Ale staram się chociaż dziecko uczyć czystości i sprzątania po sobie. Jak nie chce po dobroci to czasami karą, ale na razie jako tako wychodzi. Wzięłam się też ostro za psa, bo mam dosyć zbierania jedzenia po całym domu i wchodzenia w kałuże
U Antooosi :):):)
- treissi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu ja już nie raz w nerwach obiecywałam sobie, że palcem nic nie ruszę. Że będzie bałagan dopóki nie sprzątnie. Ale jak kilka razy zawadziłam o zabawki, leżące dosłownie wszędzie, albo jak nie miałam gdzie na biurku postawić kubka z kawą, odrazu brałam się za sprzątanie. A mój M. doszedł do wniosku, że im więcej nabałaganią tym szybciej posprzątam
Ale staram się chociaż dziecko uczyć czystości i sprzątania po sobie. Jak nie chce po dobroci to czasami karą, ale na razie jako tako wychodzi. Wzięłam się też ostro za psa, bo mam dosyć zbierania jedzenia po całym domu i wchodzenia w kałuże
- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Swięta racja Basiubasga pisze:Bo my to...głupie jesteśmy!![]()
Najpierw pokazujemy,że wszystko potrafimy i po każdym sprzątamy a potem tak już zostaje.Najlepiej to niech M tkwi w przekonaniu,że mało umiemy.. i on jest niezbędny-tylko na taką myśl już mnie febra trzęsię. :P
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- Antooosia
- 1000p

- Od: 8 sty 2008, o 08:49
Ależ tu u mnie wesoło
.
Dziś nalot gości i sobotnie sprzątanie - trzeba było jakoś sobie poradzić.Na szczęście udało się i jeszcze ciasto drożdżowe upiekłam
.
Mycie okien powiadacie?Ja na razie przeziębiona jestem,więc nie wiem,jak to będzie.
Kasiu !Basia ma rację-istny pałac!Ja w całym domu okien mam czternaście(plus dwa w kotłowni)...a domek mój nie taki mały
A teraz a propos medinilli;mnie też kusiło i kupiłam przekwitniętą,w styczniu tego roku(chyba za 30 zł).Na dwa miesiące poszła odpocząć do chłodnego pomieszczenia,a w marcu wróciła na salony
.
Najpierw wypuściła jednego pąka,a gdy on przekwitł,trzy kolejne.I od tamtej pory kwitnie nieprzerwanie.Czy jest trudna?Raczej kapryśna troszkę - ale jeśli zapewnimy jej dużą wilgotność otoczenia i stale wilgotne podłoże - bedzie wyglądać ,jak moja
Anolka ,a teraz specjalnie dla Ciebie:

Dziś nalot gości i sobotnie sprzątanie - trzeba było jakoś sobie poradzić.Na szczęście udało się i jeszcze ciasto drożdżowe upiekłam
Mycie okien powiadacie?Ja na razie przeziębiona jestem,więc nie wiem,jak to będzie.
Kasiu !Basia ma rację-istny pałac!Ja w całym domu okien mam czternaście(plus dwa w kotłowni)...a domek mój nie taki mały
A teraz a propos medinilli;mnie też kusiło i kupiłam przekwitniętą,w styczniu tego roku(chyba za 30 zł).Na dwa miesiące poszła odpocząć do chłodnego pomieszczenia,a w marcu wróciła na salony
Najpierw wypuściła jednego pąka,a gdy on przekwitł,trzy kolejne.I od tamtej pory kwitnie nieprzerwanie.Czy jest trudna?Raczej kapryśna troszkę - ale jeśli zapewnimy jej dużą wilgotność otoczenia i stale wilgotne podłoże - bedzie wyglądać ,jak moja
Anolka ,a teraz specjalnie dla Ciebie:

Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Na skraju lasu jest mały domek...
- kati-1976

Antosiu, naprawde piękny jest ten kwiatuszek.
Co do tego "pałacu" w którym mieszkam
. To żaden pałac tylko zwykły jednorodzinny domek, postkomunistycny. Kiedy rodzice się budowali mama zażyczyła sobie dużo okien, ponieważ miała już dosyć ciemnych mieszkań. Stąd ich aż tyle. Na każdym piętrze jest 9 dwu i trzy skrzydłowych
Co do tego "pałacu" w którym mieszkam
- kati-1976

Z tym myjaczem to jeszcze poczekam. Najpierw muszę je powymieniać na nowe. Niestety będzie to spory wydatek 
- anoli

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Kasiu wydatek będzie, ale raz na trochę lat, my w mieszkaniu tez musieliśmy wymienić, bo były wypaczone. A jak kiedyś się domku dorobimy, to też chce mieć sporo okien, żeby jasno było. No i parapetów wtedy też będzie.... :P
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- kati-1976

Własnie, o tą szczelność okien i ciepełko chodzi, bo roślinki na parapetach mają teraz gehennę.
Nie pomaga uszczelnianie
.Aby je zabezpieczyć, kładę im pod nóżki wykładzinę.
W tym roku wymieniłam 5 okien i stoją tam tylko ciepłolubne okazy,. Reszta musi sobie jakoś radzić.
Nie pomaga uszczelnianie
W tym roku wymieniłam 5 okien i stoją tam tylko ciepłolubne okazy,. Reszta musi sobie jakoś radzić.
- myszorek

- Od: 5 cze 2007, o 16:09
Antosiu, boskie kwiaty ma medinilla
Widać, że jej u Ciebie bardzo dobrze 
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria