Teraz ja - treissi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniczko, gdyby Twój wątek miał zniknąć, to ja też się moimi roślinkami zabiorę! Serdecznie dziękuję za zdjęcia fikusa, oczywiście czekam już niecierpliwie do wiosny. Bardzo podoba mi się ta odmiana dracenki marginaty, którą ma Twoja teściowa - nie wiesz jaka to? Swoją droga ciekawe zbiory ma teściowa, może warto ją nauczyć obsługi kompa? Moja mama zaczna się uczyć po malutku. Jak ona tą strzałkę hoduje? Chciałabym, żeby moja była choć troszkę podobna :roll:
bayaga święta racja :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

jak komuś odpowiada koszarowy styl to niech idzie do wojska ,dryl i sztampa ...
już to kiedyś przerabialiśmy tylko w większej skali :D
a strzalka faktycznie olbrzymia i taka mocno zielona ja mam kolor zupełnie groszkowy taki jasny to chyba inna odmiana no i oczywiście nie taka wielka....
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44

Post »

Moniu piękna dracenka, i to jeszcze za taką cenę! Kwiaty teściowej niesamowite. Moja przyszła teściowa ma tak zabiedzone kwiatuszki, że mi jest zawsze żal jak na nie patrzę. Jak kiedyś zamieszkam piętro nad nią, to mam nadzieję, pozwoli mi sobie pomóc w opiece nad nimi.
Co do drugiego tematu, to myślę że nie musisz się obawiać że Ci pociachają wątek.
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniś...please-ja baaardzo proszę o kawałek strzałeczki od teściowej.Toż ona cudo wyhodowała i jeszcze takie fajnie powycinane.... :P
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Prawdę mówiąc wstawiłam link do tamtego tematu w nadziej, że podzielacie moje zdanie i też się wypowiecie. Do tej pory wypowiadały się tam nieznane mi osoby i odniosłam wrażenie, że nie wiedzą do końca co mówią. Dla mnie to forum jest czymś więcej niż tylko źródłem informacji o kwiatach. Gdybym potrzebowała tylko informacji, to bym weszła przeczytała i nic nie pisała.

Ilonko jak przeczytałam pierwsze zdanie, które napisałaś, to aż mi 'świeczki' w oczach stanęły... dziękuję :oops: Co do strzałeczek, to teściowa ma kilka i rosnął jej jak chwasty. Co z nimi robi? Nie wiem, ale raczej nic :)

Bayaga strzałeczki rzeczywiście są różne - ja mam dwie i każda inna :)

Kasiu to już powinnaś się wziąść za kwiaty teściowej. Jak zobaczy jak ślicznie rosną pod Twoją opieką to syna do ołtarza biegiem wypchnie :lol: A co do pociachania wątku, to nie wiem czy czytałaś temat, do którego podałam link, ale atm jednej z forumowiczek usunęli wszystko co nie dotyczyła kwiatów. Strasznie mi się jej szkoda zrobiło, bo kobieta serce włożyła w tworzenie wątku, a ktoś go tak porostu rozwalił, nie patrząc na Jej uczucia. Jest także zamierzenie, żeby z wszystkim wątkami tak zrobić. A ja - no cóż, nie ma co ukrywać, że wyrażając swoje odmienne zdanie - podpadłam.

Basiu ja to Ci już obiecałam chyba kiedyś kawałek tego cuda :oops: I jakoś mi to uleciało. Ale mam ukorzeniony kawałek, więc Ci wyślę. Tylko czy teraz nie zamarznie?
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taaak?Masz?Nie wiem,kurcze jak zimno będzie po niedzieli... :?:
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Moniś,ale Ci się zakupy udały,no,no.
A strzałeczka Teściowej ...ogromniasta!!!
Też zastanawiam się,co z przesyłkami zrobić...chyba to już ostatnie "dzwonki". :(
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basieńko u mnie to w nocy spadł taki śnieg, że rano rodzice swoje dzieci do szkoły odwozili na sankach :shock: A pod blokiem u teściów to już wielkie bałwany stoją :roll: To daj znać Basiu co postanowiłaś. Jeśli chcesz to wyślę w poniedziałek lub wtorek, a jeśli wolisz poczekać to wsadzę w doniczkę i przetrzymam dla Ciebie do wiosny :) Ja osobiście obawiam się zimna. A jak jeszcze na poczcie przetrzymają przesyłeczkę :(

