Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też mam Olimpusa- znaczy to, że można. Muszę się podszkolić, to może też mi się uda takie ładne zrobić. A to z ręki czy ze statywu?
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam!
Dość dawno mnie nie było i staram się jak mogę nadrobić zaległości. Altana jak marzenie. Co zdjęcie to ładniejsza. Różyczki piękne i trzymam kciuki by były takie jak na obrazkach (bo różnie to bywa). Zdjęcia nieba rewelacyjne - aż zapierają dech. Też "pstrykam" Olympusem.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Agnieszka i Iza to miłe, że zaglądacie do mnie... A zdjęcie robione z ręki, bez żadnych dodatkowych ustawień - robione na AUTO tak samo jak wszystkie poprzednie w moim wątku...
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jola i Marek pisze:
tija pisze:A ja już się bałam że jakaś bakteria złożyła Cię w łóżku :cry: .
Jolu starczyło ci sadzonek czy wiosną podesłać kolejną turę :?:

Pozdrawiam cieplutko
Eluś bakterie to się mnie czepiają na szczęście rzadko tak więc dziękuję za troskę ;:21
A co do sadzonek, to ...... myślę, że chyba starczyło Elu. Rozmieściłam je na skarpie w trzech miejscach. Pomiędzy nimi planuję posadzić jakieś inne okrywowe roślinki, tak żeby powstały po zakwitnięciu takie kolorowe "plamy".. :wink: A co wyjdzie z planów to się okaże :? Bardzo dziękuję za propozycję..
Jolu jakbyś chciała żółtą plamę możesz posiać smagliczkę skalną kwitnie bardzo obficie i ładnie,jest jeden mały problem kwitnie na drugi rok po sianiu .
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Elu też myslałam już o smagliczce, bo u kogoś na forum widziałam piękne zestawienie smagliczki i floksów fioletowych...Dziękuje za podpowiedz :lol:
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Jolu wejdż do ogrodu elka 1606 u niej są te rozwiązania o których piszesz :D
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Witaj Jolu, masz bardzo ładną działkę,a jeszcze ładniejsza będzie na wiosnę. Ja od miesiąca jestem posiadaczką działki, bardzo mi się spodobała wasza altanka, Jolu jeśli możesz to napisz mi na pw. orientacyjny koszt Waszej altanki, bo ja też będę musiała coś wybudować i zastanawiam się ile kasy potrzebuję by takie cudo stanęło.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Renata75 miło mi, że odwiedziłaś moją działkę, zapraszam częściej.. Ja już czekam na wiosnę, żeby dokończyć konieczne prace, a potem cieszyć się Naszym "dziełem".. :lol:
Wysłałam PW.
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witajcie Jolu i Marku. Pisałaś u mnie o mojej altanie, a ja jak zobaczyłam Waszą, to jestem w lekkim szoku. U was już wszystko prawie na ostatni guzik. Slicznie wykończona i kafelki polozone i już zadaszony taras. U nas jeszcze wiele prac, ale damy spokojnie rade - tak jak pisałas na wiosnę juz będę się cieszyć wykończonym domkiem. a tak w ogóle to mase pracy włożyliście już w działeczkę, efekty powalające, i róże takie ładne kupiłaś, masz to samo co ja-po prostu ogrodomaniaczki z nas. Pozdrawiam serdecznie i spokojnego wieczorku życzę
Obrazek
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Giguś serdecznie Cię witam u mnie!!! :) Dziękuję za pochwały altany...M jest dumny /i ja oczywiście też :lol: /, bo to jego dzieło :lol: Masz rację z tą ogrodomaniaczką - jak buszuję po internecie to wszystko dotyczy roślin, szkółek, ogrodów, działek, książek ogrodniczych itp. itd... :P Przez to "zaniedbałam " całkowicie moją drugą pasję jaką są robótki ręczne.., ale zimą to nadrobię - mam nadzieję :lol: Ty masz też zdolnego M to tylko patrzeć jak wykończy pięknie altanę.. Pa
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie Kochani,
ale u Was tempo, altanka już prawie do zamieszkania. Cały czas podziwiam porządek u Was przy budowie.
Zimy może wcale nie będzie, więc nie martw się Jolu, różyczki przeżyją :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witajcie Jolu i Marku. Przyszłam zyczyc milego dnia. Co do M mojego to on sam wszystko robił, choc pojęcia o murowaniu i budowaniu nie miał, nie wiem skąd u niego takie zdolności, ale za to ja z niego dumna jestem, że zawziął się i co posatanowil to zrobił. Pozdrawiam Was serdecznie -aby do wiosny :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam!
Coś długo nie widać Cię Jolu na Forum. Czyżbyście zapadli w sen zimowy razem z działką? U mnie wciąż jeszcze trwają prace ( teraz raczej porządkowe). Kilka dni temu nawet jeszcze sadziłam...
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Witaj Iza! Jak miło, że zajrzałaś :) Nie , nie zapadliśmy w sen zimowy, :lol: ale prace na działce zakończyliśmy jakieś dwa tygodnie temu i nie ma co pokazywać. Co miałam to posadziłam na posadziłam. Jeszcze 18 listopada zadołowałam tawuly i berberysy bo nie mam jeszcze stałego miejsca dla nich. A prace remontowo porządkowe na ten rok już zakończone, resztę w przyszłym roku, bo M czuje się już zmęczony, a i ciemno już po południu :? to nie da rady....Oby do wiosny :lol:
A na forum jestem i podczytuję co dam radę, czasem coś skrobnę :lol: Tylko muszę szukać wątków bo nie dostaje od jakiegoś czasu powiadomień i nie wiem dlaczego :evil:
Pozdrawiam ciepło..
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Ja też niby jestem...ale u innych inspiracji szukam :lol: .
Pomysły nowe się rodzą :roll: .Jeszcze tylko grudzień a potem już z górki :lol: .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”