Zdjęcia śliczne, ale najbardziej podoba mi się tawlina....kwiaty ma niesamowite
Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izuś, jak córcia z wakacyjnej wyprawy/ zabrała mi aparat i zdjęć niestety nie robię/, to cyknę to, co mam na brzegach, może coś Ci się spodoba. Póki co niczego nie wyrywam, ale strasznie wszystko się rozrosło
za chwilę wody chyba zupełnie nie będzie widać. Co do powojników, to nie przypuszczałam, że będę miała z nimi takie problemy
skasowałam ostatnio trzy sztuki, a przed wyjazdem miały prawie 2 metry, może odbiją w przyszłym roku....oby 
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Bożenko, nie wyrywaj niczego! Jak masz wyrzucać, to na pewno uwolnię Cię od nadmiaru przynajmniej niektórych roslinek
Dlaczego skasowałaś powojniki?
Jeżeli nie chorowały na uwiąd, to moze dało się je wyleczyć?
Myslę, ze jak popryskasz je jesienią i poprawisz wiosną to powinny wrócić do zycia
Chyba, ze to uwiąd...
Tawlina istotnie kwitnie pięknie, ale jest bardzo ekspansywna. Może chcesz ją do P-O?
Witaj Julko w moim ogródku
Miło gościć krajankę 
Niestety tulipanowiec jest duzym drzewem. U mnie jest niższy, niż być powinien, bo miał "ciężkie przejścia", ale i tak jest dość duży. Tego drzewa się nie tnie, więc do małego ogródka raczej się nie nadaje. U mnie nie rosnie w ogródku, tylko przed domem. Jeżeli masz mały ogród, to lepiej wybierz cos innego. Na pewno znajdziesz coś, co zagłuszy tęsknotę za tulipanowcem ;)
Dlaczego skasowałaś powojniki?
Myslę, ze jak popryskasz je jesienią i poprawisz wiosną to powinny wrócić do zycia
Tawlina istotnie kwitnie pięknie, ale jest bardzo ekspansywna. Może chcesz ją do P-O?
Witaj Julko w moim ogródku
Niestety tulipanowiec jest duzym drzewem. U mnie jest niższy, niż być powinien, bo miał "ciężkie przejścia", ale i tak jest dość duży. Tego drzewa się nie tnie, więc do małego ogródka raczej się nie nadaje. U mnie nie rosnie w ogródku, tylko przed domem. Jeżeli masz mały ogród, to lepiej wybierz cos innego. Na pewno znajdziesz coś, co zagłuszy tęsknotę za tulipanowcem ;)
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Izuś, niestety przypuszczam, że to był uwiąd....po powrocie zastałam całkowicie suchego badyla z zasuszonymi brązowymi liśćmi.
Co do tawliny, to
wiesz, że miejsca mam dużo, ale się cieszę
Niczego nie wyrywam, poczekam.......Ania wróci ok 10 lipca, to dam znać na PW
Co do tawliny, to
Niczego nie wyrywam, poczekam.......Ania wróci ok 10 lipca, to dam znać na PW
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
-
Katarzynka
- 500p

- Od: 23 mar 2007, o 17:37
- chatte
- Przyjaciel Forum

Cieszę się Kasiu, ze podoba Ci się tulipanowiec, szkoda tylko, ze nie udało mi się zrobić zdjęcia, kiedy był w pełni kwitnienia.
Twoje zauroczenie cykorią i ostróżką rozumiem i podzielam
Julko, dla chcącego ponoć nie ma nic trudnego ;) Jedno duże drzewo nawet w małym ogródku moze rosnąć
Jak masz dla niego miejsce, to sadź
To dziwne zjawisko, ale u ogrodomaniaków ogródki bywają rozciągliwe ;)
Zaglądaj do mnie, zapraszam, zawsze miło mi będzie Cie gościć.
Twoje zauroczenie cykorią i ostróżką rozumiem i podzielam
Julko, dla chcącego ponoć nie ma nic trudnego ;) Jedno duże drzewo nawet w małym ogródku moze rosnąć
To dziwne zjawisko, ale u ogrodomaniaków ogródki bywają rozciągliwe ;)
Zaglądaj do mnie, zapraszam, zawsze miło mi będzie Cie gościć.
Re
to moze i moj sie rozciagnie...jak maz pozwoli;)) bo ja to bym szalal z kwiatami ze hej:) ale jak sie rozszaleje to łaka bedzie ,hihii......ide cieszyc oczka:)
- Wisienka
- Przyjaciel Forum

