Ogród? Tak! Niecierpliwie czekam aż urośnie... AguJa
Re: Ogród? Tak! Niecierpliwie czekam aż urośnie... AguJa
Mnie też się bardzo podoba twoja okolica,bliski kontakt z naturą.Roślinki posiadasz wspaniałe.
Własny stok
Tylko pozazdrościć 

- Ola2310
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Aguś masz zdolnego syna to na pewno stworzy dla ciebie takie pergole. Cudne są. Też by mi się przydała taka na pnące róże.... 

Witajcie 
Dorotko i ja liczę na to, że pergole wyjdą takie lub podobne do tych co wybrałam.
Młody twierdzi, że nie ma problemu.. to już dobra wiadomość
Kasiu jaka szkoda, że jesteście uziemieni w domu przez infekcję córci. Taka piękna pogoda.. a dzisiaj w sam raz na spacery i białe szaleństwa. Biało, lekki mrozek i zupełnie bezwietrznie
U mnie w domu infekcje gardła leczymy płukaniem. Robię roztwór 1:3 woda+woda utleniona. Posmak nie jest zbyt przyjemny, ale naprawdę pomaga. Więc jeśli Twoja pociecha jest na tyle duża to zaaplikuj jej. Z pewnością lepiej się poczuje
Elusia no tak właśnie mi przypadła do gustu ta pergola, bo prosta do zrobienia. Moje winogronki dopiero pół roku temu posadzone(3szt), jeden tylko roczniak. Wystawę mają południową i przy ścianie, więc liczę, że szybko przyrosną.
Donica (skrzynia) z kratką jest na tyle fajna że z obu stron można będzie zrobić nasadzenia, bo kratka jest po środku. U mnie będą stały nie bezpośrednio przy ścianie, więc koncepcja słuszna.
Madzia witam Cię serdecznie u siebie
Cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Dziękuję za miłe słowa i pochwały.. od razu buzia się cieszy
Chwila wytchnienia od codziennych obowiązków naprawdę świetnie ładuje do dalszego działania. Remont sypialni w zimie...to optymalny czas dla zielonozakręconych. U nas też wszelkie większe prace mieszkaniowe robimy w zimie.. reszta roku zarezerwowana na działeczkę
hanna133 witaj:) dzięki za pochwały. Fajnie, że towarzyszysz mi w ogrodowych zmaganiach
Mariusz taaaa jaki stok... taki kopiec raczej
.. ale na nasze umiejętności i sprzęty w zupełności wystarcza 
_oleander_ no liczę na młodego, że da radę. W końcu słowo to słowo!
Ta pergola różana to za mną już dawno chodziła, wyobraź sobie, że róże już do niej posadziłam jesienią (taka jestem niecierpliwa), dlatego teraz będzie troszkę trudniej, bo pod wymiar i obsadzenie bardziej ostrożne. Ale no co ja poradzę, że taka w "gorącej kąpana" jestem
No i co dzisiaj najistotniejsze?!
Byłam w odwiedzinach u myszy/Iwonki i poczyniłyśmy zamówienie w Lily..
Moje wybranki
PARIS HEARTH
PIETON
ANNEMARIE DREAM
CANDY BLOSSOM
DOUBLE SENSATION
ELODIE
ALTARI
BEIJING MOON
BIG BROTHER
BOOGIE WOOGIE
FLASHPOINT
GARDEN AFFAIRE
NYMPH
SATISFACTION
na taką ilość to w sumie tylko 3 nam się powtórzyły.. ale nawet się ucieszyłyśmy, bo wymienimy się przybyszowymi

Dorotko i ja liczę na to, że pergole wyjdą takie lub podobne do tych co wybrałam.
Młody twierdzi, że nie ma problemu.. to już dobra wiadomość

Kasiu jaka szkoda, że jesteście uziemieni w domu przez infekcję córci. Taka piękna pogoda.. a dzisiaj w sam raz na spacery i białe szaleństwa. Biało, lekki mrozek i zupełnie bezwietrznie

