Od wiosny do jesieni w moim raju.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju.

Post »

Wspaniałe kolorki pelargonii dałaś, bo ja już tej zimy mam dość stanowczo, dziś świeci słonko i po śniadanku idę z krzesłem na balkon kawę wypić i nałapać promyków słonka :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zeniu śliczne te pelargonie! taki rzadko spotykany kolor :D :D
Róże w zestawieniu patriotycznym ;:215 i ładnie Ci kwitną lilie och chciałoby się już takie ogrodu :D
Awatar użytkownika
Agneska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2015, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zeniu, i ja odwiedziłam Twój ogródek. Widziałam Twój wpis o Lagunie w mojej wizytówce, admin pewnie go usunie bo w wizytówkach nie ma komentarzy. A swojego wątku jeszcze nie mam.

Piękny masz ogród ;:63 - ciemierniki, jeżówki, liliowce, szachownice, róże. A ta czerwona miodunka to miodzio.

Moja Laguna ma już kilka lat. Pewnie za dużo ją przycinalam i nie jest tak bardzo bujna, trochę ogolocila się od dołu. Kwitnie obficie. W zeszłym roku jesienią złapała jednak czarną plamistosc. Generalnie rośnie jednak zdrowo. Jestem z niej zadowolona.
Pozdrawiam
Agneska
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

Zeniu piękne lilie o różach to nawet nie wspomnę ;:215
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Andziu...ciemierniki w tym roku biednie wyglądają, niby zima nie zima a jednak. :roll: Sporo pączków jest a następne wyłażą, jednak ciągle przymrozki im dokuczają. :wink:

Dorotko..dzięki ;:168 . Lilie jak tylko spotkam taką jakiej nie mam obowiązkowo dokupuję, liczę że wiosną też jakieś kupię...troszkę póżniej zakwtnitną ;:oj

Ewelinko...parę dni ciepłych myślałam że to już wiosna . Co nieco zaczęło wyłazić z ziemi, tymczasem pojawiły się przymrozki i ostudziły nieco mój zapał wiosenny. ;:173 . Dziś za oknem okropnie, śnieg, deszcz...czyżby taka miała być wiosna. :roll:

Elu...nie wiem co łatwiejsze wyciąć świerka czy wykarczować jego korzenie. ;:oj . Znam ten ból bo wycinaliśmy włącznie z karczowaniem dwa świerki. :roll: . Kara za nieprzewidywalność jakie to to wysokie potrafi urosnąć. ;:219 Zdjęcie archiwalne.
Tak się rozrósł że zamiast po alejce chodziliśmy po trawniku... ;:306

Obrazek
Pat..właśnie ukorzeniam tą pelargonię, oby się udało bo także kolor bardzo mi się podobał. Co do kawusi , oj aby ją wypić na tarasie przyjdzie mi pewnie jeszcze długo poczekać zwłaszcza patrząc na dzisiejszą pogodę. ;:222

Marysiu...niektóre moje róże rosną pod płotem, kolory różne, różniste.. ;:306 A że pod płotem.....cel zamierzony. Przed niechcianymi gośćmi. :uszy

Witaj Agnieszko. ;:168 Namawiam do założenia wątku abym mogła pisać. ;:306 . Co do Laguny, chyba jeszcze nigdy nie naczytałam się przy okazji tyle o różach. ;:oj A im więcej czytam tym bardziej się waham. ;:108

Zosiu witaj.
;:168 . Jak tam twoja wiosna, nic nie pokazujesz. :D
Parę dni temu byłam na chwilkę na działce. Oto moja wiosna, nie wiosna. ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
żurawki dość mocno ucierpiały.