Ilonko wybacz, że Ci nie napisałam nazwy dracenki, jakoś to przeoczyłam :oops: Dracenka to marginata tricolor. Ja też mam taką, tylko dużo mniejszą :roll:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś-czekaj niech pogodę zobaczę na przyszły tydzień. :wink:
Saraaa

Post »

Teściowa ma się czym chawlić. dracena szczególnie mi się spodobała :wink:
A co do drugiego tematu, czyli "Zdrobnienia na forum" to przeglądam go od dłuższego czasu i po prostu jakieś ( nie urażając nikogo) bzdury tam piszą. Nasz doniczkowce to nasze wątki i jeżeli komuś coś tu nie pasuje to tak jak mówi Bayaga "niech nie włazi i nie czyta "

życzę miłego dnia :P
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No óż każdy ma swój punkt widzenia. Ale nie oszukujmy się - każdy ma grono swojch znajomych, do których zagląda. Nam pasuje froma pewnego 'bałaganu' w wątkach., czyli wszystko w jednym. Inni woleliby oglądać tylko zdjęcia. Ale łatwiej przecież założyć tematy tylko ze zdjęciami kwiatów, niż biegać do kilku wątków jednej osoby, żeby powiedzieć to co się chce :) Wtedy to wolałabym rozmawiać wyłącznie na pw :roll:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 13:02

Post »

zdjęcia roślin, i fajnie,
ja sobie mogę w googlu takie zdjęcia znaleźć
a oglądać bezimienne zbliżenia róż i bratków... ile można? to wypowiedzi i komentarze sprawiają, że chce się je oglądać...
Anka
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Dokładnie każdy ma swój punkt widzenia i jeśli komuś nie odpowiada taka forma że ktoś napisze coś miłego lub całkowicie nie na temat to niech w swoim wątku zrobi tak jak jemu pasuje. Jeśli nie podobają się takiej osobie pewne wpisy niech prosi admina o ich usunięcie i tyle. Tylko po pewnym czasie niech się nie zdziwi że już nikt tam zaglądać nie będzie, lub zbierze się właśnie grono takich osób które będą rzucać samymi encyklopedycznymi zdaniami - oschle i bez radości życia. Zresztą moim zdaniem bicie piany na marne jak coś mnie denerwuje to po prostu nie wchodzę w wątek tej osoby i tyle. Cieszę się, że mogę z Wami czasem o głupotach popisać, dowiedzieć się co ciekawego u każdej z Was i pożartować na różne rzeczy. I to mi się podoba bo czuję się z Wami naprawdę świetnie dosłownie jakbyśmy się znały kope lat. I nie chciałabym tego zmieniać tylko dlatego że komuś się to nie podoba. Wolność Tomku w swoim domku i tyle.

Strzałeczka teściowej cudna. Kurcze nie mogę sobie przypomnieć jak się inaczej mówi na tą roślinę? Coś z zajęczymi uszami czy coś takiego? Chyba że mi się to z czym innym pomerdało :roll:
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu-uważam dokładnie tak samo.
A strzałeczka to zroślicha lub syngonium. :wink:
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Ja jestem tu dość nowa,ale uważam ze wątki z naszymi kwiatami to jak nasze domy.Każdy lubi mieć i kwiaty i ozdoby żeby było kolorowo i przyjemnie.Skoro same tego używamy ,znaczy że nam to nie przeszkadza.Skoro tak niektórym zaczęły przeszkadzać te drugie emotikonki,to po co one są?.To tak jakby dać dziecku klocki ale zabronić się nimi bawić, bo się robi bałagan.
Mnie to osobiście nie przeszkadza.Lubie widzieć ze piszą tu ludzie tacy jak ja,a nie że jest to zbór suchych wiadomości.Wchodząc tu czuje się jakbym wpadła z wizytą do koleżanek i to jest super.Właśnie dlatego tak polubiłam to forum że jest tu tak domowo.No to takie moje tylko zdanie :) na ten temat.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”