U mnie w domu infekcje gardła leczymy płukaniem. Robię roztwór 1:3 woda+woda utleniona. Posmak nie jest zbyt przyjemny, ale naprawdę pomaga. Więc jeśli Twoja pociecha jest na tyle duża to zaaplikuj jej. Z pewnością lepiej się poczuje

Elusia no tak właśnie mi przypadła do gustu ta pergola, bo prosta do zrobienia. Moje winogronki dopiero pół roku temu posadzone(3szt), jeden tylko roczniak. Wystawę mają południową i przy ścianie, więc liczę, że szybko przyrosną.
Donica (skrzynia) z kratką jest na tyle fajna że z obu stron można będzie zrobić nasadzenia, bo kratka jest po środku. U mnie będą stały nie bezpośrednio przy ścianie, więc koncepcja słuszna.
Madzia witam Cię serdecznie u siebie

Chwila wytchnienia od codziennych obowiązków naprawdę świetnie ładuje do dalszego działania. Remont sypialni w zimie...to optymalny czas dla zielonozakręconych. U nas też wszelkie większe prace mieszkaniowe robimy w zimie.. reszta roku zarezerwowana na działeczkę

hanna133 witaj:) dzięki za pochwały. Fajnie, że towarzyszysz mi w ogrodowych zmaganiach

Mariusz taaaa jaki stok... taki kopiec raczej

_oleander_ no liczę na młodego, że da radę. W końcu słowo to słowo!
Ta pergola różana to za mną już dawno chodziła, wyobraź sobie, że róże już do niej posadziłam jesienią (taka jestem niecierpliwa), dlatego teraz będzie troszkę trudniej, bo pod wymiar i obsadzenie bardziej ostrożne. Ale no co ja poradzę, że taka w "gorącej kąpana" jestem

No i co dzisiaj najistotniejsze?!
Byłam w odwiedzinach u myszy/Iwonki i poczyniłyśmy zamówienie w Lily..

Moje wybranki
PARIS HEARTH
PIETON
ANNEMARIE DREAM
CANDY BLOSSOM
DOUBLE SENSATION
ELODIE
ALTARI
BEIJING MOON
BIG BROTHER
BOOGIE WOOGIE
FLASHPOINT
GARDEN AFFAIRE
NYMPH
SATISFACTION
na taką ilość to w sumie tylko 3 nam się powtórzyły.. ale nawet się ucieszyłyśmy, bo wymienimy się przybyszowymi

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Agnieszko. Ależ u Ciebie piękna zima. Zazdroszczę bo u nas niewiele śniegu. Ogród u Ciebie coraz piękniejszy . Wiosną będzie co podziwiać
. Trzymam kciuki i życzę powodzenia w tworzeniu ogrodu
.

Witaj Ewelina
Fajnie, że wpadłaś!
Dzięki za miłe słowa
. Przyznaję, że też niecierpliwie czekam na wiosnę!
Wzajemnie będziemy sobie kibicować w ogrodowych zmaganiach

Dzięki za miłe słowa

Wzajemnie będziemy sobie kibicować w ogrodowych zmaganiach

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aguś ,rozpędzona rodzina na sankach to wspaniały widok ,aż buzia się śmieje ,widzę ,ze przygotowujesz sie do wiosny starannie,ja też ,a już myślałam ,ze chyba wszystko zrobione ,no to muszę niestety zrobić przeróbki ,żeby wstawić herbacianą różankę,u mnie też zima ,dzisiaj sypało cały dzień i niestety drogi do jazdy fatalne,pozdrawiam 

Przepis znam, taka mieszanka dobrze wybija bakterie, ale moja corcia ma 3 latka. Nawet przy myciu zębow więcej wody wypija niż wypluwa
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Aguś, lista super
Mamy powtórzone ze sobą 6 szt, reszta inna.
Jak ja już bym chciała je widzieć kwitnące

Jak ja już bym chciała je widzieć kwitnące

- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Aguniu w takim razie w moim zamówieniu powtórzyły się 4 z twoich zamówionych...
Ciekawe czy znajdzie się ktoś kto trafi wszystkie....
Fajnie tak mieć zielono zakręconą przyjaciółkę blisko siebie...
Ciekawe czy znajdzie się ktoś kto trafi wszystkie....

