Zaczynam - rogalm1 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Dziękuję Wam bardzo za odwiedziny,
chatte robótki są tak samo wciągające jak tworzenie ogrodu, ale ponieważ pewnych prac w ogrodzie nie da się zrobić później więc na później poszły dzierganki, może nie do zimy ale do momentu, aż sytuacja zostanie choć trochę opanowana!
KaeR właśnie z tą cierpliwością mam największe problemy, a jeszcze jak oglądam te Wasze cudowne zadbane i kolorowe ogrody to już nie mogę się doczekać kiedy i u mnie tak będzie
acidantera, my chyba kupimy w najbliższym czasie taką dużą przyczepę - domek holenderski, żeby chociaż w czasie deszczu można było sie schować, tylko niech w końcu i dla mnie zaświeci słońce!
amba19, wrzosowisko to nasza największa miłość ale właśnie się dowiedziałam, że ta maszyna do wiercenia studni to jakiś 7metrowy kolos i martwię się jak to będzie!
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No, to jetes chyba lepiej zorganizowana Moniko, bo ja latem nie mam czasu na robótki ;:185
Dopiero zimą do nich wracam :D
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to dla tego że mój "ogród" jest 70 km ode mnie!
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniko a jak tam pomidory i dalie i inne posiane? Rosną :?:
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakoś tak marniutko, wstyd pokazać ale nie tracę nadziei, że jak teraz będzie słoneczko to ruszą, za to ślicznie wyrosły mi dziwaczki, rycynusy, cleome, tykwa i powój wilec - kiedy można je bedzie wysadzić do gruntu?
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Monisiu w maju po zimnej zośce :wink: . Ale teraz jeśli masz możliwość wynoś je w dzień na dworek, lub na balkon, co tam masz. Ja tak robię już z 2 tygodnie z wszystkimi moimi roślinkami, które są wrażliwe na mrozy :wink:
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to będę je hartować na balkonie, ale mam je w takich małych pudełeczkach po jogurtach bo nie wiedziałam ,że tak urosną i martwię się że im za ciasno
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tylko nie postaw ich od razu na słońcu! Najpierw do cienia i stopniowo przyzwyczajaj do słoneczka.
Co do wielkości pojemniczków. Jeśli roślinki wyglądają zdrowo, nie bledną lub nie żółkną listki to zostaw je w tym w czym są. Może one są tylko wyciągnięte z powodu niedoboru światła.
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to dzisiejszy dzień obie spędzamy na działkach, prawda? :) Ty na swojej sadząc, ja sadząc i malując domek.

Ciekawa jestem co sadzisz? I jak uż u Ciebie wygląda:)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Dzisiaj znowu paskudny deszczowy sobotni dzień, Moniko jak posunęły się Wasze prace na ranczo, warzywka posiane .
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dokładnie tak jak piszesz Dorotko, deszczowo... mój mąż uległ moim prośba i pojechaliśmy dosłownie na 3 godziny na działkę i wyobraźcie sobie że przez ten czas prawie nie padało, a jak odjeżdżaliśmy to lunęło jak z cebra, cieszę się, bo podleje to co posadziłam od GAbi i Isi, i mój warzywniak, chłopcy posiali mi warzywa, bo ja oczywiście sadziłam kwiatki, a mąż ogradzał siatke drzewka, więc nie wiadomo czy coś wzejdzie... (po jakim czasie wschodzą warzywa?)

Bardzo się ucieszyłam bo pojawiły sie kwiauszki na naszych drzewkach
Obrazek Obrazek Obrazek

tu mój ulubiony omieg a w tle dokańczanie rabatki kwiatowej Obrazek

tu początki warzywniaka
Obrazek Obrazek

jeszcze chciałam się pochwalić konwaliami od Agnieszki które posadziłam na brzegu lasu i teraz pięknie wychodzą
Obrazek

jeszcze Robert zdązył przybić budkę dla ptaszków
Obrazek

i nagle z ziemi wyszło coś takiego, dzieci były safascynowane"potworem z wnętrza ziemi" ale nie wiemy co to jest

Obrazek

Więcej zdjęć nie ma z powodu oberwania chmury :(
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p
Od: 18 mar 2008, o 18:12

Post »

to turkuć podjadek! zabić było! ja też nigdy nie zabijałem ( u mnie nazywają to niedźwiadek) ale ostatnio ktoś z forum mi objaśnił co to za cholerstwo, lepiej zabijać bo jak ich dużo to plaga się z nich robi :(
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mój poprzednik ma rację. To bardzo niebezpieczny potworek. Wyprowadzaj takie jak najdalej lub :oops: :cry: głęboko i na wieki pod ziemię. Robi straszne szkody w roślinach nie mówiąc już o tym jak się rozmnoży.
Ostrzegam Cię też przed zwierzyną leśną dla której młoda sałata i warzywa to przysmak. Najprostsze zabezpieczenie to pasterz elektryczny na baterię, ułożony na dwóch poziomach. A jeszcze lepiej, to dopóki nie zrobi się mocno zielono przykryj warzywniak włókniną. Deszcz przepada a roślinki oddychają pod nią. Jedynie kiedy będzie słonecznie i ciepło mogą się zaparzyć jeśli będzie leżała dłużej, więc trzeba wietrzyć. Chyba, że z patyków zrobisz prowizoryczne łuki wciśnięte w ziemię i na nich położysz włókninę.
Wschodzące warzywa są też przysmakiem ptactwa - więc postaw jakieś straszaki - potem.
Bliskość lasu ma swoje plusy i minusy, jeśli ogród nie ma ogrodzenia, trzeba liczyć się ze stratami - niestety.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Piękna ta twoja działeczka Moniko :) i jak szybko przybywa Ci roślin. Tylko tak dalej :)

U nas też dziś padało cały dzień, zdążyłam tylko posadzić paprocie . Fotek żadnych :( , chociaż tak pięknie kwitnie mi niezapominajka :)

A potwór z ziemi zachwycił Michała :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00

Post »

Piękna działeczka i szybko się rozrasta jak widzę. Bedę śledzić na pewno dalej.
violetta
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”