Doniczkowce KaRo
- treissi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To i ja Wam pokaże moje reo. Niedabam o nie wcale
Często mają przesuszoną ziemię
Dwa pierwsze na wiosnę miału kilka centymetrów. Ten ostatni powstał z samych korzonków, starej już roślinki. On rośnie gorzej, ale pewnie dlatego, że już dawno wymieniałam mu ziemię, no i jest stary. Do tego ma dużo przyrostów i ma ciasno. Z niego zawsze ciacham coś dla forumowiczek.

- FIGA

- Od: 16 cze 2007, o 10:21
Macie rację dziewczyny
wiosną jak dostałam sadzonki trzykrotki fioletowe i reo wsadziłam je oddzielnie i trzymałam na parapecie w domu , ale jak parapet się kurczył , a owe sadzonki wolno przyrastały wsadziłam je razem żeby zyskać miejsce i wystawiłam na parapet na klatkę i tak co jakiś czas jak mi się przypomniało jak przechodziłam to je podlałam
Na początku lipca wystawiałam jeszcze kwiatka na klatkę i już nie mogłam go upchnąć > tak się rozrosły że musiałam wystawić na balkon na zachodniej stronie gdzie sobie rośnie w luzie i czeka na rychłe rozsadzenie , bo już kipi z doniczki :P jutro będzie ten właśnie dzień i wszystko będzie rozsadzone oddzielnie :P
Tym bardziej że reo zaczął wypuszczać odrosty to będzie można posadzić kilka w donicy :P
Trzykrotka kwitnie prawie bez przerwy :P ale może nic jej nie będzie :P
Na początku lipca wystawiałam jeszcze kwiatka na klatkę i już nie mogłam go upchnąć > tak się rozrosły że musiałam wystawić na balkon na zachodniej stronie gdzie sobie rośnie w luzie i czeka na rychłe rozsadzenie , bo już kipi z doniczki :P jutro będzie ten właśnie dzień i wszystko będzie rozsadzone oddzielnie :P
Tym bardziej że reo zaczął wypuszczać odrosty to będzie można posadzić kilka w donicy :P
Trzykrotka kwitnie prawie bez przerwy :P ale może nic jej nie będzie :P
- treissi

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Basiu wszystkie trzy roślinki są tak samo wybarwione, tylko ta, o której piszesz stoi dalej od okna i troszkę się do niego wyciąga. Dlatego na zdjęciu widać listki od góry i tak się wydaje, że jest słabiej wybarwione 
Kiedyś miałam właśnie tak dużo sadzonek w jednej doniczce -> wyglądało cudnie, tak wielka kula. Niestety zimą wyniosłam do sypialni, gdzie mam zdecydowanie niższą temperaturę i mi zmarniało
Więc jedyne co mogę powiedzieć o wymaganiach reo to, że nie toleruje niskiej temperatury.
Kiedyś miałam właśnie tak dużo sadzonek w jednej doniczce -> wyglądało cudnie, tak wielka kula. Niestety zimą wyniosłam do sypialni, gdzie mam zdecydowanie niższą temperaturę i mi zmarniało
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
O ranyyyyyyyy :obasga pisze:To tak samo jak ja...zimą 25 stopni w domu to mi pasuje.
Udusiłabym się podczas snu w takim skwarze
Mam średnio 19-20 *C zimą w mieszkaniu a
w mojej sypialni jest ok 16-17 *C .
Śpi sie cudownie w takiej temperaturze.
Okno zamykam tylko wtedy gdy na dworze jest poniżej zera .
Lubie niskie temperatury ale wkurza mnie konieczność naciągania ciepłych butów i ciuchów .
Jest mi źle,ciasno,sztywno i gorąco ale wyjść bez nich z domu też nie można
Jednak jestem zimnokrwista ?
Chyba dlatego tak żle znoszę tegoroczne upały .
- FIGA

- Od: 16 cze 2007, o 10:21
Ja podobnie jak Krysia
wolę jak jest chłodniej > wtedy lepiej mi się śpi :P
Jak jest za ciepło źle się czuję jest mi duszno i słabo
Jak jest chłodniej można się przykryć lub ubrać , ale też żeby nie było za gorąco :P
Zimowe ubierania też nie lubię , ale wolę się ubrać jak jest chłodno > bo jak jest za gorąco nie można wyskoczyć ze skóry
Jak jest za ciepło źle się czuję jest mi duszno i słabo
Jak jest chłodniej można się przykryć lub ubrać , ale też żeby nie było za gorąco :P
Zimowe ubierania też nie lubię , ale wolę się ubrać jak jest chłodno > bo jak jest za gorąco nie można wyskoczyć ze skóry