Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anetko serdeczne dzięki za identyfikację nieznanych mi dotąd roślin.
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jarku nie odbierz tego źle, ale ja odradzam Ci budowy oczka wodnego na Twojej działce.Przemo pisze:Jarku myślę że na twojej działce można by zaaranżować małe oczko wodne w kształcie zakrzywionej stopy, umieściłbym je pomiędzy jabłoniami a tą kratą drewnianą naprzeciw nich z tym że oczko wpuściłbym za kratę a tam zbudowałbym małą kaskadę z płyt wapienno krzemiennych.
Z tego co wiemy to w najbliższym czasie powiększy Ci się rodzina

Myślę, że będziesz razem z żoną i dzieckiem odwiedzał swoją działkę i odpoczywał na niej.
Budując w tej chwili oczko kręcisz sobie dodatkowy bat

Nie będziesz odpoczywał swobodnie pilnując ciągle dziecka aby nie wpadło do wody

Ja swoje oczko budowałam w czasie kiedy jeszcze nie myślałam, że kiedykolwiek będę babcią

Mój wnuk ma prawie 5 lat a jeszcze nie spuszczam go z pola widzenia

To jest moja zdanie na temat.
Zrobisz wg własnego uznania

Ja o dziecku nic nie wiedziałem dlatego napisałem że można zrobić oczko wodne ale w takim przypadku też zalecam wstrzymanie się z tą inwestycją w piękny dodatek do działki bo faktycznie będziesz musiał cały czas patrzeć co robi maluch i nic w ten sposób na działce nie będziesz wstanie zrobić a projekt można przecież zrobić jeżeli chcesz i zostanie na później poza tym takie oczko nawet tak małe jak miałoby być u ciebie to wydatek około 2000 zł. 

- Yaro32
- Przyjaciel Forum
Moi Drodzy dziękuję za troskę. Pomimo tego proszę jednak Przemo aby zrobił ten projekt. Jeśli na razie wstrzymam się z budową to będę realizował budowę później. Ważne aby mieć jakiś przegląd tego, jak te oczko można zaaranżować. Poza tym względy bezpieczeństwa. I tak nie wyobrażam sobie, że maluch będzie bez opieki krzątał się po działce. Bardziej niż wody w oczku obawiałbym się wstrętnych os, które uprzykrzają życie na działce. Dorosły jakoś sobie jeszcze poradzi natomiast dziecko będzie trzeba pilnować. Jeszcze raz dziękuję za troskę
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
OK Przemo wskaż mi które fotki mam Ci podesłać. To zaraz to zrobię.
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek
Jarku prosiłem o fotografie działki w Twoim przypadku dwie z przodu lekko zachodzące na siebie podczas robienia zdjęć, lekko z podwyższenia np. u Ciebie z bramy, bo porozrzucanych fotek nie da się wkleić do mojego programu muszą zdjęcia tworzyć jakby jeden pas działki gdy je położysz obok siebie. Wtedy mogę je nanieść na wzór działki w programie i projektować dalej co tylko dusza zapragnie.
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
Przemku podesłałem kilka fotek. Czy tylko będą dobre? Jakby coś to może zrobię nowe ale teraz to trudno będzie, bo przód działki się zmienił. Postaraj się coś poglądowego zrobić na tym co dostałeś ode mnie. Wierzę, że jakoś ci z tym pójdzie. Z niecierpliwością czekam na efekty.
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
Powinieneś już je mieć na skrzynce.
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
Dobrze Przemku. Wierzę, że coś interesującego wyczarujesz. Z niecierpliwością będę czekał na efekty Twojej pracy. Spróbuj zrobić to na starych fotkach i na tych już po przeróbkach na działeczce. Może coś się uda.
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek