Na łące
-
- 50p
- Od: 19 wrz 2015, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Na łące
Witam o poranku z kawusią. Mogę u siebie posiać i posadzić korzeniowe bo mam kawałek gdzie od kilku lat warzywa rosły i tam jest kopane i pielone. W tamtym roku rosły tam ogórki i pomidory koktajlowe. Będę w tym roku pierwszy raz sadziła cebule z rozsady przeczytałam o tym tu na forum. Zobaczymy co z tego będzie.
Pomocy dziewczyny jak się wstawia tutaj zdjęcia. może wy pomożecie bo ja nie potrafię a wczoraj zrobiłam pierwsze fotki i nawet wyszły.
Pomocy dziewczyny jak się wstawia tutaj zdjęcia. może wy pomożecie bo ja nie potrafię a wczoraj zrobiłam pierwsze fotki i nawet wyszły.
Pozdrawiam Justyna
Justynko, to ja też po kawę idę (inkę) 
Spróbuj klikać tak:
- dodawnie zdjęć przez fotosik
- szerokość 500 pixeli
- wybierz plik ze swojego komputera
- wgraj zdjęcie
Papryczki, kobea:

(22.02.2016)
Daria czyli jest nadzieja z korzeniowymi. Jeszcze nie mam pojęcia jak się do nich zabrać, np. cebula, będziemy z Justyną się dokształcać na forum

Spróbuj klikać tak:
- dodawnie zdjęć przez fotosik
- szerokość 500 pixeli
- wybierz plik ze swojego komputera
- wgraj zdjęcie
Papryczki, kobea:

(22.02.2016)
Daria czyli jest nadzieja z korzeniowymi. Jeszcze nie mam pojęcia jak się do nich zabrać, np. cebula, będziemy z Justyną się dokształcać na forum

-
- 50p
Próba dodania zdjęcia . Może się uda.

-- 22 lut 2016, o 11:46 --
Dziękuję Asiu udało się. Może wiesz co to jest: kwiatek czy chwast? Coś takiego wyrosło i teraz sobie kwitnie.

-- 22 lut 2016, o 11:46 --
Dziękuję Asiu udało się. Może wiesz co to jest: kwiatek czy chwast? Coś takiego wyrosło i teraz sobie kwitnie.
Pozdrawiam Justyna
-
- 50p
Co mam zrobić z tym chwastem wyrwać czy zostawić?
A to oznaki wiosny na mojej rabacie

a co zrobić z jednorocznym goździkiem który teraz wygląda tak

A to oznaki wiosny na mojej rabacie

a co zrobić z jednorocznym goździkiem który teraz wygląda tak

Pozdrawiam Justyna
Spore masz już cebulkowe, moje jeszcze malutkie, ale tydzień ich nie widziałam, może też tak śmignęły. Chwasta wyrwij, biedaka, w złym miejscu wyrósł. Z goździkiem to nie wiem, są różne, roczne, dwuletnie, byliny. Twój jest roczny czy ma rok? Miałam kiedyś na balkonie takiego z marketu, nawet nie wiem jakiego był rodzaju. Nie mam doświadczenia z goździkami a bardzo fajne kwiatki 
Lasagna Garden , Lasagna Garden 2,3,4... - cała seria dla miłośników nieprzekopywania https://www.youtube.com/watch?v=TqIgmWfi4pw
A tak wyglądają moje zrębki liściaste, mają taki dość jasny kolor w porównaniu z korą - tutaj wyściółkowane hortensje:

23.04.2015

Lasagna Garden , Lasagna Garden 2,3,4... - cała seria dla miłośników nieprzekopywania https://www.youtube.com/watch?v=TqIgmWfi4pw
A tak wyglądają moje zrębki liściaste, mają taki dość jasny kolor w porównaniu z korą - tutaj wyściółkowane hortensje:

23.04.2015
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A nie jest to ubiorek wiecznie zielony?
- IzabelaS
- 500p
- Od: 15 cze 2010, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Justysia138, ten kwiatek na zdjęciu to "kwiatek", nie chwast. MOże gęsiówka, pewna nie jestem, w każdym razie wygląda na roślinkę skalną, płożąca, dlatego albo zostaw na miejscu, albo przesadź w inne, a w krótkim czasie będziesz mieć cały dywan tego biało kwitnącego kwiecia - warto.
-
- 50p
Izabela. Nie znam się ale na fecebooku pytałam i także mówili że może być to gęsiówka to może na razie zostawię nie przeszkadza mi w tym miejscu co rośnie
Pozdrawiam Justyna
- camellia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam nasiona ogórków Sikkim i Lemon.
Czytałam, że melon Junior jest wczesny i smaczny. Uprawiałaś go już kiedyś? Przeglądałam na all ofertę asian771008 ale nie zdecydowałam się na zakup. Przynajmniej niektóre zdjęcia są ściągnięte z innych sklepów, poza tym nic nie napisano o kontrolowanym zapyleniu a więc nie ma pewności co do czystości odmianowej. Może jednak myślę tylko na wyrost i nasiona są w porządku.

Skąd wzięłaś zrębki Asiu?Lyanna pisze:Spore masz już cebulkowe, moje jeszcze malutkie, ale tydzień ich nie widziałam, może też tak śmignęły. Chwasta wyrwij, biedaka, w złym miejscu wyrósł. Z goździkiem to nie wiem, są różne, roczne, dwuletnie, byliny. Twój jest roczny czy ma rok? Miałam kiedyś na balkonie takiego z marketu, nawet nie wiem jakiego był rodzaju. Nie mam doświadczenia z goździkami a bardzo fajne kwiatki
23.04.2015
Jak może być jeszcze lepiej??? 

Vanilia zrębki przywożę po trochu od rodziny. 300km. Liściaste mniej zakwaszają ale maja dużo garbników. Trzeba kompostować. Iglastych tez chyba przywiozę trochę. Też lepiej kompostować.
Camelia Junior jest ok. Uprawialam go w 2014. Dużo owoców i zdążył dojrzeć. Zdjęcia na 4 str. Nie uprawiałam jeszcze żadnych ogórków. Mam nadzieję, że nasiona są ok. Jak nie to następnym razem kupię gdzie indziej. Bardzo jestem ciekawa tych ogórków dziwnych
i kiwano.
Camelia Junior jest ok. Uprawialam go w 2014. Dużo owoców i zdążył dojrzeć. Zdjęcia na 4 str. Nie uprawiałam jeszcze żadnych ogórków. Mam nadzieję, że nasiona są ok. Jak nie to następnym razem kupię gdzie indziej. Bardzo jestem ciekawa tych ogórków dziwnych