Obrazek
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Zeniu jak u Ciebie już wiosennie,u mnie w Beskidach wiosna bardzo pózno przychodzi więc u Ciebie się będę wiosną upajać.Pelaśki moim zdaniem potraktuj ukorzeniaczem i prosto do ziemi :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zeniu pcha się wiosna u Ciebie :D Musze przyznać, że u mnie też żurawki wyglądają marnie i nawet przeglądając zdjęcia sprzed roku z lutego myślałam że to wina starzenia się roślin, ale chyba coś im klimat nie służy, ja obwiniam o to mroźne wiatry. Na ciemierniki spoglądam z żalem, bo jedynie cuchnący dzielnie się trzyma i liczę na te młode rośliny, bo się nie spieszyły ;:65 Życzę słoneczka ;:3
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

U mnie takiej wiosny nie widać ale łepki przebiśniegów i krokusów pomału pną się do góry ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Zeniu. U mnie nie ma przymrozków póki co tak więc roślinność szaleje. Coraz więcej cebulowych wychodzi , krokusy, narcyzy, czosnki itd. Oby nie przyszły większe mrozy bo będzie kiepsko. Pelargonia ma śliczny kolor trzymam kciuki za ukorzenianie. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Witaj Zeniu
Masz piękny ogród a w nim wiele rarytasów. Bardzo podoba mi się Twoja kolekcja ciemierników, liliowców i klony - cudo
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

Zeniu jak mam wiosnę pokazać jak u mnie biało :;230
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Witaj, wpadłam z rewizytą, a że pięknie pokazujesz moją ulubioną różyczkę Queen Elizabeth, to pozwól, że troszkę zostanę. Tym bardziej, że u Ciebie czuć już wiosnę .
Wycięcie świerku to faktycznie trudna sprawa, ale wykarczowanie korzeni wydaje się wręcz niemożliwe, nam się nie udało. Teraz żałuję, że świerki tak nisko były ucięte, bo mogłyby służyć jako podpory dla innych pnączy.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Zeniu ,Kochana ,gdzie zginełaś ? Może zakopałaś się w zagonkach ,ale żeby aż tak !
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Iwonko...Beskidy, w pięknym miejscu mieszkasz. ;:333 . U mnie płasko jak na desce do prasowania. ;:306 . A wiosna, no cóż..u mnie przekwitnie a ty dopiero będziesz się cieszyć. ;:oj Z pelargoniami tak zrobiłam, te co się dało siedzą już w ziemi. Teraz tylko czekać oby się ukorzeniły. ;:224

Marysiu...u mnie także wiosna się chyba opamiętała i zrozumiała że to jeszcze nie jej czas. ;:oj Roślinki które zaczęły wypuszczać stanęły w miejscu, oby przymrozków nie było to powinno być dobrze. Co do strat zimowych, też pewnie jakieś będą. Można to porównać do..wiosna bez nowości to nie wiosna, zima bez strat to nie zima. ;:oj

Janeczko....jeszcze troszkę cierpliwości, jak wszystko ruszy nie nadążymy podglądać. ;:168

Ewelinko..u mnie odpukać także bez przymrozków, ale zimnica brrr. Było parę dni cieplejszych więc troszkę wszystko ruszyło. Znów zaledwie po 3-4 na + roślinki powstrzymało. I chyba dobrze. ;:108

Michasiu...pięknie dziękuję za pochwały, bardzo to mobilizujące. Chyba dokupię coś na wiosnę, gdzieś się upchnie. :;230

Zosiu...aż się uśmiałam. ;:306
ZosiaM pisze:Zeniu jak mam wiosnę pokazać jak u mnie biało :;230
No tak, jesteś usprawiedliwiona. ;:168

Ewuniu..dzięki za rozpoznanie mojej różyczki. ;:168 . U mnie prawie wszystkie NN. Co do wykarczowania korzeni świerka teraz z perspektywy czasu sama się dziwię jak nam się to udało. :roll:

Elu..tak po prawdzie chciała bym już zakopać się w zagonkach i to bardzo. Niestety pogoda nie pozwala. ;:222

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Zeniu , jakim Ty kochana aparatem robisz zdjęcia bo wychodzą super . Moje przy Twoich to zupełna klapa !!!!1 :oops:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”