Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Post »

Witaj Marysiu,śliczne żabki dostałaś ,ja sobie kupiłam banieczkę z aniołkiem ,jak ja kocham świecące się choinki chyba jeszcze z niczego nie wyrosłam ;:306 dla mnie to magia ,a Twoje zachody i wschody słońca są niepowtarzalne,pozdrawiam świątecznie ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ach, Marysiu, zdanie "Staram się zachowywać rozsądnie :lol: " to raczej najprawdopodobniej ze wskazaniem "staram się" :;230
Tak? ;:306
Piękne niebo, po prostu piękne.
No niestety ja sobie z sianiem muszę dać jednak spokój, tylko jakieś nieliczne roślinki otrzymam tą drogą.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Witam w nowym tygodniu! Takie niebo , taki zachód i dobre oko zawsze wzbudza zachwyt ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Ależ niebo ;:oj . U mnie również rośliny pomyliły pory roku.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

U mnie powojnik wypuścił listki, a tu mróz nadchodzi.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marysiu,ale nam zniknęłaś,odpoczywasz?pozdrowienia przesyłam dla Całej rodzinki ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu ja w swoim życiu opłakiwałam już tyle rozbitych baniek że przestałam kupować, a to są prezenty :D Ja też choinkę muszę mieć i to żywą pachnącą! Pozdrawiam i buziaczki przesyłam ;:196

Bea słusznie zauważyłaś :;230 Ja też kiedyś miała problemy z otrzymaniem siewek czy sadzonek ale w miarę nabierania doświadczeń idzie mi coraz lepiej i wiele nasion kiełkuje a ja mam potem najwyżej problem z nadmiarem sadzonek ;:306 Jednak chętni zawsze są ;:215

Misiu i ja Cię witam ;:196

Joasiu ale chyba roślinki dostaną po nosie bo idzie mróz ;:oj

Danusiu u mnie chyba najbardziej wiciokrzew wystartował, ale jemu mam nadzieję nic nie grozi :D

Martusiu a gdzieś się szlajałam po ogrodzie też :wink: i dobrodzieja miałam :tan Dobrego dnia Kochana i żeby Ci śnieżek przykrył roślinki przed mrozem ;:196

Dziękuję za pochwały nieba teraz będzie przerwa, bo mgły zasnuły świat i coś się białego snuje w powietrzu ;:306
Szybkiej i malowniczej zimy życzę :D :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Dobry wieczór, Marysiu! ;:196
Jestem wolna. WOLNA!!! Goście odjechali i odeszli, a ja wreszcie odpoczywam. A muszę przyznać, że jestem potwornie zmęczona.
Teraz znowu będę tęsknić za dziećmi. No i weź tu, dogódź człowiekowi. ;:224
Dzisiaj za oknem od rana bielutko - było, lecz nie z powodu śniegu, z powodu szronu. W południe ślad już po nim zaginął. Jednak mam nadzieję na choć odrobinę zimy w najbliższym czasie. Lubię zimę. Bielutką. ;:333
M. zadbał o moje roślinki, w końcu co dzień jest na działce. Mnie pozostaje tylko ogląd, czy zgodnie z moimi oczekiwaniami.
Od jutra, po zaprowadzeniu pogościowych porządków, przystąpię do moich ulubionych zajęć, tj. planowania kolejnych wysiewów. Parapety wolne, wszystkie, bo całą moją kolekcję fiołków afrykańskich letnie słońce upiekło mimo szczelnych rolet. ;:222
Dobrej nocy i białego śniegu na jutro, oczywiście pod warunkiem, że roślinki masz przygotowane. ;:79
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dobry wieczór Lucynko!
Moja babcia mawiała: Jeszcze się taki nie urodził, co by człowiekowi dogodził :;230
Ja dzisiaj wyskoczyłam z moim M po kalendarzyki do Auch i wróciłam ze sprzętem podstawowym ogrodnika

