Róże z kartoników z marketów Auchan,Biedronki,Castoramy itp. Cz.1

Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp.

Post »

Ja w zeszłym roku padłam ofiarą złego oznaczenia i zamiast krzewuszki mam śnieguliczkę, zamiast powojnika miałam męczennicę i obiecywałam sobie , że wszystko do ogrodu będę jednak kupowała w szkółkach bądź od osób z forum. Jednak wczoraj po prostu nie mogłam się powstrzymać :;230 . Róże miałam kupić w szkółce na jesieni no ale jakoś tak wyszło :oops: . Oby tylko coś z tego wyszło. Pozdrawiam i w dalszym ciągu oczekuję na radę co z tymi różami począć. :wit
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Też się skusiłam, po wczorajszym telefonie od córki...zakup w ciemno, dzisiaj dostałam trzy róże do rąk...posadziłam do doniczek, poczekają do cieplejszych dni w garażu. Na zewnątrz nie zostaną na razie posadzone, widać że zaczynają wegetację...pierwszy większy mróz na pewno by je wykończył.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Dokupiłam 10 szt - w końcu jutro dzień kobiet ;:306
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Najlepiej nie liczyć na cudzą łaskę ;:306 dałam córci kasę dokupi jeszcze, ze dwie ;:224 tylko popatrzy jakie odmiany są dostępne ;:65
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Ja zabrałam na zakupy małżonka - biedny oprócz róż (dla mnie czerwone, dla córci pomarańczowe) musiał dźwigać 80 kg ziemi - taki dzień kobiet ;:333
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda, że ja mam do Auchan 70 km.... bo z pewnością dokupiłabym jeszcze kilka ! No ale cóż dobre i te 5 sztuk. Zobaczymy co z nich wyrośnie i czy w ogóle wyrośnie, właśnie moczę korzenie :tan a później lecą do ziemi w doniczkach. Moje mają już młode listki i w gruncie by niestety padły.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Moje różyczki również zażywają kąpieli z dodatkiem nadmanganianu potasu bo tym razem kilka miało pleśń na korzeniach. Mam nadzieję, że kąpiel w różowej wodzie im doda wigoru :D do doniczek trafią jutro, bo dziś nie mam juz sił, po wykładach ledwo zipie :wink:
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Moja róża herbaciana z Tesco ma już ok 10-12 cm czerwone pędy i zaczyna puszczać korzonki a Lincoln z Auchan stoi w miejscu, Mt.Shast jeszcze nie wsadzony ale już puszcza pędziki,stoją w temperaturze 8-10 stopni. A co sądzicie o różach z tej firmy z auchan EBS Plant ? Sprawdzają się czy to zwykły chwyt firmowy,weszłem na stronę firmy,niby dobra bo z Polski a nie z Holandii.
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie, moje różyczki już siedzą w ziemi w donicach. Mam nadzieje, że będą rosły a za ok. 2 miesiące wsadzę je do gruntu. Mam tylko nadzieję, że ich nie przeleję albo nie zasuszę :;230 . Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Moje też w tej chwili skończyłam sadzić ;:215
No to trzymamy kciuki za powodzenie różanej akcji!!!

Ps - najlepsze życzenia z okazji Dnia Kobiet ;:196
Awatar użytkownika
dotii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 07:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam,
Znalazłam dziś u siebie róże w kartonach,sklepik nie należy do większej sieci Handlowej .
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Na fotkach wyglądają ciekawie ,w środku również,ale nazwy niektórych z nich są dla mnie zagadką
Google również nie wyszukuje ,
Zastanawiam się jak to z tymi nazwami jest .
Czy są to nowe odmiany naszego producenta ?
:wit
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rzeczywiście nazwy dziwne , nie odpowiem na pytanie bo ja w temacie różanym jestem laik . Ciekawi mnie cena tych róż , skoro były w mniejszym sklepiku - zdradzisz ??
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

To chyba róże z PNOS. Kiedyś u nich zamawiałam, te same dziwne (niektóre) nazwy. Kupiłam kilka, część z nich była taka jak być powinna ale znalazło się kilka pomyłek. Nie ma takiej róży jak Mazur czy Ela. To kupowanie kota w worku. Ja tym sposobem trafiłam przypadkowo na Iceberga i uwaga - Abrahama Darby ale ogólnie - nie polecam.
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie jestem pewien ale chyba takie same róże sprzedawali w centrum ogrodniczym :D wszystkie cebulki w tym centrum są od BK to i może te róże też są :wit
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ratunku !!! Mój Lincoln z kartonik a od góry czernieje ! Podejrzewam że może coś wspólnego wosk albo to że poucinałem trochę korzonków,bo się do doniczki nie mieściła. Ratunku !!!
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Zablokowany

Wróć do „Róże”