Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Post »

Święta,święta i po świętach ,tak szybko zleciały,nacieszyłam się dziećmi i wnusią i już się rozjechały .Roślinkami kusisz i już chciałoby się je oglądać w realu ,ale i to szybko zleci i niedługo zaczniemy wysiewać nasionka.
Pozdrawiam ;:138
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelinko - szczerze mówiąc szara codzienność mnie nie przeraża, ;:185 choć wolałabym ją w szerszym gronie. ;:4
Kolejny roczek już za progiem i też zastanawiam się, jaki on będzie. ;:108
Za dobre słowa dziękuję. ;:196

Marysiu [Maska] - witaj :wit
Kiedy siałaś sasanki? Ja wysiałam prosto z roślinek i przed zimą już ładnie powychodziły a nawet podrosły. ;:333 Okryłam je liśćmi i niech sobie czekają wiosny. Podobnie zrobiłam w ubiegłym roku i przetrwały zimę. ;:108
Czekam na poprawę pogody jak ryba na wodę, ale póki co nic się nie zmieniło. ;:222
Co do rybek, to w naszym ZOO było piękne akwarium bogate w rozmaite gatunki ryb. Zdecydowano je powiększyć, ale z powodu kłopotów z wykonawcą prace mocno się opóźniały. Jak to w Płocku. ;:223 Mam pewne podejrzenia, jednak nie chcę ich ujawniać. ;:185

Tereniu [tencia] - święta gwarne, po świętach cisza aż w uszach dzwoni. Cóż, taka kolej rzeczy. ;:108
Ważne, że dni się zaczęły wydłużać i wkrótce już będzie można siać, pikować, pielęgnować młodziutkie sieweczki, a potem wiosenne kwiatuszki w ogrodach i na działkach. :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Lucynko, a no po świętach, dziś nam się dzieci rozjechały rano ale pewnie jeszcze je zobaczymy zanim pójdą do szkoły jeszcze wolne mają ;:108 , pierwsze wysiewy to chyba w koniec stycznia można robić, tych długo wschodzących, to już niebawem :wit
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Lucynko,
w którymś kolejnym wątku widzę wiosenne kwiaty.
Chyba nam wszystkim już wiosna w głowie.
W sumie to już niedługo - jeszcze tylko trzy miesiące :roll:
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Zebrałaś sporo pięknych pierwiosnków, Lucynko. Ja sobie jakoś z nimi nie radzę. Co jakiś czas dokupuję, a zupełnie nie widać, żeby ich przybywało. W marcu kupiłam kilka sztuk w sklepie w kropki i nie uchował się żaden ;:222 Ale nie rezygnuję, może w końcu któryś zdecyduje się zamieszkać u mnie na dłużej. Lubię wiosenne wspominki i już nie mogę się doczekać, kiedy będziemy mogły oglądać to wszystko na żywo.
Miałaś całą rodzinkę u siebie , to i święta minęły szczęśliwie. My się właściwie tylko gościliśmy, oczywiście z przerwą na pracę. Ale na szczęście pracy było niewiele, to też sobie świętowałyśmy ;:108
Za chwilę sylwester i Nowy rok, znowu będzie powód do świętowania ;:63 Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Lucynko :wit . Śliczne pierwiosnki :tan , takich widoków mi trzeba ;:108 . Do wiosny już niedługo , damy radę wytrzymać :wink: . Pozdrawiam :wit .
jagusia111

Post »

Próbowałam kiedyś wysiewać sasanki z nasion sklepowych, ale nic nie wzeszło. Gdzieś czytałam, że należy wysiewać nasiona zaraz po ich dojrzeniu, a do takich nie mam dostępu więc na razie dałam sobie spokój :D .
Pierwiosnki super szczególnie ten niebieski. Takiego nie mam.
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Witaj Lucynko po świętach ;:168 ,
masz piękne sasanki, już się nie mogę doczekać gdy fotki przestaną być wspomnieniami a zaczną relacją na żywo :D
Awatar użytkownika
zlotko73
100p
100p
Od: 30 mar 2015, o 17:17

Post »

Witaj Lucynko :wit

Święta ,święta i po...świętach.
Teraz jeszcze Sylwester i szykujemy się do wiosny ;:65
Miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Spełnienie marzeń w Nowym Roku.

