Moje oczko w głowie cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz.5

Post »

Wiolu nie ma co wybaczać - ja też wszystkich kwiatów nie znam , niektórych nawet na oczy nie widziałam ;:108
Bożenko ;:196 witaj . Oj przejdzie rwa - najpierw miałam prawą stronę zaatakowaną a teraz lewą ;:145 nie wiem na co teraz przejdzie .
Chyba nie jest mi pisane wysiać nasionek w tym roku , wieloletnie wysieję potem a jednoroczne chyba będą czekać na nowy sezon ;:108
Dziękuję Ci bardzo i też pozdrawiam :wit
Witaj Marysiu ;:196 Rwa dokucza i to bardzo , byłam u lekarza , biorę zastrzyki i nic nie pomaga ;:185 Musze tą kapustę wypróbować .
Ty za to masz więcej odmian berberysów a ja tylko dwa i to z bordowymi listkami - nazw nie znam , ale są piękne o każdej porze roku ;:108
Dzięki Ci bardzo ;:168 z wzajemnością .
Gosiu ;:196 Dzięki wielkie .
Pozdrawiam
Jadziu witam ;:196 Nie wiedziałam że rwę można nastawiać ;:202 Pierwszy raz słyszę .
Ja też mam niedowład lewostronny i teraz się boję żeby się nie pogorszyło albo mnie całkiem nie złożyło ;:223 Co ja bym zrobiła ????
Dziękuję Ci bardzo ;:168
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Tereniu -rwa to nic innego jak mówiąc prosto ucisk dysków na nerw kulszowy.Poprzestawiało się coś w kregach i uciska nerw,dlatego boli.Córka moja też tak ma ciągnie aż do stopy.Pogadaj z dobrym nasawiaczem,czy rehabilitantem,takim co nastawia kręgosłup od głowy do samych palców u nóg i przejdzie.Córka moja brała zastrzyki i nic,dopiro cztery zabiegi nastawienia i przeszł na razie ma dwa lata spokoju. :wit
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Betinko to też prawda,a leki koniecznie trzeba :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ciągnie i to jak - mam wrażenie że coraz gorzej ;:145 Kręgosłup mam z fatygowany - to wszystko może być .
Beatko dzięki ;:196 Zaraz poczytam AGLAN 15 mg tabletki , ale ja muszę mieć zastrzyki , tabletek na razie nie wolno .
Ty sobie żartuj a ja cierpię - mój chłop już stary to nie pomoże ;:306

Dzisiaj musiałam jechać na działkę bo wodę nam puszczali to są i nowe zdjęcia .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bidulko co ja czytam ;:4 oj nie życzyłabym tego nawet wrogowi .Wiem coś o tym, bo kiedyś [naście lat temu i mnie to chwyciło ] Nie chciałbym tego powtórnie przeżyć .Tereniu dopiero wodę Wam puszczali ;:oj ,ale rośliny sobie radziły .Mój dereń też lada chwila zakwitnie czy to Elegantissima czy Sibrica variegata ,bo nie mam dla niego nazwy jak na razie .Oszczędzaj sie dziewczyno ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jadziu ;:196 Opisałam się i mi wcięło post ;:223
Ależ mnie kara spotkała , nie da się nic robić ;:185
Do tej pory było sucho a woda zakręcona nie było czym podlewać , teraz trochę deszczyk podlał i wszystko ruszyło .
Dereń nie wiem jaki ;:185 mam dwa : jeden o seledynowych listkach a drugi variegata .
Kochana ja się oszczędzam , najpierw była jedna strona a teraz druga , najgorsze to że nic nie pomaga .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu!....współczuję z powodu rwy kulszowej. Znam ten ból...w tym roku ... uniknęłam...myślę,ze za poradą Andrzeja
/ any/. Napiszę na pw. Pozdrawiam serdecznie! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu ;:167 Dziękuję bardzo ;:196
Beatko ja od czwartej nie śpię ;:223 Kurcze trochę daleko te szkółki , a jeszcze teraz trudno mi się poruszać . W poniedziałek mam wizytę w Kielcach to jak nie będzie bardzo bolało to po drodze podjadę .
Dzięki wielkie ;:196

mój warzywniak
Obrazek

złoto zaczyna kapać :tan :tan ;:306
Obrazek

i powojnik od Krysi pierwszy raz zakwitł - jak się cieszę ;:138 ;:138 ;:138
Obrazek
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu warzywniak po prostu wzorowy to się nie dziwię że po takich pracach kręgosłup Ci pada a złoto u mnie też cudownie zwisać zaczyna ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Piękny, uporządkowany warzywniak. Lubię pracować przy warzywach, dbać o nie i ...konsumować je. Czy siejesz tylko tradycyjne warzywka?
Awatar użytkownika
MalgosiaR
200p
200p
Od: 11 lut 2013, o 18:53

