Ok Karolu zostawiamy tą jukę tak jak jest , a wrazie czego uśmiechnę się do Ciebiek-c pisze:nie wiem czy okrywanie słomą to dobry pomysł... słoma za bardzo może zbierać wilgoć która łatwo się zniera w ostrych zakamarkach liści ...
ja bym wcale nie okrywał ale to moje zdanie zwłaszcza że oleśnica do zimnych miejscowości nie należy ... a nawet gdyby Ci jednak nie przezimowała to mogę Ci podrzucić bo na wsi mam już 7 kęp
Skromny ogród Joli - 2008r.
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- jollla500

Witaj Izabelloizabela1 pisze:Cześć Jolu
piękne zimowe zdjęcia.Kurczę normalnie kwitnące kwiaty ci przysypało.A u nas wszystko to już golizna.Ależ świetna ta kapusta ozdobna .Gdzie to można kupić?Może bym się pobawiła w kapuchę na wiosnę.
Pozdrawiam i dobrej nocki.
Człowiek wszystkiego się uczy,pierwszy raz się z nią spotkałam.Tu na forum dziewczyny pisały że ona jest dwuletnia a co niektórym nawet zimy nie przetrwała.Czyli można tą kapustę traktować jak jednoroczną
Haniu toż przecie Izabella od jakiegoś czasu szaleje po forum , wszędzie gdzie pójdę Izabella już jest
- ZosiaM

- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
sliczny ten kardynał marzy mi się taka,
może kawy
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- giga45

- Od: 28 lut 2008, o 12:55
Dobry wieczór kochana Joluś, mam zaległosci ale juz nadrobione. Ja chce powiedziec Tobie że moje Yukki tez nie są wiaząne na zime i co 2 rok cudnie kwitną. A wracając do szałwii, to z nasionek wysiałam i teraz tak jak pisała Gabrysia masę siewek juz wykiełkowało. I chce spytać-czy przezimują??Czy ktos już tak miał, czy znów na wiosne trzeba siać?? U Ciebie więcej znawców czyta to z radościa poczekam na odpowiedź. buziaki i spokojnego wieczorku życzę. :P
- jollla500

Haniu ale zrobiłaś mi niespodziankę , o takiej róży to ja mogę jedynie pomarzyć.A może i marzenia się spełniły, skoro napisałaś dla mnie, to jest już moja
Haniu
Asiu prawda róża przepiękna
Zosiu marzenia trzeba realizować
któregoś pięknego dnia i Ty będziesz miała tekiego cudnego kardynała .Na kawkę zawsze mam ochotę
dziękuję
Witaj Giguś
ja Ci nie poradzę bo szałwie mam pierwszy rok i też nie wiem czy moje siewki przezimują.na pewno ktoś nam napisze, sama jestem ciekawa 
Haniu
Asiu prawda róża przepiękna
Zosiu marzenia trzeba realizować
Witaj Giguś
- ZosiaM

- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
witaj Jolu 
Pozdrawiam i zapraszam do siebie