melon na parapecie kwitnie sobie, a co
Dynia się wkurzyła na mnie za burdel na grządce i zwyczajnie sobie poszła. Właśnie jest na etapie przechodzenia przez płotek. Rośnie dobrze, znacznie lepiej niż ta ,która ma pełno miejsca do rozrastania się. W sumie to zostały tylko 2, ta trzecia dobrze rosła dopóki jej coś nie zjadło.
obok sobie rośnie kilka fasolek.
w tym samym podłoże siedzą sobie słoneczniki, które posadziła Młoda. Ciekawa jestem co z tego wyrośnie , bo póki co są bardzo niskie a wygląda jakby już szykowały się na kwiat.
Pigwa się już zaczyna uginać...
Ciekawe czy zerwę choć jedną...
Winogronka też bardzo obficie.
Ciągle z nim walczę i przycinam, usiłuję nad nim zapanować, bo rozłazi się wszędzie i zacienia mi szykowaną grządkę pod warzywka.
Znów pojawiło się trochę kwiatów.
Ale i tak uświadamiam sobie, że jest ich mało. Czekam aż niebieska hortensja podrośnie i coś zaprezentuje, póki co przykosił mi ją mój tato... I nie ją jedną. Znów przejechał kosiarką tam gdzie nie trzeba :/
liliowce

może tego nie widać, ale ten jest inny. Jeden jest ciemniejszy, drugi jaśniejszy.
Jak się okazało mam kilka odmian, bo kwitły już żółte, teraz te, a jeszcze poluję na jeden, taki łososiowy, tylko co pójdę to akurat jest przekwitnięty.
Mojej Młodej nasturcje. Sama je wysiała i jest bardzo z nich dumna.
Obok ma jeszcze posiany groszek, ale niestety dziadek przejechał go przez przypadek kosiarką, więc póki co czekamy aż odrośnie...
Malwy
Ta mi się bardzo podoba , na żywo ma znacznie ładniejszy kolor. Jak tak na nią patrzę to odnoszę wrażenie , że błyszczy na złoto. Lubię te malwy, kojarzą mi się ze wsią.
Motylasek

Ten różowy kwiatek nie wiem co to, ale mi się rozsiał niesamowicie. Przywiozłam kiedyś ze wsi.
A ten koleżka sympatyczny przyczepił się do mnie podczas cięcia róży i nie chciał odlecieć.
Co rękę wyciągnęłam to siadał
Dobrze, że choć owady lubią mój ogród i im się podoba ;)
Mam trochę czasu, bo młoda z dziadkami na wsi, więc jak tylko mam czas wolny od pracy to idę na działkę. Odrobiłam się nieco, bo przecież to co się działo to skandal.