Post »

Witaj :wit
Najpierw melduję ,że sadzoneczki od ciebie pięknie rosną ;:196
Twój ogród piękny dopracowany ,wymuskany,piękny ;:108
Znam rwę kulszową .oj niestety tak i tym bardziej podziwiam jak sobie radzisz w pracach ogrodowych.Mnie w ubieglym roku zlapalo na wiosnę ,prawa strona i popuścilo dopiero jesienią po wykopkach .Wszystko bylo tabletki ,zastrzyki , rechabilitacja ,potem gorset ortopedyczny i chyba ten gorset przyniosl największą poprawę .Nosilam go caly dzień .Ból zelżal jesienią ale też i praca w ogrodzie i w polu też sie skończyla.
Trzymaj się i dbaj o siebie.
Malgosia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Tereniu bardzo współczuję ;:196 , wiem jak to jest jak boli i nic nie pomaga ;:185
Ale warzywniczek masz cudny, wszystko pięknie rośnie i czeka na Twoje lepsze zdrówko ;:196
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Witaj Tereniu :D Współczuję rwy bo Jacka dopadła też, byliśmy u kręglarza ale nie da się nic zrobić bo ma pęknięty kręg niżej i prawdopodobnie operacyjnie tylko do usunięcia. Będzie wiadomo coś 9 maja , a do czego czasu na lekach i zwijanie z bólu. Powiem szczerze że nie mam siły już na ten szpital domowy.... Z mamą fatalnie ale chociaż kontakt lepszy ale za to porażka fizyczna, osłabiona do reszty. Jeszcze trochę i mnie kręgosłup padnie bo już daje w znaki przy przekładaniu jej z łóżka i dzwiganiu :|
Na szczęście jedyna pociecha to moje kwiatki i warzywniak
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu jaki modelowy warzywnik.....aż przyjemnie popatrzyć :D Złotokap zaczyna kwitnąć ..pięknie jest kolorowo ;:333
Kapustę przykładaj bo tyo nie tak od razu pomoże, ale po jakimś czasie na pewno przyniesie ulgę ;:215
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu witam i dziękuję bardzo ;:196 Nie wiem czy nie obmarzną kwiaty u złotokapu - zapowiadają przymrozki ;:223
Wolusia :wit Ja też lubię pracować przy warzywkach , ale w tym roku się nie da ;:185 W tym roku tylko tradycyjne warzywka - mam różnych nasionek ale nie daję rady a przecież jak wysieje to trzeba je pielęgnować a ja wszystko na siłę i z zaciśniętymi zębami ;:145
Małgosiu witaj :wit Cieszę się że Ci wszystko rośnie i że mnie odwiedziłaś :D
Kochana nie strasz z tą rwą ;:145 ja już nie dam rady dłużej wytrzymać ;:223
Iwonko dziękuję ci bardzo ;:196
Jaszcze nie wszystko mam posiane - ale jak nie dam rady to podjedziemy na targ i kupię sadzonki żeby pole nie stało puste . Mam nadzieję ze w końcu mnie puści ;:108
Witaj Patrycjo ;:196 Bardzo Ci współczuję - musisz się napracować ( szpital domowy) i praca i wszystko na Twojej głowie .
Nie masz nikogo do pomocy aby chociaż troszkę Ci pomógł ?
Powiem Ci że dla mnie działka to też prawdziwa pociecha - nawet jak nic nie zrobię tylko popatrzę to i tak mi lżej ;:108
;:196 Marysiu witam i dziękuje Próbuje wszystkiego ale jak na razie żadnej poprawy ;:185

Zdjęć świeżych nie ma - byłam na działce ale tylko trochę starałam się okryć co nie co , choć trudno samej i jeszcze kulawej ;:223

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”