Trzeci raz ;:223. pisze życzenia , całe święta wyskakiwał mi błąd-mam nadzieję ,że teraz pójdzie.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Kolejny zimowy dzień odszedł w niebyt. ;:63 A był dłuższy już o całe... 4 sekundy!
Aby do wiosny!!! ;:48 ;:50

Iwonko [00..] - do końca stycznia na pewno nie wytrzymam i zacznę siewy, gdy tylko biokalendarz mi pozwoli. ;:303

Obrazek

Madziu [Madziagos] - co zrobić, kiedy do tych wiosennych zieleni, żółci, czerwieni ... tęskno nam, Panie! ;:110

Obrazek

Iwonko1 - niektóre moje prymule ładnie się rozrastają, więc przypomnij się wczesną wiosną.
Też z niecierpliwością oczekuję wiosennych spacerów i - co tu owijać w bawełnę - pracy na działce. :pogon
Mój 'sylwester' i Nowy Rok szykuje się w czterech ścianach, ;:223 bo pies bardzo nerwowo reaguje na wybuchające race. Przez cały niemal dzień i noc siedzi w łazience i nie sam, a na zmianę to z eMem, to ze mną.

Obrazek

Ewelinko - myślisz, że tak spokojnie na wiosnę da się czekać?
Oby tak było, bo nie zdzierżę. ;:306

Obrazek

Aguniu - ja też dawniej siałam sasanki. Nie wzeszły. Kupiłam więc gotowe roślinki i wysiewałam zaraz po tym, jak nasiona im dojrzały. Te wschodzą i rosną. ;:333
Ten niebieski pierwiosnek to ubiegłoroczny zakup. Ciekawa jestem, czy przeżyje zimę.

Obrazek

Malwinko - witaj. ;:196
Też niecierpliwie czekam wiosny i wiosennych obrazków na żywo. :tan

Obrazek

Danusiu - witaj. ;:196
Zaczniemy od przeglądu nasion, potem sianie, pikowanie, doglądanie... ;:224 Pomarzyć dobra rzecz.

Obrazek

Iwciu - dziękuję ;:196 Wzajemnie wszystkiego co najpiękniejsze. ;:196
Zapewne podczas świąt komputer zalecał Ci odpoczynek od niego, albo to on chciał odpocząć od Ciebie... Kto wie ... ;:306

Obrazek

Dobrej, spokojnej nocy, kochani! ;:4

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Witaj Lucynko :wit cudnie się ogląda Twoje wiosenne kwiatuszki ;:oj nastrajają optymistycznie i przybliżają nam wiosenkę, chociaż w monitorach komputerów. U mnie też pierwiosnki nie przyjmowały się, ale nie odpuszczam tak do końca. W lecie kupiłam dwie sadzonki, przez sezon rosły, ciekawe, czy dadzą radę przez zimę ? Jakby coś, to były żółte, ładne ;:306
Fantastycznie prezentują się u Ciebie w ogródku tulipany. Te żółte są posadzone jakoś w grupach ?

Pozdrawiam cieplutko :wit
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Lucynko piekniutko u Ciebie w wątku .Takie ślicznosci pokazujesz ,że cho ,cho ;:333 .
No to prawda ,że od stycznia dnia nam przybędzie wiecej i szybciej zaczna dni płynąć ,ale niech jednak za szybko nie uciekają :wink:
No myslę lepiej przykryć co wrażliwsze roślinki bo może mróz wyskoczyć ponad dwudziestostopniowy jak to ostatnio ma miejsce w styczniu właśnie ;:202
Zdrówka i ciepełka życzę ;:196 ;:196 ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Lucynko myślę, że trzeba mieć po prostu jakieś zajecie i czas do wiosny szybko nam zleci ;:108 . Ja jestem jeszcze bardzo cierpliwa ale pewnie przyjdzie załamanie w połowie stycznia ;:306. Ja zaczęłam już planować zmiany ;:224 . No jakoś trzeba wytrwać ten okres. Z niecierpliwością czekam na przedsprzedaże w sklepach internetowych :heja . To zawsze jest takie emocjonujące ;:306. Dobrego dnia ;:196.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko witaj!
Chyba sięgnę do starszego laptopa pogrzebać w ubiegłorocznej wiośnie, bo strasznie mi się jej chce :D Nawet nie lata tylko właśnie wczesnej wiosenki! Wczoraj spędziła dzień w przemiłym towarzystwie i naładowane akumulatorki muszę wytrzymać do wiosny ;:306
Misiulkę wymiziaj bo kotki w zimie mają szczególne znaczenie, mruczą i ogrzewają :D
Dobrego i może cieplejszego dnia, a przynajmniej niech nam sypnie śniegiem! ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”