Sabinko - tak, ten sam

Wspaniale działa na uwiąd powojników

Wyczytane na forum i w zeszłym roku sprawdzałam osobiście.
Sylwuś - mączkę kupisz w Ldlu, rzucają co jakiś czas w sezonie - w tym roku u mnie widziałam ją już 2 razy, a zbyt często tam nie bywam. Nadmanganian potasu kupisz w aptece. Widziałam u Ciebie piękną podwyższoną rabatkę z kamieni, na pewno coś w tym miejscu wymyślę, ale jeszcze nie jestem do końca przekonana, co to będzie
Ewelinko - rok temu podlewałam powojniki, gdy coś złego zaczęło dziać się z liśćmi. Zresztą podlałam wszystkie, profilaktycznie. Jutro zamierzam podlać wszystkie również profilaktycznie (niech no tylko znajdę swój nadmanganian

). Po zimie dwa powojniki wyglądają na martwe, jeden jakby odbijał z korzeni. Rosą na "bagnach" i chyba to było powodem... Mączka jeszcze dziś w Ldl była, pojechałam po podpórki.
Retro pachnącą obejrzałam - faktycznie cudna! Do tego podobno intensywnie pachnie, no i po co mi o niej wspomniałaś?

Jestem ciekawa, co w tym sezonie pokaże moja Rotes Meer

Również pachnie obłędnie. Wczoraj policzyłam swoje
panienki i imię ich czterdzieści i cztery

Tyle uzbierałam przez 1,5 sezonu. Przepraszam - jedna róża w ogrodzie już była (Alberich - Wesołek)

O kotach wiem tylko tyle, że nie zawsze dają się pogłaskać, choć bardzo lubię to robić

ale wydaje mi się, że dla nich kropelki na grzbiet to najlepsze rozwiązanie
Madzia pytała, co zarasta altankę. Zarasta to zbyt szumne określenie

ale rośnie pod nią hortensja pnąca Miranda. Ciekawe, czy ruszy w tym roku, czy nadal będzie pracowała nad korzeniami:
Rozkwitły najdorodniejsze narcyzy, ale urodą nie grzeszą (może dlatego tak je oceniam, bo nie są zgodne z odmianą...):
To miały być Changing Colors, a są małe, żółte
wypierdki
Pomponella zaczyna mieć coraz więcej słońca, może wreszcie ruszy:
Tojeść rozesłana zaczęła szaleć (u mnie rośnie jak chwast, nawet za domem pod strumykiem):
Trzcinnik Overdam:
I moje ulubione