Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło

Post »

Jagodko wstawilam u siebie zdjęcie pierwiosnka .... zapraszam :lol:
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu , byłam - ślad zostawiłam ;:108 .
A ja dla Ciebie ...

Obrazek Obrazek

Lisico ...widzisz - ja już tak mam - szukam wszędzie wokół siebie piękna - niekoniecznie w roślinach - , a właściwie staram się dostrzec to , co dla innych jest mało atrakcyjne , niepozorne ...ba !- nawet " niewidzialne ". Powłoka to nie wszystko ...a miłość wiele twarzy ma . Wobec tego lubię otaczać się tym , co kocham i ...ludźmi wartościowymi , z którymi jest o czym rozmawiać - a jeszcze , gdy mają pozytywną aurę - to nic więcej nie trzeba .
Dziękuję ;:168 - staram się ogarniać - ale o ogrodzie nie zapominam - bo nie potrafię - nawet wówczas , gdy padam na pysk ze zmęczenia ...to jest moje panaceum .

Specjalnie wybrany dla Ciebie ... Róża Isabell Reneisance ...i Irys syberyjski .

Obrazek Obrazek

Uleńko ...oj , masz rację czas płynie jak rwący potok górski - za szybko - a i bywa , że po drodze zawsze coś przywlecze ;:108 .
Dziękuję ;:196 ...takie słowa z ust właścicielki pokazowego ogrodu to czysta przyjemność .
Czekam na kępy pysznogłówek , ostróżek i jeżówek - to nowe nabytki ... i cały czas walczę dwa razy dziennie ze ślimakami ...bardzo się boję , by mi nie dobrały się do moich ulubieńców . Datury chciałam - te mniejsze , metrowe wsadzić do gruntu - lecz boję się , że te obrzydliwe roślinożerne zasmakują w nich ;:145 - pomimo , że datury są trujące .
Serdeczności przesyłam ;:167 ;:196 i ...małe co nieco ...

Camelot i Gartentraume ....pomyśleć , że miałam je wyeksmitować ;:222 ...a one teraz , w drugim roku pokazują swe piękno ...warto było czekać .

Obrazek Obrazek

I odrobinę tego i owego ....

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dziękuję ;:180 ;:196 ;:167 ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagódko :wit , widzę, widzę że jakobinia już zaczyna kwitnienie. Jak kwiatostan już przekwitnie to go wytnij lub delikatnie wyłam, bo w tym miejscu szybko się rozgałęzi na dwa i będą dwa kolejne kwiatostany. Różyczki i pozostałe ;:215 . U mnie też już róże kwitną ;:196
Awatar użytkownika
biksi
100p
100p
Od: 6 mar 2011, o 23:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit ;:167
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie Biksi ;:168 ...jest mi niezmiernie miło - nie zapomniałaś o moim "Królestwie..." ;:196 .

????? ?????????? ????? ;:168 ... ???? ?? ??????????? ???o - ?????? ????????ł?? ? ???? "?????????? ...";: 196 .

Tłumaczenie wg " Google " .... :(

??? ??????...

Obrazek Obrazek

Uleńko ...oj , ależ mnie uradowała jakobinia swymi ślicznymi kwiatami - dziękuję , z całego serca ;:196 . Zrobię dokładnie tak , jak mi radzisz ;:108 ...na razie nie mogę się na nią napatrzeć - tak mnie cieszy ;:138 .
Widziałam , widziałam Twoje ślicznotki ...wszak teraz mają swoje pięć minut i ..oby ta chwila trwała jak najdłużej ...
Pozdrawiam serdecznie ;:196 ;:167

Obrazek Obrazek

I kilka migawek .... , by wątek nie 'usechł ' i nie pokrył się siecią pajęczą :oops: .

Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Jagódko, różyczki masz śliczne i tak ich dużo, widzę też że kwitnie pierwiosnek o ciekawych kwiatuszkach ;:196
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

Oj Jagódko wątek na pewno nie "uschnie" Za wiele piękna w nim pokazujesz. ;:oj ;:oj
Róże podziwiam z daleka, o jakoś sobie z nimi nie radzę ;:185 Co nie znaczy, że ich nie mam. Kilka się męczy ale pokazuje swoje kwiaty.
Z pielęgnacją ich zwlekam i zwlekam ;:223 . A jak już koło nich robię,to przychodzę do domu poraniona ;:145
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwuś ...dziękuję ;:196 :oops: ... , gdzie mi tam do Twoich rarytasów - wszak piwonii masz kolekcję jakiej nie powstydziłby się nie jeden OB ;:108 ;:215 . Zresztą ...każdy ogród ma w sobie to coś , co nas do niego przyciąga ...bo każdy jest inny , niepowtarzalny i ...o to chodzi .
Nie mam zbyt dużo róż - a zwłaszcza po ataku " Nie wiadomo kogo/czego "...przystopowałam z kolejnymi zakupami różanych krzaków . Pięć pustych miejsc czeka na te, które są na OIOM-ie ...trzy dają znaki życia ...reszta się waha , ale ma zielone łodygi w środku ...czyli życie się w nich tli .

