Ogród - Babopielka czyli Bożeny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Z niecierpliwością czekam na zdjęcia z ogródka pokaż jak zagospodarowałaś nowymi roślinkami ogród
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Babopielka pisze:Karol pomysł fajny ale mój ogród jest w stylu angielskim więc nie wiem czy warto go psuć innym stylem chociaż o takich łączonych też słyszałam ,na razie zadołowałam te bukszpany i chyba do wiosny je tak zostawię ,może przez ten czas coś mi do głowy zaświta :?
ale to o to chodzi by ta część była zupełniue oddzielona - taki zupełnie inny świat uporządkowany przycięty doskonały - taki trochę sztuczny - pedantyczny
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Bogusiu no była moja córa zrobiłam zdjęcia ale nie przywiozła kabla i nie mogłam ich ściągnąć :twisted: Teraz już wróciła na uczelnię i ma mi przesłać ,ale wiesz jak to z dziećmi jest :? maja swoje sprawy i mało czasu ,a moja studiuje na dwóch kierunkach :shock:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolu chyba mnie przekonałeś do tej wizji ogrodu z bukszpanem ,moja działka jest podzielona {drogą dojazdową do domu} na dwie części i chyba na tej drugiej wydzielę taki kącik uporządkowany ,ale to dopiero wiosną bo teraz zimno :? :wink:
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Babopielka pisze:..,ale to dopiero wiosną bo teraz zimno :? :wink:
to teraz kartka i ołówek w dłoń - i ładny projekt zrób teraz póki zimno by wiosną brać się za realizację projektu :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolu na kartce to łatwo się robi :D gorzej z realizacją w naturze :roll: ,żeby jeszcze mój mąż miał więcej czasu i mógł mi pomagać :roll:
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

to zaprojektuj tak by od razu można było przenieść w naturę :P - kształty nasadzeń ilość kolorystyka - co oprócz bukszpanu itd a M na pewno Ci pomoże jak zapoznasz go ze swoją wizją :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Witaj Bożenko ! Nareszcie trafiłam do Twego ogrodu i nareszcie wiem skąd ta Babopielka ;:112 . To chyba nic nowego, że od pielenia jesteśmy my, baby :lol: :lol: .
Chętnie zobaczę następne fotki, bo te które już widziałam zrobiły duże wrażenie .. :shock: . Podziwiam, że w przeciągu 10 lat udało Ci się uzyskać taki ciekawy ogród. ;:215 . W końcu 30 arów obrobić to duży wysiłek !
Bardzo podobają mi się iglaki i inne ozdobne krzaki ... , tylko do altanki nie mogłam zajrzeć, bo akurat nie otwiera się :( . Ale może innego dnia będzie możliwość, to obejrzę. :D
No i muszę tu powtórzyć .. Jak ja Wam zazdroszczę ogrodu przy domu !!! :( :cry: . Miałam długie lata 50 arów, ale 16 km od domu i permanentne poczucie niedosytu, bo nigdy nie mogłam wszystkiego zapiąć na ostatni guzik.
Jak z jednej strony uładziłam, to z drugiej , jak przyjechałam po paru dniach już był busz . A potem na odwrót :evil: :twisted: . No, ale cóż! Jak się nie ma co się lubi ...itd. :D

Serdecznie Cię pozdrawiam i na pewno znów tu wrócę :D
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karol od przyszłego tygodnia zaczynam planować nową część ogrodu -pewnie gorzej będzie z tą realizacją ,ale spróbuję coś wykombinować .A bez chłopa w ogrodzie to ani rusz niestety -my kobiety nie mamy tyle siły i męska pomoc jest nieodzowna :roll: Myślę ,że jak sie dobrze postaram to mój M znajdzie trochę czasu i pomoże mi zrealizować moją nową wizję :roll:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miło mi Aniu ,że zajrzałaś w me skromne progi .Babopielka to tak z przekory bo mój M zawsze tak mówi jak ja w ogrodzie ,że znowu za babo-piela robię ,ale jak mam nie robić :twisted: Działka ma 40 arów ,ale na 30 jest ogród a reszta to warzywnik i sad ( taki niewielki kilka drzewek ,żeby było co poskubać )Nie dziwię się ,że nie mogłaś sobie poradzić ze swoją działką bo ja też czasami nie daję rady obrobić wszystkiego na czas ,ale lubię to i kocham roślinki ,no i mam na czym oko zawiesić jak wyjdę z domu.
Zapraszam do mnie ponownie .
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Babopielka pisze:Karol od przyszłego tygodnia zaczynam planować nową część ogrodu -pewnie gorzej będzie z tą realizacją ,ale spróbuję coś wykombinować .A bez chłopa w ogrodzie to ani rusz niestety -my kobiety nie mamy tyle siły i męska pomoc jest nieodzowna :roll: Myślę ,że jak się dobrze postaram to mój M znajdzie trochę czasu i pomoże mi zrealizować moją nową wizję :roll:
dasz radę będziemy Cię wspierać duchowo :) albo przyjedziemy na wakacje do Ciebie i w ramach czynszu będziemy obrabiać Ci ogród :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karol to jest super pomysł bo miejsca mam dużo i jeszcze poddasze do zagospodarowania ale na upartego można by tam spać -pracy też nie zabraknie dla nikogo no i mój główny atut jezioro o powierzchni 167 hektarów nad którym mieszkam , no i łódż też się u mnie znajdzie- to w ramach relaksu po trudach dnia codziennego :D :D :D
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Babopielka pisze:Karol to jest super pomysł bo miejsca mam dużo i jeszcze poddasze do zagospodarowania ale na upartego można by tam spać -pracy też nie zabraknie dla nikogo no i mój główny atut jezioro o powierzchni 167 hektarów nad którym mieszkam , no i łódż też się u mnie znajdzie- to w ramach relaksu po trudach dnia codziennego :D :D :D
no no - same plusy takiej wyprawy :P i to dlas obu stron :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No mam nadzieję ,że ktoś się skusi :roll: a przy okazji wyręczy mnie w pracy a ja będę miała czas posiedzieć troszkę i podziwiać jak wszystko rośnie :roll: wiem wiem rozmarzyłam się :? :(
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

marzyć niezaszkodzi a może znajdzie się ktoś chętny - gdyby wakacje były dłuższe to chętnie bym Cię odwiedził ale już wiem że wolny to będę miał chyba dopiero wrezesień :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”