiatuszkami za staranną opiekę nad nią ;)
MarioTereso- wiem...pisałam szybko i troszkę wyszło "masło-maślane". Życzę Ci, żeby epikatlejka obdarzyła Cię kwiatuszkami za staranną opiekę nad nią ;)
Ale będzie kwiatów na Oncidium
, czy to jest to drobne zółte?
Justynko pöleczka prezentuje sie wspaniale w tych kolorach teczy.
Jestes bardzo pomyslowa. Oncidium bardzo pieknie rozrosniete. Niech ci kwitnie jak najdluzej
Jestes bardzo pomyslowa. Oncidium bardzo pieknie rozrosniete. Niech ci kwitnie jak najdluzej
- Wioleta

- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Justynko
ślicznego "Cętka" upolowałaś. Mój falek z Lidla też ma coś malutkiego, jakby na kształt pędzika. Ale na razie ciii...
- justus27

Dusiu- tak dwie roślinki są, a raczej mamusia z bassal keiki. I to właśnie keiki ma dwa pędziki, a ma tylko dwa listeczki i dlatego się martwię. Mam nadzieję, że będzie pobierało składniki odżywcze od "siostry" i sobie poradzi...ale jakby zaczęło marnieć, wtedy na pewno któryś pędzik ciachnę. na razie wszystko jest na dobrej drodze do kwitnienia 
Gogi- na pierwszej stronie jest fotka oncidium. Chciałabym, żeby było żółte, ale jest kremowe...Ale ma cudowny zapach, miód z domieczką wanilii może anyżu, bardzo slodki...Fajnie by było, gdyby na Święta choć jeden pęd rozkwitł...Na ten zapach najbarziej czekam ;)
Alusia- dziękuję. Półeczka rzeczywiście zrobila się bardziej kolorowa, wesoła. Kupiłam tasiemkę świąteczną...jak zostanie mi po zrobieniu stroików to i ją przyozdobię ;)
Wioleta- tak, Masz rację, na razie cii...co by nie zapeszać
I dziękuję za odwiedziny
Gogi- na pierwszej stronie jest fotka oncidium. Chciałabym, żeby było żółte, ale jest kremowe...Ale ma cudowny zapach, miód z domieczką wanilii może anyżu, bardzo slodki...Fajnie by było, gdyby na Święta choć jeden pęd rozkwitł...Na ten zapach najbarziej czekam ;)
Alusia- dziękuję. Półeczka rzeczywiście zrobila się bardziej kolorowa, wesoła. Kupiłam tasiemkę świąteczną...jak zostanie mi po zrobieniu stroików to i ją przyozdobię ;)
Wioleta- tak, Masz rację, na razie cii...co by nie zapeszać
I dziękuję za odwiedziny
- śnieżka

- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Slicznie wygl ąda ta półeczka z kwiatami i kolorowymi osłonkami. Gratuluję pędzików na tych maluszkach no i oczywiście czekam na fotki ich kwiatów.
- Storczykowa

Jak puścił te pędziki, to znaczy, że ma dość sił na kwitnienie. Może zakwitnie, na pewno będzie prześliczny. Ja może kiedyś jeszcze raz spróbuję z MM. Mój zaczął marnieć od czasu przesadzenia, wcześniej normalnie rósł. Innym przesadzenie nie szkodziło, a MM bardzo zmarniał.na razie wszystko jest na dobrej drodze do kwitnienia
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Justynko, pięknie się ta półeczka prezentuje !
Czekam już na Twoje kwitnienie MM, a u siebie na pędziki , hihi
Czekam już na Twoje kwitnienie MM, a u siebie na pędziki , hihi
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- justus27

Śnieżko-i znów mam jedną pustą doniczkę, dziś dokupiłam zieloną osłonkę...Trzeba upolować jakiegos "oryginała", ale to nie prędko nastąpi... ;)
Dusiu-tak Myślisz? na razie w takim razie go nie ruszam, skoro wypuścil 2 pędziki, niech sobie radzi sam ;) Życzę Ci, żeby jednak MM się nie zmarnował, może a nuż na wiosnę ruszy...
Mala_Mi-nawet nie Wiesz, jak się cieszę z tych pędzików. Zwłaszcza, że przesadziłam tego storczyka zaraz po przyjściu paczki. Podwójny szok przeżył a i tak pędziki puścił, podziwiam go naprawdę
Nie zapeszam i też czekam na Twoje pędziki u MM ;)
A dziś "inna" fotka, anioly wg przepisu Trzynastki <troszku zmieniony, zamiast główki z masy solnej dałam białe bombki,dołozyłam też skrzydełka z piórek>... Ta fotka w podziękowaniu za odwiedzinki mojego wątka:

Dusiu-tak Myślisz? na razie w takim razie go nie ruszam, skoro wypuścil 2 pędziki, niech sobie radzi sam ;) Życzę Ci, żeby jednak MM się nie zmarnował, może a nuż na wiosnę ruszy...
Mala_Mi-nawet nie Wiesz, jak się cieszę z tych pędzików. Zwłaszcza, że przesadziłam tego storczyka zaraz po przyjściu paczki. Podwójny szok przeżył a i tak pędziki puścił, podziwiam go naprawdę
A dziś "inna" fotka, anioly wg przepisu Trzynastki <troszku zmieniony, zamiast główki z masy solnej dałam białe bombki,dołozyłam też skrzydełka z piórek>... Ta fotka w podziękowaniu za odwiedzinki mojego wątka:

- Storczykowa

Piękne aniołki 
Ale z mojego MM raczej nic nie będzie, jak puszczał pędziki, to zatrzymywały się po urośnięciu paru mm., a listki ma bardzo cherlawe, małe.
Ale z mojego MM raczej nic nie będzie, jak puszczał pędziki, to zatrzymywały się po urośnięciu paru mm., a listki ma bardzo cherlawe, małe.
- asiula13
- 1000p

- Od: 16 cze 2009, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko aniołki ślicznie Ci wyszły
Bardzo mi się podobają
Jest doniczka, jest osłonka i niedługo będzie Gwiazdka
Więc wiesz... nic nie wiadomo
Bardzo mi się podobają
Jest doniczka, jest osłonka i niedługo będzie Gwiazdka
Więc wiesz... nic nie wiadomo