- Od: 9 lis 2006, o 11:45
No nareszcie zdjęcia Izuniu!
Szkoda, że nie miałaś aparatu, jak kwitł Ci tulipanowiec, ozdoba Twojego ogrodu (oczywiście nie jedyna
).
Ale i tak dobrze, że udało Ci się chociaż kilka uchwycić i pokazać nam.
To chyba tylko u Ciebie można zobaczyć rosnące na równych prawach rumianki, dziurawce i inne "dzikie" roślinki.
Może właśnie i z tego powodu lubię tu bywać ?
Szkoda, że nie miałaś aparatu, jak kwitł Ci tulipanowiec, ozdoba Twojego ogrodu (oczywiście nie jedyna
Ale i tak dobrze, że udało Ci się chociaż kilka uchwycić i pokazać nam.
To chyba tylko u Ciebie można zobaczyć rosnące na równych prawach rumianki, dziurawce i inne "dzikie" roślinki.
Może właśnie i z tego powodu lubię tu bywać ?
Pozdrawiam serdecznie
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
No właśnie.
Ja też bardzo to lubię. Trochę natury wśród mutantów wszelkiej maści. Jaki miły widok.
U mnie niestety mało dzikich ziół i roślinek
, bo miejscem w ogrodzie władać teraz będą liliowce.
Chyba nawet przyjdzie mi zrezygnować z warzywniaka na rzecz tych kwiatów, które całkiem mną zawładnęły.
Co robić, jak się ma tak silną wolę..........., która robi z człowiekiem co chce.
:P
U mnie niestety mało dzikich ziół i roślinek
Co robić, jak się ma tak silną wolę..........., która robi z człowiekiem co chce.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum

Julko, męża trzeba powoli ale systematycznie urabiać, to na koniec sam bedzie rosliny kupował ;)
Jadzieńko, tulipanowiec teraz już kwitnie co roku, więc jeszcze bedą okazje do zdjęć
Jak to miło wiedzieć, ze jest więcej osób, które podzielają moją słabość do ziółek i niektórych chwastów
Grażynko, moje zioła nie zabierają za wiele miejsca, najwięcej lawenda i szałwia, bo mam ich po kilka krzaków i jeszcze mnożę
Liliowce też kocham i pieczołowicie zbieram ;) ale chyba nie zdominują mojego ogródka, bo cierpię też na chorobę różaną i jeszcze parę innych
Sama wiesz, jak to jest
Jadzieńko, tulipanowiec teraz już kwitnie co roku, więc jeszcze bedą okazje do zdjęć
Jak to miło wiedzieć, ze jest więcej osób, które podzielają moją słabość do ziółek i niektórych chwastów
Grażynko, moje zioła nie zabierają za wiele miejsca, najwięcej lawenda i szałwia, bo mam ich po kilka krzaków i jeszcze mnożę
Sama wiesz, jak to jest
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Witaj, Izo
" Przewędrowałam " kawał Twojego ogrodu... i był to uroczy spacerek
Tyle się u Ciebie dzieje, tyle kwitnie zmienia się . Oczko śliczne , po rozrośnięciu się roślin będzie pewnie "sercem" ogrodu. Masz wiele pięknych , kwitnących krzewów - niektórych dotąd nie znałam...Rewelacyjny Tulipanowiec !
A ile odmian róż
Urzekły mnie kępy błękitnego Lnu , którego nie mam ; napisz, czy to roślina jednoroczna, czy sama go siejesz , itp.
Lubię ten ogród... Pozdrawiam cieplutko, E.
A ile odmian róż
Lubię ten ogród... Pozdrawiam cieplutko, E.
- chatte
- Przyjaciel Forum

Witaj Ewelino!
Twoje ostatnie zdanie jest dla mnie największym komplementem!
Cieszę się ogromnie, ze znajdujesz w moim ogródku obiekty, które wzbudzaja Twoje zainteresowanie
Len wysiałam kiedyś z nasion kupionych w sklepie i od tego czasu rośnie u mnie swobodnie. Pozwalam mu sie wysiewać, bo choć ilość siewek jest bardzo duża, to nie tak trudno je wypielić, a len jest byliną krótkowieczną, jak wynika z moich obserwacji. (Co jakiś czas usychaja bez wyraźnego powodu niektóre starsze kępki).
Jeżeli chciałabyś mieć tę roslinę u siebie, to z przyjemnością wyslę Ci kilka roślin. Masz piasek, tak jak ja, więc powinien u Ciebie rosnąć bez przeszkód
Serdecznie Cię pozdrawiam!
Cieszę się ogromnie, ze znajdujesz w moim ogródku obiekty, które wzbudzaja Twoje zainteresowanie
Len wysiałam kiedyś z nasion kupionych w sklepie i od tego czasu rośnie u mnie swobodnie. Pozwalam mu sie wysiewać, bo choć ilość siewek jest bardzo duża, to nie tak trudno je wypielić, a len jest byliną krótkowieczną, jak wynika z moich obserwacji. (Co jakiś czas usychaja bez wyraźnego powodu niektóre starsze kępki).
Jeżeli chciałabyś mieć tę roslinę u siebie, to z przyjemnością wyslę Ci kilka roślin. Masz piasek, tak jak ja, więc powinien u Ciebie rosnąć bez przeszkód
Serdecznie Cię pozdrawiam!