Pozdrawiam
Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6
-
tencia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6
Święta,święta i po świętach ,tak szybko zleciały,nacieszyłam się dziećmi i wnusią i już się rozjechały .Roślinkami kusisz i już chciałoby się je oglądać w realu ,ale i to szybko zleci i niedługo zaczniemy wysiewać nasionka.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ewelinko - szczerze mówiąc szara codzienność mnie nie przeraża,
choć wolałabym ją w szerszym gronie.
Kolejny roczek już za progiem i też zastanawiam się, jaki on będzie.
Za dobre słowa dziękuję.
Marysiu [Maska] - witaj
Kiedy siałaś sasanki? Ja wysiałam prosto z roślinek i przed zimą już ładnie powychodziły a nawet podrosły.
Okryłam je liśćmi i niech sobie czekają wiosny. Podobnie zrobiłam w ubiegłym roku i przetrwały zimę.
Czekam na poprawę pogody jak ryba na wodę, ale póki co nic się nie zmieniło.
Co do rybek, to w naszym ZOO było piękne akwarium bogate w rozmaite gatunki ryb. Zdecydowano je powiększyć, ale z powodu kłopotów z wykonawcą prace mocno się opóźniały. Jak to w Płocku.
Mam pewne podejrzenia, jednak nie chcę ich ujawniać.
Tereniu [tencia] - święta gwarne, po świętach cisza aż w uszach dzwoni. Cóż, taka kolej rzeczy.
Ważne, że dni się zaczęły wydłużać i wkrótce już będzie można siać, pikować, pielęgnować młodziutkie sieweczki, a potem wiosenne kwiatuszki w ogrodach i na działkach.

Kolejny roczek już za progiem i też zastanawiam się, jaki on będzie.
Za dobre słowa dziękuję.
Marysiu [Maska] - witaj
Kiedy siałaś sasanki? Ja wysiałam prosto z roślinek i przed zimą już ładnie powychodziły a nawet podrosły.
Czekam na poprawę pogody jak ryba na wodę, ale póki co nic się nie zmieniło.
Co do rybek, to w naszym ZOO było piękne akwarium bogate w rozmaite gatunki ryb. Zdecydowano je powiększyć, ale z powodu kłopotów z wykonawcą prace mocno się opóźniały. Jak to w Płocku.
Tereniu [tencia] - święta gwarne, po świętach cisza aż w uszach dzwoni. Cóż, taka kolej rzeczy.
Ważne, że dni się zaczęły wydłużać i wkrótce już będzie można siać, pikować, pielęgnować młodziutkie sieweczki, a potem wiosenne kwiatuszki w ogrodach i na działkach.

- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Lucynko, a no po świętach, dziś nam się dzieci rozjechały rano ale pewnie jeszcze je zobaczymy zanim pójdą do szkoły jeszcze wolne mają
, pierwsze wysiewy to chyba w koniec stycznia można robić, tych długo wschodzących, to już niebawem 
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Lucynko,
w którymś kolejnym wątku widzę wiosenne kwiaty.
Chyba nam wszystkim już wiosna w głowie.
W sumie to już niedługo - jeszcze tylko trzy miesiące
w którymś kolejnym wątku widzę wiosenne kwiaty.
Chyba nam wszystkim już wiosna w głowie.
W sumie to już niedługo - jeszcze tylko trzy miesiące
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Zebrałaś sporo pięknych pierwiosnków, Lucynko. Ja sobie jakoś z nimi nie radzę. Co jakiś czas dokupuję, a zupełnie nie widać, żeby ich przybywało. W marcu kupiłam kilka sztuk w sklepie w kropki i nie uchował się żaden
Ale nie rezygnuję, może w końcu któryś zdecyduje się zamieszkać u mnie na dłużej. Lubię wiosenne wspominki i już nie mogę się doczekać, kiedy będziemy mogły oglądać to wszystko na żywo.
Miałaś całą rodzinkę u siebie , to i święta minęły szczęśliwie. My się właściwie tylko gościliśmy, oczywiście z przerwą na pracę. Ale na szczęście pracy było niewiele, to też sobie świętowałyśmy
Za chwilę sylwester i Nowy rok, znowu będzie powód do świętowania
Pozdrawiam 
Miałaś całą rodzinkę u siebie , to i święta minęły szczęśliwie. My się właściwie tylko gościliśmy, oczywiście z przerwą na pracę. Ale na szczęście pracy było niewiele, to też sobie świętowałyśmy
Za chwilę sylwester i Nowy rok, znowu będzie powód do świętowania
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Lucynko
. Śliczne pierwiosnki
, takich widoków mi trzeba
. Do wiosny już niedługo , damy radę wytrzymać
. Pozdrawiam
.
-
jagusia111
Próbowałam kiedyś wysiewać sasanki z nasion sklepowych, ale nic nie wzeszło. Gdzieś czytałam, że należy wysiewać nasiona zaraz po ich dojrzeniu, a do takich nie mam dostępu więc na razie dałam sobie spokój
.
Pierwiosnki super szczególnie ten niebieski. Takiego nie mam.
Pierwiosnki super szczególnie ten niebieski. Takiego nie mam.
- Malvy
- 500p

- Od: 10 lut 2015, o 19:39
Witaj Lucynko po świętach
,
masz piękne sasanki, już się nie mogę doczekać gdy fotki przestaną być wspomnieniami a zaczną relacją na żywo
masz piękne sasanki, już się nie mogę doczekać gdy fotki przestaną być wspomnieniami a zaczną relacją na żywo
- zlotko73
- 100p

