Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Post »

Witajcie ;:196

Ostatnie dni miałam bardzo intensywne. Nawet nie wiem kiedy zrobił się piątek :roll: Środa, czwartek poza domem. Dziś bieganina po sklepach, bo przecież trzeba dziecko przygotować do kolonii (wyjeżdża już 29/06!!!) a ona, jak na złość, właśnie postanowiła ze wszystkiego wyrosnąć :;230 Weekend również w rozjazdach. Na działce byłam tylko razy co by podlać, bo deszczu jak na lekarstwo. Pobieżnie przeleciałam wzrokiem roślinki - póki co żadnych oznak mączniaka, a wiem, że już pojawił się w okolicy.

Zdjęć z mojego kochanego rodos niestety nie mam ale pochwalę się czymś innym :tan
Miałam przyjemność przejechać się tym "czerwonym"

Obrazek

a potem tym "pomarańczowym"
Obrazek

Mówię Wam - był ogień i świąd palonych hamulców - bosko :lol: :lol: :lol:
Tak, tak, spokojnie możecie mówić, że blachara ze mnie a ja wcale się nie obrażę ;:306
I wiecie co, takie pomarańczowe lambo mogłabym mieć ;:172

................................

Paulinko, jak będziesz miała okazję zakupić blue yor you to śmiało bierz, naprawdę śliczna ta różyczka ;:333

Gosiu dziękuję ;:167 , Twoja Paris Chanel jest zachwycająca ;:180
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Marlenko ;:224 fajne "wózki" objechałaś :D
A wracając do tej pięknej róży nn, to jaki ona ma kolor? Bo na jednym zdjęciu jest brzoskwiniowa, a na kolejnym różowa ;:24 Wszystko pewnie zależy od słońca i jak pokazał nam to aparat...Jest wyjątkowo piękna, to fakt ;:167 To może być Shropshire Lad... Popatrz na jej zdjęcia w internecie. Tak mi jakoś pasuje do tej, którą pokazałaś. A może spróbuj dać ją do działu identyfikacji. Ktoś, kto ma tę różę u siebie może ją rozpozna.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Ależ rarytaski różane udało Ci się nabyć ;:oj .
Śliczne są ;:215
Lamborgini chcesz ??? Na polskie drogi ??? ;:306 (bo cena to piiiiikuś ;:306 )
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Marlenko już Cię widzę tym pomarańczowym cacuszkiem na naszych drogach krajówkach. :lol:

Muszę przyznać, że śliczne są te angielskie marketówki. Szkoda, że i ja się nie skusiłam. :roll:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj kobietki, ale z was realistki :wink: Ja tam też bym sobie takim pojeździła, chociaż osobiscie wolę porządne jeepy ;:224
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Oj, Dziewczyny, pomarzyć nie wolno ;:71
Tak od razu człowieka na ziemię sprowadzić :;230

Prawie cały weekend spędziłam na zakupach. Szoping z 9-latką to bardzo męczące zajęcie. Na szczęście należę do tych mam, które pozwalają dziecku samemu decydować o stylu ubierania się - tylko czasami wrzucę "słowo doradcze" , które póki co, zostało wzięte pod uwagę. W niedzielę sukces został osiągnięty i zakupowa lista została zrealizowana. Swoją drogą to bardzo się uśmiałam, bo okazało się, że moje malutkie dzieciątko to wcale już nie jest takie malutkie - ubranka nosi w rozm. 146 a adidasy kupiłyśmy w rozm. 36 :lol: (a ja trawo do przymierzalni przynosiłam rozm 134 ;:306 )
Po zakupach obowiązkowo wylądowałyśmy u Grycana - deser był przepyszny ;:40

Z działkowych spraw, to znów mam mszyce ;:161 Panoszą się te paskudy strasznie i nic nie robią sobie z moich oprysków. Wczoraj znów pobiegłam do ogrodniczego po jakiś środek, bo to co miałam skończyło się już. Popsikanie wszystkich krzaczków zajęło mi ponad 30 min.
Do tego na jednej czerwonej różyczce pojawiły się czarne plamki na liściach - to chyba plamistość więc też muszę popryskać.

W tym tygodniu powinny do mnie dotrzeć zamówione różyczki :tan
Doczekać się ich nie mogę!!! Mam zakusy na urlop w piątek, co by tu na spokojnie kwiaty móc posadzić. Muszę wcześniej przesadzić irysy i kilka innych roślinek, więc zejdzie mi się z tym troszkę.

Zdjęć nie mam żadnych ale poprawię się - obiecuję. A póki co podziwiam sobie Wasz piękne ogrody ;:215
Pozdrawiam serdecznie
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rób foty Marlenko, choć by dla siebie, dla pamięci.
Sama się przekonasz, że co rok będziesz miała wrażenie, że w innych ogródkach wszystkim , wszystko rośnie lepiej, bujniej i bardziej ;:224
Popatrzysz na zdjęcie z ubiegłego roku ..... i westchniesz z ulgą. U Ciebie też rośnie ;:215
Inna sprawa, że skąpisz tych fotek ...... :lol:
A mnie aż skręca ....
A mogę sobie ..... bryki pooglądać ;:131
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Oj, Mariolko, przecież fotek mam sporo ;:224 tak ogólnie rzecz ujmując :;230
Tylko teraz jakaś taka jestem zabiegana i nie mam wolnej chwili, aby pospacerować po ogrodzie i porobić zdjęcia ;:131 Ba, nie mam chwili, aby pójść na działkę - tak rzadko bywać jak teraz to mi się jeszcze nie zdażyło ;:185

Ale pokażę Wam jak rośną mi NN, które w zeszłym roku ktoś wyrzucił a ja przygarnęłam

