Jaką to porę roku mamy teraz? Biorąc pod uwagę rok ubiegły, można wymienić dwie: suchą i mokrą
 .
.Wczoraj odprowadzałam znajomego w ostatnią drogę, na miejsce spoczynku wiózł Go konik. Pierwszy raz widziałam konia w takiej roli.

Wracając zajrzałam na cudem ocalały cmentarz żydowski. Nie ma tam już żadnych nazwisk, tylko kamyki na szczątkach nagrobków, fantastycznie porośniętych mchem.

Widzę, że róże już się Wam przejadły, więc dziś róż nie będzie.
Ewo, a ja nie muszę wybierać, bo mam wszystkie trzy
 , bo Versicolor, prezent od Krysi rośnie i kwitnie u mnie.
, bo Versicolor, prezent od Krysi rośnie i kwitnie u mnie.Ambo, wiem, że teraz warunków do ukorzeniania róż za bardzo nie masz, ale wiedza, jak to robić, na pewno Ci została, czyli jak i kiedy.
A tablet wywal, bo "ten każdy patryk dotknięty w ziemię i wyhowywany bukszpan" to jakaś kpina martwego przedmiotu z Twojej wypowiedzi
 .
.Krysiu. mam rozumieć, że niebawem otworzę stragan z sadzonkami róży Versicolor
 ?
?Ewo, Ambo i Elwi, reklama moich stron nigdy mi nie będzie przeszkadzać. Jakoś faktycznie sporo u nas dolin, z Jaśkową na czele, którą niektórzy pieszczotliwie nazywają Jaśkową D...
 .
.Nifredilku, wybacz, zapomniałam, a Ty przecież Kronenburga masz w herbie
 .
.Przy małytch dzieciach chemia faktycznie niewskazana. Ale mszyce można zwalczać Coca Colą i innymi nieszkodliwymi substancjami.
Annes, szczerze mówiąc, pojęcia nie mam, jak przycinać Jamesa Galway'a. W zeszłym roku puściłam go na żywioł i zakwitł najpierw u podnóża, a później, wielką kiścią, na bardzo długim badylu
 . Co prawda kwiaty można było podziwiać bez schylania się, ale nie bardzo mi się takie długie łodygi podobają. Inne angielskie parkowe tworzą bardziej  kształtne krzewy. Trzeba go chyba niżej ciąć..., ale jak, skoro na tym długim było mnóstwo pączków
. Co prawda kwiaty można było podziwiać bez schylania się, ale nie bardzo mi się takie długie łodygi podobają. Inne angielskie parkowe tworzą bardziej  kształtne krzewy. Trzeba go chyba niżej ciąć..., ale jak, skoro na tym długim było mnóstwo pączków  .
.Edulkotku, racja, znam te perskie róże, nie wiem, co mnie zaćmiło
 . Nabiłam sobie w głowę, że jak Harkness, to popisowe falbanki
. Nabiłam sobie w głowę, że jak Harkness, to popisowe falbanki  .
.Gipsy Boy byłby ideałem, gdyby powtarzał kwitnienie!
Ja, co prawda, zamówiłam tylko dwie, ale lista róż oczekujących na zakup urosła mi do 12!
Obawiam się, że wiosna przyjdzie niebawem i jeszcze się nakopiesz
 .
.Różyczko
 , dzięki!
, dzięki!Sławku, też Cię pozdrawiam
 .
.Dzięki za uznanie dla róży flagowej, wiem, że ją masz, ale czy róże kręcą Cię tak, jak mnie, to nie jestem pewna
 .
.Dorotko, wcale się nie dziwię, że nie kupiłaś ponownie New Dawn, ciągle nie wiem, czym ta róża ludzi kusi. Ja jej na pewno nie kupię
 . Pnących też nie, bo stwierdziłam, że są kłopotliwe, a ja nie chcę sobie kłopotów mnożyć. Mam ich kilka, ale nie będę im stawiać rusztowań, tylko albo zakulkuję, albo sprowadzę do parteru i zrobię z nich rabatowe
. Pnących też nie, bo stwierdziłam, że są kłopotliwe, a ja nie chcę sobie kłopotów mnożyć. Mam ich kilka, ale nie będę im stawiać rusztowań, tylko albo zakulkuję, albo sprowadzę do parteru i zrobię z nich rabatowe  .
.O Galway'u pisałam wyżej w odpowiedzi dla Annes. Duży drań rośnie, ale ja się z tym liczyłam. Ma takie piękne kwiaty, że niech tam. W półcieniu powinien sobie poradzić. Zależy jeszcze, jakie będzie lato, bo w zeszłorocznym wszystkie róże byłyby wdzięczne za odrobinę cienia
 .
.Z Clair Marshall nie rezygnuj, śliczna jest!!!
Balladki o minionym lecie zwrotka czwarta.
Dziś bez zbędnych słów, niech ogród przemówi własnym głosem. A czy ma o czym śpiewać - zobaczcie sami...

Do miłego po niedzieli, bo jutro odpalam miotłę i lecę na Kaszuby zobaczyć, co tam nowego.
 Jagi
  Jagi

.
 .
 ) obejrzałam fotki nekropolii żydowskiej. Coś wspaniałego. A koń...ja pamiętam, jak odprowadzał na górkę ( cmentarz w Świeciu jest na wzniesieniu).Wzruszyłam się wspomnieniami....moja szkoła podstawowa mieściła się przy drodze, która prowadziła ( i prowadzi nadal) na cmentarz. Jako dziecko dużo widziałam konduktów pogrzebowych. I konia zaprzężonego do karawanu pamiętam.
 ) obejrzałam fotki nekropolii żydowskiej. Coś wspaniałego. A koń...ja pamiętam, jak odprowadzał na górkę ( cmentarz w Świeciu jest na wzniesieniu).Wzruszyłam się wspomnieniami....moja szkoła podstawowa mieściła się przy drodze, która prowadziła ( i prowadzi nadal) na cmentarz. Jako dziecko dużo widziałam konduktów pogrzebowych. I konia zaprzężonego do karawanu pamiętam.

, a Clair Marshall jest na jesiennej liście. Już i tak przesadziłam z ilością zamówionych róż na wiosnę. Mój M zemdleje jak zobaczy kolejne kilkanaście szt.
 , a Clair Marshall jest na jesiennej liście. Już i tak przesadziłam z ilością zamówionych róż na wiosnę. Mój M zemdleje jak zobaczy kolejne kilkanaście szt.   . Nie chcę go narażać na takie stresy, tym bardziej, że jak znam siebie to nie wytrzymam i w pełni sezonu coś tam pewnie kupię
. Nie chcę go narażać na takie stresy, tym bardziej, że jak znam siebie to nie wytrzymam i w pełni sezonu coś tam pewnie kupię   .
 .

Teraz nadrobię. Do szminek nic nie mam, glutów podobnie jak Ty - nie lubię. Natomiast to zdanie:
 Teraz nadrobię. Do szminek nic nie mam, glutów podobnie jak Ty - nie lubię. Natomiast to zdanie:
 No, ale zielona i pędziki aż trzy (chociaż chude), to ją zostawiłam. Jak w tym roku się nie poprawi, to pójdzie out!
  No, ale zielona i pędziki aż trzy (chociaż chude), to ją zostawiłam. Jak w tym roku się nie poprawi, to pójdzie out! Piękne ujęcia światło i cień, które uwielbiam
  Piękne ujęcia światło i cień, które uwielbiam  

.
.

bo dzisiaj jest fatalna pogoda, co czuje moja głowa
   bo dzisiaj jest fatalna pogoda, co czuje moja głowa