Witaj
Bogusiu dziękuję za się odwiedziny i miłe słowa. Muszę przyznać się , że z roku na rok już coraz trudniej radzę. Rabatki już nie są takie wypieszczone i wypielone, zdarzają się chwasty.

Jednak nadal co roku coś dokupuję i dosadzam bo niektóre roślinki wypadają w tym moim surowym klimacie. Natomiast nadwyżkami dzielę się z koleżankami.
Dziwne są u mnie te ostatnie dni, wprawdzie słońce świeci ale po zimnych nocach praktycznie do południa czuć chłód i szybko się robią chłodne wieczory. Natomiast dziś wieje chłodny wiatr i błądzą chmury po niebie więc w cieniu jest po prostu zimno
Dlatego też moje kwiatki bardzo powoli się rozwijają i nadal przede wszystkim kwitną Tulipany a nawet niektóre jeszcze w pąkach.
Na dzień dzisiejszy tak jest na moich rabatach;
Portreciki

Tarczownice już wyszły z ziemi i pokazały swoje kwiaty
W tym sezonie zginęły mi niezapominajki niebieskie natomiast pięknie rozkwitły różowe które jesienią posadziłam.
Natomiast w różnych miejscach urzędują stokrotki, są różnorodne- pojedyńcze, podwójne, pomponowe, pierzaste i różnokolorowe
A działka obecnie jest w bieli gdyż kwitną drzewa owocowe; Najwięcej mam Wiśni samosiejek , 2 Czereśnie, Gruszę , śliwę i 2 jabłonki
Czereśnie

Wiśnie samosiejki
Grusza ma piękne duże kwiaty

wiśnia starsza
Ogólne widoki