Chciałbym poruszyć temat niezwykle ważny, którego konsekwencje dla mnie z Waszej strony mogą nie być dobre ale liczę na obiektywne rozpatrzenie.

Nie mogę jednak spokojnie trwać tutaj widząc, jak jednostronnie i nie fair wobec zwykłych małych ludzi prowadzona jest tutaj polityka. Nie umniejszam oczywiście Waszej uprzejmości na forum i pilnowania praworządności. Regulamin forum mówi oczywiście o zakazie reklamowania hmm czegokolwiek innego. Jest to zrozumiałe jednak jak można cokolwiek polecić nie podając konkretnej informacji. Usuwać zdania w temacie typu "Gdzie kupić cebulowe, jednoroczne, nasiona, rozsady...?" gdzie użytkownik poleca miejsce, z którego zakupił np cebule skoro temat.....
nosi taką nazwę jaką nosi? Jeżeli zachować konsekwencję, powinno być także zabronione wymienianie jakiegokolwiek sklepu wielkopowierzchniowego notabene które to stanowią
dużo większą konkurencję choćby jeśli chodzi o markety typu dom i ogród. Albo po prostu zmienić tytuł tego tematu choć nie wiem na jaki. Może "pochwalcie się swoimi zakupami" a ew informacje co gdzie i jak można by przekazać przez prywatną wiadomość, mail.
W swoim poście nie zamieściłem linku do żadnego serwisu jedynie podałem nazwę sklepu ponieważ.... Tak stoi w temacie "gdzie kupić?" W jedynie słusznej biedronce czy niemieckim lidlu? (zapraszam do lektury w jaki sposób dorobiono się fortun, z których później powstały sklepy typu lidl, kaufland) W czym te sklepy są lepsze? Że je wszyscy znają? I jeszcze pompujemy im popularność? Myślę, że każdy z nas tutaj nie ma w interesie promowania jakiegokolwiek sklepu. Wymieniamy się opiniami, radami a w tamtym temacie mieliśmy też miejscami zakupu, które polecamy... Informowanie o zakupach w sklepie stacjonarnym, w markecie jest taką samą "informacją" kierowaną w temacie jak powiedzenie, że ktoś kupił w tym czy innym sklepie internetowym.
Nie jestem prawnikiem więc nie mogę zbadać, czy ograniczenia wymienione w regulaminie forum są zgodne z odgórnymi prawami człowieka do wolności wypowiedzi - zakładam, że są zgodne. Wiem, że regulamin jest niezwykle ważny. Bez niego ani rusz ale proszę o rozważenie tego problemu, ponieważ problem istnieje i kilka osób do mnie pisało także na mail z zapytaniami co i jak bo knebluje się usta zwykłym ludkom, których intencje są jedynie dobre i sprawiedliwość i obiektywizm jest czymś równie ważnym dla nich jak i dla Administratorów, którzy tę stronę tworzą. Ja jako nowy tutaj użytkownik nie chciałem stawać sam jak żołnierz z pukawką. Wszyscy jesteśmy ludźmi i proszę (może i w imieniu tych milczących) o odpowiedź i poradę. Pozdrawiam