Ta różyczka to chyba jakaś dzika ale za to prześliczna

Obrazek

a tu ulubiona panienka mojego ema - ciekawe czemu ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wagabunga123 pisze:
a tu ulubiona panienka mojego ema - ciekawe czemu ;:306

Obrazek
W życiu nie zgadniemy ;:306
Czerwone jest piękne ;:215 , niech żyje czerwień w ogrodach ;:306
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Przyznam, że przekonałam się do czerwonych róż. Są ładne i co tu kryć, są kompromisem, gdy już nie mam argumentów :;230

Rozmowa sprzed tygodnia:
ja: hmmm... może kupić kilka róż, aby pięły się po siatce?
em: znowu róże! ile Ty na nie wydajesz! dan spokój!!!
ja: hmmm.... masz rację kochanie, za dużo ....

kilka minut później
ja: kochanie, zobacz jakie ślicznie, czerwone róże! jak pięknie wyglądają na tym ogrodzeniu !!!
em: nie urabiaj mnie!
ja: tylko Ci przecież pokazuję, oj zobacz, proooszę
(zobaczył)

minęła godzina:
em: wiesz, ładne te róże były ...
ja: ale które? (hihihii)
em: no, te czerwone na płocie
ja: ach, te, no pięknie i pewnie bosko pachną... i tam napisali, że kwitną cały czas!
em: wiesz, tak sobie myślę, że może kupimy kilka i posadzimy przy siatce ...
ja: och, kochanie, świetny pomysł! Ty yo masz fajne pomysły!!!!

I tak oto postanowione. Po wykopaniu dalii jesienią zasadzimy pnące, czerwone róże
Pomysł mojego ema :;230
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobre ;:306 ;:333
Marleno pamietaj , że mężczyżni są wzrokowcami :wink: jak nie zobaczą to się nie przekonają , tylko "obrazki" do nich przemawiają ;:224 :wink:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marlenko ja kiedyś przeczytałam w książce jak babcia szkoliła wnuczkę - mężczyźni mają krótką pamięć, jeśli mąż się na coś nie zgodzi, poczekaj ze dwa tygodnie i zrób to, a potem mu powiedz, że przecież tak ci kazał... :wink:
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Kasiu, witam Cię bardzo cieplutko.
Masz rację, mężczyźni są wzrokowcami - przynajmniej mój jest. Mam też wrażenie, że naprawdę są daltonistami ;:306

Gosiu, co to za książka - "Jak być żoną idealna"? :;230
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witajcie Kochani,

Nie wiem jak Wy, ale ja ostatnio nie mam czasu po głowie się podrapać. Wszędzie w biegu, w pośpiechu, w pocie czoła.
Dziś od rana byłam na zakończeniu roku szkolnego (tylko 2,5 godzinki, ot takie krótkie zakończenie). Jak dotarłam do domu to na prędce obiad, potem znów córcia szła na ur. do koleżanki więc ją zaprowadziłam i w końcu wpadłam na działkę, co by troszkę podlać.
Okazało się, że podlewać nie musiałam, bo akurat zaczęło porządnie lać, więc wyciągnęłam parasol i w strugach deszczu pochodziłam po działce ;:138 Sąsiedzi patrzyli na mnie jak na wariatkę, ale możecie sobie wyobrazić jak było mi dobrze.

Ten mój pośpiech wynika z tego, że mój emuś pojechał do swojej babci na wieś troszkę jej pomóc i jestem chwilowo z Olą. Chwilowo, bo w poniedziałek będę już tylko z psem. Nie lubię takich chwil. Źle się czuję, gdy ema nie ma w pobliżu. I naprawdę jestem pełna podziwu dla osób samotnie wychowujących dzieci ;:180 Siostra mojego ojca została wdową z 3 małych dzieci i dała sobie radę a ja zostając na chwilę "sama" ledwo wyrabiam na zakrętach....

W ogrodzie sporo się dzieje. Powoli zakwitają kolejne róże. I mimo tego, że kwiaty są nieliczne, ja przeogromnie cieszę się każdym z osobna i już oczyma wyobraźni widzę moje róże za rok :uszy

We środę przyjechały róże od Ewuni. Wstyd się przyznać, ale jeszcze ich nie posadziłam. I pewnie dopiero w niedziele znajdę dla nich czas.
To tylko część z nich :heja
Obrazek

A tu inne moje kochane

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bardzo prześwietliłam zdjęcia, kolory wyszły zupełnie inne niż w rzeczywistości, za co przepraszam, ale i tak Wam pokarzę ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwszy kwiat rosenfee

Obrazek

I new dawn w pełnej krasie

Obrazek

Obrazek

Zakwitła też kolejna marketówka - czyżby to był nowalis??
Postanowiłam, że za rok również nabędę róże w auchan, śliczne są, nawet jako niespodzianki ;:306

Obrazek

Obrazek

i kolejna - przy świetle dziennym jest czerwona ;:333
Obrazek

A na koniec mój wiciokrzew

Obrazek

A teraz uciekam ;:41 bo oczy sami mi się zamykają .... kolorowych snów!!!
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marlenko ja też nie wyrabiam na zakrętach. Śliczne róże napatrzeć się nie mogę. W lipcu będę w pobliżu a dokładnie w Pruszkowie na 2-3 tygodnie (od 2 tyg lipca) na szkoleniu zawodowym :wink: W ostatni wekend zaliczyłam z Mciem Budapeszt - trochę fotek w wątku szlakiem :wink: Jutro chwila oddechu, śpimy na działce a od poniedziałku znów młyn.

Pozdrawiam ciepło ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”