Mój ogród na fotografii- część 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aniap56
200p
200p
Od: 6 cze 2014, o 21:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii- część 9

Post »

Bogusiu śliczne kolaże róż, a i reszta super. Dzięki, bo nacieszyłam oczy tymi kwitnienimi ;:108 . Masz rację ten floks jednoroczny śliczniutki :roll: , nawet nie wiedziałam że takie są ;:306 . Czy ty zbierasz z nich nasiona? Podsylaj zdjęcia ,bo mam nadzieją ,,ze ze zdrówkiem już dobrze. Muszę się pochwalić wnuczką bo jest urocza i bardzo grzeczna ,chyba po babci ;:306 ;:306 ;:306 .To moje pierwsze wnucze i nie wiem czy wszystkie babcie wpadaja w uwielbienie czy tylko ja ;:108 ;:306 . Pozdrrawiam i ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kobietki Drogie, dziękuję ,ze nie zapominacie o mnie i moim ogrodzie!
Marzenko! ;:168 zawaliłam sprawę traw dla Ciebie, ale jesienią już na pewno wyślę ;:108
Z dnia na dzień ogród coraz bardziej kolorowy a ja zaniemogłam / aktualnie biorę zastrzyki, a rwa trzyma drugi miesiąc/ ;:108 Zdjęcia mogę robić a resztę prac rozdysponowuję pomiędzy domowników ;:108 Dalii bardzo dużo mam z własnego siewu ale dopiero zaczynają kwitnąć . Może i dobrze, bo one kojarzą mi się z jesienią.
Aniu!to prawda, że własne dzieci kocha się, a na punkcie wnuków dostaje się bzika ;:306 ;:306 ;:306
Moja jedyna wnusia już nastolatka, więc z wielkim utęsknieniem czekamy na to maleństwo.Z wnuczka jestem bardzo zżyta , bo jesteśmy ze sobą na co dzień. To bardzo rezolutna, uzdolniona dziewczynka o wielkim, wrażliwym sercu dla ludzi i zwierząt. Floksy jednoroczne odkryłam przez przypadek. Mam je pierwszy rok , oczywiście,ze zbiorę nasionka i już zapisuję w kajecie. ;:168
A zdrówko....na razie zastrzyki , zobaczymy czy odpuści rwa ??? Jestem już bardzo zmęczona tym bólem , który trwa blisko dwa miesiące ;:108
Beatko! zapisuję Ciebie też na nasionka floksów. Kochana, euro-palety doskonale prezentują się , zwłaszcza na tle czerwono - krwistych róż.
Czekam na wyniki konkursu gminnego- Najładniej zagospodarowana posesja - na dniach mają być ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzeju, przepraszam ,ze pominęłam Ciebie w odpowiedziach . Jestem zakręcona chyba po tych lekach.
Przepraszam , przepraszam, przepraszam!
Gdyby można było najeść się sezonowych owoców na zapas , tych naszych, polskich ,a jeszcze najlepiej ekologicznych ;:108
Do truskawek dołączyłam czereśnie , bo w naszym rejonie jest ich sporo. Dzisiaj koleżanka zaoferowała mi jagody, więc będą jagody :tan ze śmietaną i jutro pierogi.
Wiśni w tym roku u mnie jak na lekarstwo, no ale nie mogę mieć wszystkiego. Wczoraj jedliśmy pierwsze swoje ogórki a pomidory już pierwsze przebarwiają się . Ja też pokochałam róże i wiem ,ze będę powiększała kolekcję. Na razie muszę wydobrzeć
Pozdrawiam Was serdecznie z okolic Winnego Grodu.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Bogusia pracuje usilnie, pewnie i przetwory, i plewienie, podlewanie...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ja leniuchuję/ odpoczynek od prac ogrodowych/ a właściwie próbuję przezwyciężyć rwę kulszową, jak na razie z marnym efektem.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie burzowo, więc sprzątam, myje okna, piorę, pucuję chatkę...
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Bogusiu ;:196 piękności u Ciebie widzę jak zawsze ;:333 , ścieżka jest śliczna ;:333 Zdróweczka ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bogusiu miałam rok temu Floksy Drummonda i zebrałam nasiona, wysiałam ale nic nie wyszło więc nie wiem ;:185 pewnie trzeba jakoś specjalnie z nimi postępować :D
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Kwiecia zatrzęsienie :uszy Dostałam oczopląsu,a na żywo to już bym nie ogarnęła wszystkiego :lol: ;:138
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jesteście Kochane , mimo mojego /raczej biernego/ bywania na FO , zaglądacie do mnie. Zapraszam , zapraszam - leżaczki w ogrodzie wystawione / synowa z wnuczką biwakują :tan / Poleniuchowałam po zastrzyku, ugotowałam zupkę jarzynową , zakisiłam dwa słoiki swoich ogórków / na małosolne/ i zrobiłam pierogi z jagodami . Reszta dnia przeznaczona na samorealizowanie się :tan
Zostawiam Wam nową porcję zdjęć z wczorajszego dnia.

Aniu! u mnie upał , na termometrze w słońcu 37*, w końcu wakacje! W tym roku nie rozkładamy basenu. Wnuczka 10 lipca wyjeżdża na kolonie nad morze, a w sierpniu / jeśli na dobre odpuści rwa/ robimy wypad/ ja z mężem + wnuczka/ najprawdopodobniej w Góry Świętokrzyskie .
Alu! :wit zdróweczko trochę szwankuje, ale myślę ,że w końcu wydobrzeję.
Zrobiłam sporo metrów, tych kamiennych ścieżek ;:108
Marysiu! ja mam te floksy pierwszy raz , zbiorę nasionka . Zobaczymy czy coś z nich będzie.
Asiu! :wit sporo kwitnącego kwiecia w moim ogrodzie ;:108 Z dnia na dzień coraz bardziej kolorowo, szkoda tylko,ze tak szybko kwiatki przekwitają.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ostatecznie masz jeszcze stawy do kąpania ;:3
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

bwoj54 pisze: u mnie upał , na termometrze w słońcu 37*
Tak było 1.07 - a teraz tyle masz w cieniu - w słońcu skali brak :wink:
Uff - u nas też już 35* wczoraj było 34* (oczywiście w cieniu)
Życzę więc miłego wypoczynku w cieniu :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! staw nie jest przystosowany do kąpieli , ewentualnie z pomostu można pomoczyć nogi albo popływać pontonem , a to już coś. U mnie nie odczuwa się tak bardzo gorączki, dokoła sporo zbiorników wodnych / rzeka, stawy/ , sporo tez drzewostanu.
O godz 4 nad ranem , przez dobrą godzinę solidnie popadało. Powtórka była o godz 8 . Cóż za ulga roślinkom ;:108 , takie naturalne nawodnienie.Wczoraj od 21:00 przez godzinę podlewałam.
Andrzeju! pod okazałym orzechem włoskim mamy sporo wspaniałego cienia . Super wypoczywa się na leżaczku nie odczuwając tej płomiennej gorączki ;:108
A teraz idę utrwalić w kadrze nowe kwitnienia :tan
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Być może ktoś tu zaglądnie ,zatem pozostawiam zdjęcia ogrodu i roślinek napojonych do syta upragnionym deszczem po piekielnych upałach!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

U nas też od nocy kropi i pada na zmianę,a ja czekam na przerwę,żeby posadzić różyczkę :lol:
Bardzo mi sie podoba iglak w kulki ;:180 ;:138 ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”