Kogel-mogel
- anida
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kogel-mogel
Bożenko, wjechałaś mi na ambicję, będę próbować! Ja chyba zawsze za długo gniotłam to ciasto, a ono było coraz twardsze i twardsze, teraz dodam trochę margaryny, niestety, i może to żółtko.
Mamusia córci ńie nauczyła i takie są efekty.
Mamusia córci ńie nauczyła i takie są efekty.
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anido jak masz na imię?Nie trzeba gnieść jak na makaron,trzeba tylko wszystko dobrze połączyć odczekać w woreczku foliowym i wałkować można mrozić!
-
Anido,myślałam,że to przydomek profilu ,przyznam, że nie słyszałam o takim imieniu. 

- anida
Bożenko, nie Ty jedna, ja też nie znam ńikogo o takim imieniu, ale dzięki temu łatwo mnie zapamiętać, a zpierogami spróbuję i się pochwalę.
Pozdrawiam Anida
-
Anidko,cieszę się ,że się nie będziesz leniła co do pierogów,a imię nowe ,ale sympatyczne! 

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anidko dzięki
A wiesz ,ze ja chyba też za długo wyrabiałam ciasto na pierogi i pewnie dlatego uznałam ,że nie mam do nich smykałki .
Co do nauki gotowania to uczyliśmy się sami z mim młodszym o prawie pieć lat baratem .Gotowaliśmy i piekliśmy juz w podstawówce .
Kiedy zbliżały się jakieś ferie to w ten ostatni dzień jakoś nam się nie chciało iść do szkoły
Mama do pracy wychodzila przed nami ,więc ......
A my ,żeby na nas nie krzyczała po powrocie to braliśmy się z bratem za gotowanie pieczenie i generalne porządki
Moj brat jak się ożenił to gotował bo żona na początku nie umiała .Teraz też jeszcze gotuje i sprząta robi pranie w tym są na równi .

A wiesz ,ze ja chyba też za długo wyrabiałam ciasto na pierogi i pewnie dlatego uznałam ,że nie mam do nich smykałki .
Co do nauki gotowania to uczyliśmy się sami z mim młodszym o prawie pieć lat baratem .Gotowaliśmy i piekliśmy juz w podstawówce .
Kiedy zbliżały się jakieś ferie to w ten ostatni dzień jakoś nam się nie chciało iść do szkoły

Mama do pracy wychodzila przed nami ,więc ......
A my ,żeby na nas nie krzyczała po powrocie to braliśmy się z bratem za gotowanie pieczenie i generalne porządki

Moj brat jak się ożenił to gotował bo żona na początku nie umiała .Teraz też jeszcze gotuje i sprząta robi pranie w tym są na równi .
Pozdrawiam Alicja
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Kochani . nie Święci garnki lepią , ten kto chce coś robić to się nauczy , inny zawsze powie że nie umie i na tym to polega . Widzę że fajnie się Wam gada co mnie bardzo cieszy i zachęcam do wymiany zdań . Pozdrawiam , gadajcie sobie na zdrowie . 
Anidko , masz piękne imię , pozdrawiam .

Anidko , masz piękne imię , pozdrawiam .
- franus
- 50p
- Od: 16 wrz 2011, o 13:48
Witam i ja bo widzę że tu o pierogach, ja robię ale dodaję jajka i take lubię. Bardzo lubię pierogi na słodko szczególnie z jabłkami są pyszne. Pozdrawiam wszystkich i będę zaglądać jeżeli pozwolicie.
Pozdrawiam Longina.
- alicjad31
Kochani macie jakieś dobre przepisy na smażone śledzie w cieście w zalewie octowej ?
Pozdrawiam Alicja
-
Nie znoszę tego dania! 

- anida
Chyba nigdy nie jadłam?
Pozdrawiam Anida
- franus
- 50p
- Od: 16 wrz 2011, o 13:48
Alicjo ja śledzie zielone robię tak samo jak ryby czyli obtaczam delikatnie w mące i smażę. Zalewę robię tak 5 szklanek wody i 1 szklankę octu 10% trochę cukru ziele angielskie listek laurowy czarny pieprz i cebulę. Zależy jak bardzo kwaśne lubisz bo można dać na 1 szklankę octu 4 szkl. wody i można dać 6.
Pozdrawiam Longina.
- alicjad31
Bożenko nie każdy wszystko lubi
Lubię wszystko co jest dobrze zrobione
Anidko wszystko przed Tobą
Longino dzięki robię podobnie ,ale mąż tym razem chce w cieście ,więc będę eksperymentować
Jeżeli chodzi o kwaśność to ja lubię bardziej zrównoważone smaki ,ale wiadomo faceci bardziej kwaśne .
Moja mama robi śledzie na słodko smaży cebulę pokrojoną w piórka dodaje koncentrat pomidorowy miód i rodzynki chyba .
Są pyszne rozpływają się w ustach .

Lubię wszystko co jest dobrze zrobione

Anidko wszystko przed Tobą

Longino dzięki robię podobnie ,ale mąż tym razem chce w cieście ,więc będę eksperymentować

Jeżeli chodzi o kwaśność to ja lubię bardziej zrównoważone smaki ,ale wiadomo faceci bardziej kwaśne .
Moja mama robi śledzie na słodko smaży cebulę pokrojoną w piórka dodaje koncentrat pomidorowy miód i rodzynki chyba .
Są pyszne rozpływają się w ustach .
Pozdrawiam Alicja
-