- Od: 30 mar 2015, o 17:17
Witaj Lucynko
Święta ,święta i po...świętach.
Teraz jeszcze Sylwester i szykujemy się do wiosny
Miłego wieczoru
Święta ,święta i po...świętach.
Teraz jeszcze Sylwester i szykujemy się do wiosny
Miłego wieczoru
Pozdrawiam,Danusia
Mój jest ten kawałek ...ogródka, czyli u Danusi
Mój jest ten kawałek ...ogródka, czyli u Danusi
Spełnienie marzeń w Nowym Roku.
Trzeci raz
. pisze życzenia , całe święta wyskakiwał mi błąd-mam nadzieję ,że teraz pójdzie.
Trzeci raz
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Kolejny zimowy dzień odszedł w niebyt.
Aby do wiosny!!!
Iwonko [00..] - do końca stycznia na pewno nie wytrzymam i zacznę siewy, gdy tylko biokalendarz mi pozwoli.

Madziu [Madziagos] - co zrobić, kiedy do tych wiosennych zieleni, żółci, czerwieni ... tęskno nam, Panie!

Iwonko1 - niektóre moje prymule ładnie się rozrastają, więc przypomnij się wczesną wiosną.
Też z niecierpliwością oczekuję wiosennych spacerów i - co tu owijać w bawełnę - pracy na działce.
Mój 'sylwester' i Nowy Rok szykuje się w czterech ścianach,

Ewelinko - myślisz, że tak spokojnie na wiosnę da się czekać?
Oby tak było, bo nie zdzierżę.

Aguniu - ja też dawniej siałam sasanki. Nie wzeszły. Kupiłam więc gotowe roślinki i wysiewałam zaraz po tym, jak nasiona im dojrzały. Te wschodzą i rosną.
Ten niebieski pierwiosnek to ubiegłoroczny zakup. Ciekawa jestem, czy przeżyje zimę.

Malwinko - witaj.
Też niecierpliwie czekam wiosny i wiosennych obrazków na żywo.

Danusiu - witaj.
Zaczniemy od przeglądu nasion, potem sianie, pikowanie, doglądanie...

Iwciu - dziękuję
Zapewne podczas świąt komputer zalecał Ci odpoczynek od niego, albo to on chciał odpocząć od Ciebie... Kto wie ...

Dobrej, spokojnej nocy, kochani!

- iwwa

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Witaj Lucynko
cudnie się ogląda Twoje wiosenne kwiatuszki
nastrajają optymistycznie i przybliżają nam wiosenkę, chociaż w monitorach komputerów. U mnie też pierwiosnki nie przyjmowały się, ale nie odpuszczam tak do końca. W lecie kupiłam dwie sadzonki, przez sezon rosły, ciekawe, czy dadzą radę przez zimę ? Jakby coś, to były żółte, ładne
Fantastycznie prezentują się u Ciebie w ogródku tulipany. Te żółte są posadzone jakoś w grupach ?
Pozdrawiam cieplutko
Fantastycznie prezentują się u Ciebie w ogródku tulipany. Te żółte są posadzone jakoś w grupach ?
Pozdrawiam cieplutko
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Lucynko piekniutko u Ciebie w wątku .Takie ślicznosci pokazujesz ,że cho ,cho
.
No to prawda ,że od stycznia dnia nam przybędzie wiecej i szybciej zaczna dni płynąć ,ale niech jednak za szybko nie uciekają
No myslę lepiej przykryć co wrażliwsze roślinki bo może mróz wyskoczyć ponad dwudziestostopniowy jak to ostatnio ma miejsce w styczniu właśnie
Zdrówka i ciepełka życzę

No to prawda ,że od stycznia dnia nam przybędzie wiecej i szybciej zaczna dni płynąć ,ale niech jednak za szybko nie uciekają
No myslę lepiej przykryć co wrażliwsze roślinki bo może mróz wyskoczyć ponad dwudziestostopniowy jak to ostatnio ma miejsce w styczniu właśnie
Zdrówka i ciepełka życzę
Pozdrawiam Alicja
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Lucynko myślę, że trzeba mieć po prostu jakieś zajecie i czas do wiosny szybko nam zleci
. Ja jestem jeszcze bardzo cierpliwa ale pewnie przyjdzie załamanie w połowie stycznia
. Ja zaczęłam już planować zmiany
. No jakoś trzeba wytrwać ten okres. Z niecierpliwością czekam na przedsprzedaże w sklepach internetowych
. To zawsze jest takie emocjonujące
. Dobrego dnia
.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lucynko witaj!
Chyba sięgnę do starszego laptopa pogrzebać w ubiegłorocznej wiośnie, bo strasznie mi się jej chce
Nawet nie lata tylko właśnie wczesnej wiosenki! Wczoraj spędziła dzień w przemiłym towarzystwie i naładowane akumulatorki muszę wytrzymać do wiosny
Misiulkę wymiziaj bo kotki w zimie mają szczególne znaczenie, mruczą i ogrzewają
Dobrego i może cieplejszego dnia, a przynajmniej niech nam sypnie śniegiem!
Chyba sięgnę do starszego laptopa pogrzebać w ubiegłorocznej wiośnie, bo strasznie mi się jej chce
Misiulkę wymiziaj bo kotki w zimie mają szczególne znaczenie, mruczą i ogrzewają
Dobrego i może cieplejszego dnia, a przynajmniej niech nam sypnie śniegiem!