Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania
Jolu jakbyś chciała żółtą plamę możesz posiać smagliczkę skalną kwitnie bardzo obficie i ładnie,jest jeden mały problem kwitnie na drugi rok po sianiu .Jola i Marek pisze:Eluś bakterie to się mnie czepiają na szczęście rzadko tak więc dziękuję za troskę ;:21tija pisze:A ja już się bałam że jakaś bakteria złożyła Cię w łóżku.
Jolu starczyło ci sadzonek czy wiosną podesłać kolejną turę![]()
Pozdrawiam cieplutko
A co do sadzonek, to ...... myślę, że chyba starczyło Elu. Rozmieściłam je na skarpie w trzech miejscach. Pomiędzy nimi planuję posadzić jakieś inne okrywowe roślinki, tak żeby powstały po zakwitnięciu takie kolorowe "plamy"..A co wyjdzie z planów to się okaże
Bardzo dziękuję za propozycję..
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jolu, masz bardzo ładną działkę,a jeszcze ładniejsza będzie na wiosnę. Ja od miesiąca jestem posiadaczką działki, bardzo mi się spodobała wasza altanka, Jolu jeśli możesz to napisz mi na pw. orientacyjny koszt Waszej altanki, bo ja też będę musiała coś wybudować i zastanawiam się ile kasy potrzebuję by takie cudo stanęło.
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam :P
- giga45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
Witajcie Jolu i Marku. Pisałaś u mnie o mojej altanie, a ja jak zobaczyłam Waszą, to jestem w lekkim szoku. U was już wszystko prawie na ostatni guzik. Slicznie wykończona i kafelki polozone i już zadaszony taras. U nas jeszcze wiele prac, ale damy spokojnie rade - tak jak pisałas na wiosnę juz będę się cieszyć wykończonym domkiem. a tak w ogóle to mase pracy włożyliście już w działeczkę, efekty powalające, i róże takie ładne kupiłaś, masz to samo co ja-po prostu ogrodomaniaczki z nas. Pozdrawiam serdecznie i spokojnego wieczorku życzę

Giguś serdecznie Cię witam u mnie!!!
Dziękuję za pochwały altany...M jest dumny /i ja oczywiście też
/, bo to jego dzieło
Masz rację z tą ogrodomaniaczką - jak buszuję po internecie to wszystko dotyczy roślin, szkółek, ogrodów, działek, książek ogrodniczych itp. itd... :P Przez to "zaniedbałam " całkowicie moją drugą pasję jaką są robótki ręczne.., ale zimą to nadrobię - mam nadzieję
Ty masz też zdolnego M to tylko patrzeć jak wykończy pięknie altanę.. Pa

- giga45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
Witajcie Jolu i Marku. Przyszłam zyczyc milego dnia. Co do M mojego to on sam wszystko robił, choc pojęcia o murowaniu i budowaniu nie miał, nie wiem skąd u niego takie zdolności, ale za to ja z niego dumna jestem, że zawziął się i co posatanowil to zrobił. Pozdrawiam Was serdecznie -aby do wiosny :P
Witaj Iza! Jak miło, że zajrzałaś
Nie , nie zapadliśmy w sen zimowy,
ale prace na działce zakończyliśmy jakieś dwa tygodnie temu i nie ma co pokazywać. Co miałam to posadziłam na posadziłam. Jeszcze 18 listopada zadołowałam tawuly i berberysy bo nie mam jeszcze stałego miejsca dla nich. A prace remontowo porządkowe na ten rok już zakończone, resztę w przyszłym roku, bo M czuje się już zmęczony, a i ciemno już po południu
to nie da rady....Oby do wiosny
A na forum jestem i podczytuję co dam radę, czasem coś skrobnę
Tylko muszę szukać wątków bo nie dostaje od jakiegoś czasu powiadomień i nie wiem dlaczego
Pozdrawiam ciepło..

A na forum jestem i podczytuję co dam radę, czasem coś skrobnę

Pozdrawiam ciepło..
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30