A może to wcale nie jest sasanka, tylko jakiś oszukaniec...chatte pisze:To masz szczęście. Ja kupiłam kiedyś sadzonkę i trzeci rok czekam, ze coś z niej będzie, a ona nie tylko nie kwitnie, ale prawie nie rosnie![]()
Mój ogródek - chatte - 2cz. 2007r
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolciu, Ala ma rację, zawilec to anemon. Te listki wyglądaja bardzo podobnie do moich, ale czy liście wszystkich zawilców nie wyglądają podobnie?
Moje, to były takie małe, niekształtne bulwki. Nie wiem jak wyglądają inne...
Chyba musisz poczekać na kwiaty, zeby się dowiedzieć, jakie masz. Miejmy nadzieję, ze zima nie będzie sroga i jeśli to są wieńcowate, to i tak przetrwają i zakwitna
Alutka, dziekuje za czujność ;)
Bożenko, musiał Ci sie trafić taki "złosliwiec" jak mnie
A może nie pasuje im miejsce? Co prawda ja już swoją przesadzałam dwa razy, ale i tak teraz przesadzę ją jeszcze raz. Zobaczymy, moze to coś zmieni?
Moje, to były takie małe, niekształtne bulwki. Nie wiem jak wyglądają inne...
Chyba musisz poczekać na kwiaty, zeby się dowiedzieć, jakie masz. Miejmy nadzieję, ze zima nie będzie sroga i jeśli to są wieńcowate, to i tak przetrwają i zakwitna
Alutka, dziekuje za czujność ;)
Bożenko, musiał Ci sie trafić taki "złosliwiec" jak mnie
A może nie pasuje im miejsce? Co prawda ja już swoją przesadzałam dwa razy, ale i tak teraz przesadzę ją jeszcze raz. Zobaczymy, moze to coś zmieni?
- alana
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja chyba wstąpię także do grupy "nierosnących sasanek"
miałam dwie - czerwoną i fioletową i ostała mi się tylko ta czerwona, która baaardzo marnie rośnie, jak patrzę na okazy sąsiadów, to mnie serce boli, że moja nie dość, że tylko jedna, to jeszcze taka marna. Ale chociaż kwitnie (co prawda dwa kwiatki na krzyż, ale zawsze to coś
).
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alutka! To nie był wyrzut!!! Ja Ci naprawdę dziękuję
, że odpowiadasz za mnie, skoro mnie nie ma
Karolek obiecał czuwać nad moim ogródkiem, no ale teraz nie ma czasu, więc dobrze, jak znajdzie sie ktos, kto mnie i jego zastapi 
Zdaje się, że wstawiłam niewłasciwą ikonke, więc teraz żeby nie było zadnych wątpliwości :

Zdaje się, że wstawiłam niewłasciwą ikonke, więc teraz żeby nie było zadnych wątpliwości :

Tylko trzeba trochę poczekać