Kawon ( arbuz ) - część 5
-
Nick1105
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 1 cze 2014, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kawon ( arbuz ) - część 5
Ja będę miała może ze 3 arbuzy, które już wyrosły, chociaż na razie wzrost się zatrzymał.. każde inne owoce gniją/opadają.. Nawet te pod gołym niebem... Nie są zapylane przez owady? 
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Coraz mniej jest owadozapylaczy. Może jakieś kwiatki trzeba by sadzić niedaleko aby je zwabić
Dlatego chyba lepiej samemu
Ja zastałem miłą niespodziankę na działce gdy byłem ostatnio. Otóż wyszedł mi jeden arbuz z siewu wprost do gruntu. Co prawda jest malutki i wątpię abym doczekał się owocu w tym roku, jednak i tak się z niego cieszę
Lepszy jeden malutki rosnący, niż kilka zniszczonych i w efekcie brak 
Ja zastałem miłą niespodziankę na działce gdy byłem ostatnio. Otóż wyszedł mi jeden arbuz z siewu wprost do gruntu. Co prawda jest malutki i wątpię abym doczekał się owocu w tym roku, jednak i tak się z niego cieszę
- seven_of_nine
- 50p

- Od: 9 lut 2014, o 17:03
Re: ŚLIMAKI!!
Witaj
W sklepach ogrodniczych lub dużych hipermarketach w dziale 'ogród' z pewnoscią znajdziesz takie preparaty.
Pozdrawiam
W sklepach ogrodniczych lub dużych hipermarketach w dziale 'ogród' z pewnoscią znajdziesz takie preparaty.
Pozdrawiam
Resistance is futile!
Moje rośliny: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 71&start=0
Moje rośliny: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 71&start=0
-
kamil1558
- 100p

- Od: 20 lis 2011, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje arbuzy dopiero kwitną . Trzeba je zapylać ? Pod żadnym z kwiatów nie widać owocka 
- BobejGS

- Kontakt:
Łapiesz, zgniatasz lub wyrzucasz te co widzisz, a na te co nie widzisz to kupujesz specjalny środekaga1976 pisze:Witam. Mam pytanie ponieważ na arbuzach osiadły ślimaki .... Jak je można usunąć??![]()
Arbuz ma kwiaty Męskie i żeńskie. Żeńskie mają kulke(małego arbuza) pod kwiatem i tego zapylasz męskim. Nie musisz ale to jest Wg mnie pewniejsze. W mojej uprawie dyni to jest jeden z musówkamil1558 pisze:Moje arbuzy dopiero kwitną . Trzeba je zapylać ? Pod żadnym z kwiatów nie widać owocka
-
Nick1105
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 1 cze 2014, o 20:42
A jaka jest idealna pora na to, aby zapylać ręcznie? Wiem, że rano, ale czy ma to znaczenie czy o np. 5.00 czy 9.00?
-
kamil1558
- 100p

- Od: 20 lis 2011, o 18:21
Tylko jak napisałem nie widzę pod kwiatem małego owocka.
Może jeszcze Ci nie zakwitły żeńskie kwiaty poczekaj kilka dni.
- BobejGS

- Kontakt:
Im wcześniej rano tym lepiejNick1105 pisze:A jaka jest idealna pora na to, aby zapylać ręcznie? Wiem, że rano, ale czy ma to znaczenie czy o np. 5.00 czy 9.00?
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Ja dopiero mam 3 arbuzy wielkości dużych winogron 
Spokojnie jeszcze zdąża dojrzeć, u mnie też szaleństwa nie ma, wszystko przez zimny czerwiec.
- kamil211a
- 200p

- Od: 17 sty 2014, o 15:53
- Kontakt:
Witam
Dawno się nie odzywałem ponieważ sesja nie pozwoliła teraz już są wakacje więc będę może na bieżąco relacjonował moją uprawę.
Moje arbuzy mają pędy długości około może ponad metra i pewnie tak jak w tamtym sezonie zostaną zapylone po 20 lipca. Największy przyrost jednego pędu to 15 cm na dobę, teraz rosną jak szalone. Jutro postaram się wrzucić zdjęcia.
Pozdrawiam wszystkich.
Dawno się nie odzywałem ponieważ sesja nie pozwoliła teraz już są wakacje więc będę może na bieżąco relacjonował moją uprawę.
Moje arbuzy mają pędy długości około może ponad metra i pewnie tak jak w tamtym sezonie zostaną zapylone po 20 lipca. Największy przyrost jednego pędu to 15 cm na dobę, teraz rosną jak szalone. Jutro postaram się wrzucić zdjęcia.
Pozdrawiam wszystkich.
Pasjonat olbrzymich warzyw, ostrych papryczek i wszystkiego co zielone

.Zapylane były one pędzelkiem