Moje chwastowisko - SoniaJ
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na początku bujnie będą Ci Soniu wyrastać chwasty jednoroczne - pomimo koszenia pielenia i palenia wyrwanych - bo jeszcze dużo nasion jest w ziemi i czeka na dobre warunki do wykiełkowania - ale myślę że po roku sytematycznego koszenie trawka zmieni się w ladny zielony trawnik
- najwazniejsze że tyle chęci i zapału w Tobie drzemie
OBY DO WIOSNY 
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
Witam wszystkich!
Oj,nie było mnie długo na forum,a tu tylu kochanych pocieszycieli do mnie zawitało
Guciu,Lucyno,Małgosiu,Reniu,Wisienko,Karolu dziękuję!!!
Nazwy "Chwastowiska" na "Wspaniały ogród" zamienić jeszcze nie zamierzam.Może za parę lat....Ale powoli wyluzowuję,wiem,że kiedyś uda mi się doprowadzić działkę do jako takiego stanu :)To dzięki Wam-NAPRAWDĘ !
A teraz pogoda taka,że nie mam co zaglądać do swoich chwastów,czekam z utęsknieniem wiosny,jak pewnie każdy z Was,kochani....
A poza tym,mam większe zmartwienia,niż te tony chwaściorów.....Na działce,na której ma znajdować się MÓJ PIĘKNY OGRÓD musi się pomieścić jakiś domek do zamieszkania przeze mnie i mojego M. A dzisiaj dowiedziałam się,że tam,gdzie gmina planowała drogę,drogi jednak nie będzie,więc będziemy mieć problem z dojazdem....No,cóż,tak bardzo zajęłam się tworzeniem (na razie głównie mentalnie) mojego ogrodu,że umykają mi takie szczegóły,jak droga do ogrodu(o-przepraszam-domu...)Ściskam Was serdecznie.
Oj,nie było mnie długo na forum,a tu tylu kochanych pocieszycieli do mnie zawitało
Guciu,Lucyno,Małgosiu,Reniu,Wisienko,Karolu dziękuję!!!
Nazwy "Chwastowiska" na "Wspaniały ogród" zamienić jeszcze nie zamierzam.Może za parę lat....Ale powoli wyluzowuję,wiem,że kiedyś uda mi się doprowadzić działkę do jako takiego stanu :)To dzięki Wam-NAPRAWDĘ !
A teraz pogoda taka,że nie mam co zaglądać do swoich chwastów,czekam z utęsknieniem wiosny,jak pewnie każdy z Was,kochani....
A poza tym,mam większe zmartwienia,niż te tony chwaściorów.....Na działce,na której ma znajdować się MÓJ PIĘKNY OGRÓD musi się pomieścić jakiś domek do zamieszkania przeze mnie i mojego M. A dzisiaj dowiedziałam się,że tam,gdzie gmina planowała drogę,drogi jednak nie będzie,więc będziemy mieć problem z dojazdem....No,cóż,tak bardzo zajęłam się tworzeniem (na razie głównie mentalnie) mojego ogrodu,że umykają mi takie szczegóły,jak droga do ogrodu(o-przepraszam-domu...)Ściskam Was serdecznie.
Pozdrawiam. Sonia.
Moje chwastowisko
Moje chwastowisko
Reniu,na szczęście możemy dojeżdżać przez działkę teściów,ale to zawsze inaczej niż swoja osobna droga.....
Pozdrawiam. Sonia.
Moje chwastowisko
Moje chwastowisko
- Wisienka
- Przyjaciel Forum

- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też tak myślę, jak Renia - dobrze, że jest taka alternatywa, bo można dzięki temu spokojnie wydeptywać ścieżki do gminy. Tylko trzeba się niestety uzbroić w cierpliwość. My od zeszłego roku czekamy, żeby gmina - w odpowiedzi na nasze pismo - zrobiła nowe plany, bo z tyłu naszej działki biegnie droga, której nie ma, a rzeka po regulacjach zmieniła trochę swój bieg. Latem byliśmy się przypomnieć, wszystko oczywiście w toku i ... dalej cisza
. Ech...
Pozdrawiam serdecznie
Może to tak wygląda,że wątek zamknęłam,ale nie!
Po prostu ostatnio tak się u mnie dzieje,że nijak nie mogę się zabrać za dalszą ekspansję działki.Budowa domu odwlecze sie na długi czas......Tak to się w życiu plecie:(
Ale zaglądam do Was i po cichutku podziwiam Wasze wiosenne podboje.Pozdrawiam!
Po prostu ostatnio tak się u mnie dzieje,że nijak nie mogę się zabrać za dalszą ekspansję działki.Budowa domu odwlecze sie na długi czas......Tak to się w życiu plecie:(
Ale zaglądam do Was i po cichutku podziwiam Wasze wiosenne podboje.Pozdrawiam!
Pozdrawiam. Sonia.
Moje chwastowisko
Moje chwastowisko
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Soniu, nie martw się!
W zyciu zdarzają się wzloty i upadki ale zawsze potem jesteśmy silniejsi i mamy duuuużżżżooooo więcej zapału do pracy.
Wszystko bedzie ok!
W zyciu zdarzają się wzloty i upadki ale zawsze potem jesteśmy silniejsi i mamy duuuużżżżooooo więcej zapału do pracy.
Wszystko bedzie ok!
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Kochani!
dziękuję za słowa otuchy!
A tymczasem powolutku zaczynam na nowo zajmować się działką:)
Trawka (czytaj:chwaściury) gdzieniegdzie skoszona i parę gałązek przyciętych...
Już niedługo wkleję jakieś zdjęcia to sami ocenicie efekt.
Pozdrawiam:)
dziękuję za słowa otuchy!
A tymczasem powolutku zaczynam na nowo zajmować się działką:)
Trawka (czytaj:chwaściury) gdzieniegdzie skoszona i parę gałązek przyciętych...
Już niedługo wkleję jakieś zdjęcia to sami ocenicie efekt.
Pozdrawiam:)
Pozdrawiam. Sonia.
Moje chwastowisko
Moje chwastowisko