Dziękuje za odpowiedzi.
Oczywiście, mam dwie osobne doniczki, mają system nawadniający. Doniczka ma około 50l głębokości, będą sadzone osobno.
Balkon jest bardzo słoneczny, spokojny i bezwietrzny.
Trochę mnie zniechęcacie, a ja się bardzo na rdest napaliłem
Gołe badyle mi nie przeszkadzają, mam designerski balkon a z takimi badylami, zawsze można coś zrobić ładnego
Boje się tego mrozu w tej doniczce, myślałem o drewnianej, ale jak zauważyłem, na balkonie panuje swego rodzaju mikroklimat, mam bardzo duże szyby od podłogi do samego sufitu które oddają ciepło, balkon ma szyby i moja stacja meteo zawsze zawyżała temp o 5-6 stopni względem otoczenia, mam już nawet ładne "kożuszki" na donice zamówione na zimę.
Na suche badyle, od spodu wykombinowałem groszek pachnący, rosnący w skrzynce obok który by się piął na dole przy tych badylkach.
Zastawiam się nad ziemią, napiszcie proszę jakieś sugestie, jaką najbardziej lubi ziemie? Wszędzie jest napisane że żyzną i przepuszczalną, przepuszczalna będzie przez keramzyt i system nawadniający, bardziej zastawiam się nad definicją żyznej ziemi, gdzie taką kupić?
A jeżeli chodzi o nawóz, widziałem w sklepie, granulat np. odchodów kur, czy krów etc, pytanie czy np. ziemia się nie skwasi, albo coś w ten deseń?