W podziękowaniu za wizytę ;:196 ...
Obrazek Obrazek

Uleńko ...ten pierwiosnek , to Dark Rosaleen - tegoroczny zakup ....codziennie zaglądam mu pod liście , gdy przyłapałam ślimaka w jego otoczeniu . Walka z nimi stała się już rytuałem każdego poranka . Dziękuję za miłe słowa ;:196 ...najpiękniejsza wśród róż to Isabel Renaissance ...aksamit najwyższych lotów ...podobnie i Camelot , Gartentraume , Samuray , Aachener Dom , Bonica 82 i ...wiele innych n/n ...które są ze mną od lat ...nie pamiętam już ilu .
Specjalnie , dla Ciebie ...Isabel Renaissance i Bonica 82... ;:168

Obrazek Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Jagódko Małopolska nie prowokuj ;:302.
Ja bardzo lubię pająki i chętnie zobaczę coś pokrytego pajęczyną...
No, może niekoniecznie Twój wątek ;:306.
A jakbyś tak "zarzuciła" trochę widoków ogrodu..., tak je lubię...

Miłego weekendu i dobrego nastroju - ;:196 Jagoda Pomorska
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Widzę Jagódko ;:196 ,że masz też Pantaloonka czy to nowy nabytek ??? Też wiosna go sobie sprawiłam. Dzwonki kropkowane w tym roku porosły na wielkoludy jak zresztą wszystko .Masz cudne ostróżki .Isabel w tym sezonie kwitnie cudnie, a w ubiegłym roku wcale nie byłam z niej zadowolona .Gartentraume ma trudny okres i nijak nie mogę się z niej cieszyć wciąż jakieś anomalie pogodowe
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Iguś, ale barwy w Twoim ogrodzie. Niezwykłe ;:oj
;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miałam bardzo miłe odwiedziny - dwóch przesympatycznych dziewczyn , w osobach Irenki Adamiec , która to odwiedziła mnie w sobotę i Lideczki , wraz z M - wracających z Sulejowa .
Szkoda tylko , że i jednej i drugiej bardzo się spieszyło - jednej na wesele , a druga miała jeszcze sporo km do domu .
Tym to wstępem pragnę podziękować za - chociaż krótkie - ale jakże miłe spotkanie ;:180 ;:196 .

Jadzieńko ...mam dzwonka kropkowanego 'Elizabeth ' już drugi rok ...zauważyłam , że on się " rozłazi ' - ale mnie to nie przeszkadza , bo miejsca ma dość i ...porobiłam już małe sadzonki .
Ostróżki - wprowadziłam w tym roku po raz pierwszy , a co do Isabel , to masz racje - jest przepiękna . Gartentraume - w rzeczy samej - róża ...pod parasol ...pięknie pachnie , cudnie ma ułożone płatki - ale nie daj Boże , gdy się w trakcie rozwijania pąków trafi deszcz - wówczas traci na urodzie i ...kwiaty szybko brzydną . Ba! ...nawet się nie rozwiną do końca i opadają płatki .
Kwitnie mi Św. Jadwiga - nasza patronka ;:138 .
Dziękuję za miłe słowa ;:196 ;:167

Ewuniu - ślicznie dziękuję ;:196 ;:167 ...zapewne i u Ciebie się dzieje i masz również kolorowo i upojnie ;:108 . Wiesz , a jakbyś tak wdepnęła i ...no wiesz ... ;:224

I szersze widoki ...z ogrodu z oczkiem ...

Hortensja ...Kameleon...

Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jagódko już tak pięknie kwitną Ci hortensje??? to aż niesamowite, bardzo wcześnie w tym roku ;:oj
Cudne są ;:167 No i różyska jakie piękne , tak bardzo obsypane kwiatami ;:167
Pozdrawiam serdecznie i uściski przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

I ja jestem zdzwiona wyrywnością Twoich hortensji ;:oj Gdzie tam moje?
Marwiłam sie, czy będa kwitły, bo tą dziwną zimę niektórę średnio przetrwały. Ale nie będzie źle ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

JAGÓDKO Irenka bardzo żałowała ,że nie mogła dłużej zagościć w Twoich gościnnych progach .Ma teraz urwanie głowy a doba za krótka na wszystko.Czy to Jadwisia ;:oj http://images62.fotosik.pl/1086/a324f8be3231c9f8med.jpg , bo jeśli to ona to pięknie wyrosła z małego patyczka .Widać ,ze jej bardzo dobrze u Ciebie. Cudne maczki, a Ty dalej na podwójnych obrotach .Jak znajdujesz siły ,żeby wszystko ogarnąć ;:168 ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”