Obrazek

Mam podłoża rozmaite, mam pojemniczki i doniczki torfowe i tylko stycznia jeszcze nie ma. Kupiłam nawet kobeę do wysiania ale bez przekonania, tym bardziej że po otworzeniu w torebce jest 4 nasionka, taka oferta Legutki dla Auch ;:oj . Jak wykiełkują to dokupię jeszcze. Pozostałe zakupy były wszystkie przecenione to wzięłam, mam myć te z zeszłego roku to mam wolne od patogenów i gotowe do siania :D
Rano u mnie było ciepło, a koło 10 zaczęło pylić czymś białym, ale zatrzymało się to to w załomach i zostało razem ze spadającą temperaturą. Ja też nie mam nic przeciwko zimie byle była ładna i krótka :;230 Rośliny na ten mróz co zapowiadają są bezpieczne, a jak jeszcze spadnie biały puch to jedyna wada, że będę musiała biegać do kurnika z gorącą wodą :wink:
Sprzątaj, odpoczywaj i rozkoszuj się zimowym odpoczynkiem. Całuję i cieszę się że jesteś ;:196
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit
Jakie wspaniałe zakupy Marysiu ;:215 Takich kalendarzyków jeszcze nie mam ;:306
Całe szczęście, że nie wybieram się do tego sklepu w najbliższym czasie, bo cała świąteczna nagroda poszłaby w zapomnienie :wink:
Ale znając siebie, za chwilę zacznę wymyślać, co takiego potrzebuję koniecznie z tego sklepu :;230
W Krakowie niczym jeszcze nie pruszyło tylko wieje niemiłosiernie. Temperatura zatrzymała się na +0,5 i mam nadzieję, że bardzo nie spadnie.
Nie cierpię mrozu bez deczka śniegu, jakoś wtedy jest mi zimniej :roll:
A dlaczego z gorącą wodą będziesz biegać? Dla kurek do picia?
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu wszystkiego jest niewiele i mocno przecenione dlatego wzięłam podłoże wzbogacone, a drugie z jakimś wzmacniaczem wilgoci specjalne do wysiewów po 2,60 komplety doniczek plastikowych i torfowych po 1 zł no to grzech byłoby nie wziąć :;230 Nagrodę nawet nie szarpnie ;:185
Na mrozie woda kurkom zamarza więc latam z wrzątkiem i dolewam, a jak mały mróz to wystarczy olej :D
aaa kalendarzyki też były ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ło matko i córko! Coś Ty tam nakupowała, kobito?! ;:219
Wszystkie klamoty wykupiłaś, czy cuś tam jeszcze zostało dla innych tak samo potrzebujących? ;:306
A już tak całkiem poważnie, to oprócz ziemi i wielodoniczek, to co jeszcze w tym Twoim pakiecie się znajduje?
Może i ja bym odwiedziła tego marketa, tylko nie wiem, czy warto, bo on się mieści na obrzeżach miasta. To co tam jeszcze wypatrzyliście oboje? ;:167
;:79 ;:79
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Chyba w takim razie muszę po mleko na kefir jechać :shock:
Najbardziej interesują mnie te doniczki plastikowe bo tego zawsze mam za mało a oszczędność miejsca na parapecie przy takich "zgrzewkach" jest oczywista.
A te jasne z czego są? Czy to taka "pulpa" jak w wytłoczkach na jajka? Torfowe mnie nie zachwyciły w tym roku- jak podlane to pleśniały, jak nie podlane to zbyt szybko podłoże przesychało a na dodatek nie rozpadły się przez cały sezon w gruncie. Wyrywając fasolkę pod koniec sezonu zrozumiałam dlaczego tak marnie rosła.
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko zostało jeszcze sporo, nie byłam wszystkiego w stanie zabrać. Pakiet na którym poukładałam zakupy to pudło kartonowe z ciastami świątecznymi (na N.R.) wszystko jest na ganku. Stoją tam stare kuchenne meble i stanowią magazyn rozmaitości mojego M. Na święta ja szafki zastawiam specjałami co w lodówkach się nie mieszczą :;230
Nie wiem jakie są zwyczaje Auch czy prikaz o przecenach z góry czy każdy rządzi się własnymi prawami :D
Były jeszcze przecenione różne donice i nawet jednej żałuję :?

Małgosiu postanowiłam wysiać w torfowe doniczki karczochy, bo siałam w rurki po papierze toaletowym i w doniczki i tych w rurkach nornice nie podgryzały. Torfowe jak wsadzam do ziemi mocno podlewam i odrywam im spód. Masz rację że one się nie rozkładają do końca :? Te czarne są sprytne to jest 9 oczek, czyli można nimi łatwiej manewrować...może nie będę miała więcej latających pomidorów ;:306
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chyba też się tam wybiorę, brakuje mi już zakupów do ogródka. Teraz jeszcze wskoczę pod kołdrę ;:19
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”