Violu,na pewno sobie poradzisz tylko nic nie sadź chaotycznie w trawie zrób sobie rabatę i ją obsadzaj ,możesz jakiś iglak ,żeby był takim tłem i wsadzaj rośliny w zależności od wysokości do coraz niższych na kraju rabaty,na następny rok znowu następne rabaty i tak się posuwaj ,ja też mam 1 ha gruntu ,ale na sam ogród wyznaczyłam 30 a ,w innej części mam agresty ,maliny ,sadek ,chociaż w ogrodzie też mam agresty porzeczki ,borówkę amerykańską ,poziomki ,przy kraju ,żeby spacerując po ogrodzie można było sobie coś zjeść ,coś oglądnąć i się nawąchać ,ogród powinien uruchamiać wszystkie zmysły ,ja nie maluję listków żadnym preparatem ,odpowiednie nasadzenia powodują,że chwastów jest mniej ,bo nie mają miejsca i warunków do wielkiego rozrostu ,pewnie ,ze zawsze sie znajdą ,ale już dużo mniej,a reszta działki jest tylko koszona,pozdrawiam
Aniu,bardzo lubię goździki za ich prostotę i piękny zapach,właśnie dzisiaj na targu jeszcze ich dokupiłam i już rosną ,buziaczki dla Ciebie
Marysiu, nie wiele dziś zrobiłam ,jakoś mi nie idzie ,byłam na targu i tak mi zeszło zasadziłam goździki ,astry ,coś okopałam i wyplewiłam z chwastów,których narosło w czasie deszczu,ale pracy w ogrodzie mnóstwo,pozdrawiam

i buziaczki dla Ciebie
Maryniu,co Ty mówisz o chętnych do pracy w ogrodzie ,nikogo nie ma, wszyscy w pracy ,przyjeżdżają o 18 ,a niektórzy później i jeszcze się cieszą ,że już przyjechali na obiadek

, no może trochę pomogą ,bo koszą trawę,ale ja też koszę ciągnikiem,ponieważ ciągnik nie wszędzie dojedzie ,więc ścieżki i obrzeża koszą panowie,ale lubię to co robię ,więc nie narzekam strasznie,pozdrawiam i całuski dla ciebie
Ewuniu,Buckeye Bell jest naprawdę śliczna ,z bliska zdjęcie nie oddaje tego buraczkowo -czekoladowego koloru ,bo ją rozjaśnia ,z dalsza już lepiej ,za moment będzie dużo więcej piwonii kwitło,miło mi ,że w ogrodzie miło można spędzić czas i się nie nudzi,pozdrawiam i ściskam gorąco
Marysiu,piwonie dopiero zaczynają ,u mnie też dużo innych będzie dopiero kwitło,pogoda była dobra ,w końcu nie padało,bo kupiłam sobie dzisiaj nowe gumiaki,miłej nocki życzę
Aguś,to skorzystałaś z tego zapachu ,bo pięknie się unosi w ogrodzie,pachną piwonie ,azalie,już zaczynają róże,goździki,na każdym odcinku alejek coś pachnie,pozdrawiam,

buziaczki dla Ciebie