Fajnie tak mieć zielono zakręconą przyjaciółkę blisko siebie...

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Latem właśnie pieniądze i czas są tylko dla działki. Nie miałam wyjścia. Już od długiego czasu marudziłam, że trzeba tam zrobić remont. Jak nie teraz, to nie wiem kiedy. Znowu za rok, może dwa. Fajne odmiany lilii wybrałaś. Z tą pergolą nieźle wykombinowałaś.
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Agnieszko. No powiem Ci, że te pergole są cudne. Zwłaszcza ta szeroka. Szkoda, że mój małżonek nie potrafi takich rzeczy robić z drewna. A może potrafi ?? Tylko mu się nie chce ?? W każdym razie na razie nie mogę pozwolić sobie na taki wydatek
. Będę podziwiała u Ciebie
. Pozdrawiam
.

Aguś zestaw pięknych lilii zamówiłaś
Ja to tylko 4 x Beijing Moon i Nymp, które mi znikły, pozostałe już mam. Super, że zdecydowałaś się na Altari i Flashpiont, jak dla mnie to jeszcze Lakeside Beloved oraz Garden Pleasure
dorzucić, która kolorystycznie jest pomiędzy ale ma największy kwiat... i mój ukochany komplet

Zamawiam dodatkowo Martagony, których jeszcze nie mam u siebie i chę zobaczyć jak się zaprezentują oraz Lankongense. Pamiętam jak moja Annamarie's Dream z jednej cebulki rozmnożyła się do ponad 20-30 sztuk. Natychmiast po posadzeniu zaczęło wyrastać z niej mnóstwo młodych przybyszowych
Teraz wszyscy czekamy na przesyłki

Zamawiam dodatkowo Martagony, których jeszcze nie mam u siebie i chę zobaczyć jak się zaprezentują oraz Lankongense. Pamiętam jak moja Annamarie's Dream z jednej cebulki rozmnożyła się do ponad 20-30 sztuk. Natychmiast po posadzeniu zaczęło wyrastać z niej mnóstwo młodych przybyszowych

Teraz wszyscy czekamy na przesyłki

- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko, cudne pergole się szykują
Gratuluję zamówień liliowych i po cichu zazdroszczę, bo ja jak dotąd nic nie zamówiłam
Kasę zbieram na coś, co jest potrzebne, ale nie powoduje przyspieszonego bicia serca - bukszpan. Obliczyłam, że minimum to 60 sztuk
Wrócę jeszcze do tematu róży Ena Harkness... pnąca czy nie?
Prawda jest taka, że są dwie: herbatnia i klimber, pytanie, którą kupiłaś Aguś?
A dowód, że są dwie znajdziesz tutaj:
http://www.helpmefind.com/rose/plants.p ... ARCH&tab=1
Często szukam na tej stronie informacji o różach, a jeszcze częściej sprawdzam Rosebook
Szczególnie jak chcę zobaczyć mniej ładne zdjęcia konkretnej odmiany, albo jak przekwita, albo jak gniją płatki po deszczu - do takiego sprawdzania Rosebook jest the best
Na Rosebooku również są dwie odmiany Eny Harkness
http://www.rosebook.ru/roses/?search_si ... a+harkness
Jak chcesz obejrzeć szczegółowe foty danej róży, trzeba kliknąć ??? ????

Gratuluję zamówień liliowych i po cichu zazdroszczę, bo ja jak dotąd nic nie zamówiłam

Wrócę jeszcze do tematu róży Ena Harkness... pnąca czy nie?
Prawda jest taka, że są dwie: herbatnia i klimber, pytanie, którą kupiłaś Aguś?
A dowód, że są dwie znajdziesz tutaj:
http://www.helpmefind.com/rose/plants.p ... ARCH&tab=1
Często szukam na tej stronie informacji o różach, a jeszcze częściej sprawdzam Rosebook

Na Rosebooku również są dwie odmiany Eny Harkness

http://www.rosebook.ru/roses/?search_si ... a+harkness
Jak chcesz obejrzeć szczegółowe foty danej róży, trzeba kliknąć ??? ????