I co teraz?
Sosnowa pustynia_ część 3
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Sosnowa pustynia_ część 3
Wiesz ale ja przykryłam agro a nie obsypałam, z pod niej teraz wyłazi mi kurdybanek i pokrzywy jak to wyrywam to agro się rwie.Nie wiem czy teraz randapować mam na tej agro i obsypywać korą czy zerwać wykładzinę przekopać wyciągnąć zielsko i na nowo...Zakładałam milion rabat 100 na raz i aby to wszystko obsypać kamieniami czy kora musiałabym chyba z torbami pójść
I co teraz?
I co teraz?
- czar_na
- 1000p

- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Ewo toś mnie pocieszyła ! Liczyłam ,że agro bardziej zatrzymujące jest 
-
PEPSI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu, zaciekawił mnie tytuł Twojego wątku i zaszłam do Ciebie. Wspaniała ta Twoja pustynia, jest tyle potencjału....zupełnie inne klimaty glebowo - krajobrazowe niż u mnie. Pozdrawiam 
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Nie jest Aniu,perz pokrzywy wyrastają i przebijają.Jak wcześniej dobrze odchwaściłaś podłoże to spoko.Ale musisz szybko przykryć,bo będziesz rwać chwasty razem z agro,lecą one z nieba też
A na mojej skarpie i na ścieżce gdzie mam czysty żwir,nasiewa mi się trawa.Jedyny plus na skarpie mam jakąś dobra ogro i siewki trawy łatwo się zdejmuje,w innych miejscach jakiś bubel i się rwie z chwastem,potem mam dziury
A na mojej skarpie i na ścieżce gdzie mam czysty żwir,nasiewa mi się trawa.Jedyny plus na skarpie mam jakąś dobra ogro i siewki trawy łatwo się zdejmuje,w innych miejscach jakiś bubel i się rwie z chwastem,potem mam dziury
- czar_na
- 1000p

Witam deszczowo
Pogoda musi być paskudna skoro nawet mój większy sierściuch przedkłada spanie przed kominkiem nad wyjście do ogrodu. Jedyny plus tej pogody to to ,że piaskownica może się solidnie nawodni- oczywiście na krótką chwilę.
Ewo dziękuję za podpowiedzi. Trochę mnie one zmartwiły ,bo wolnych środków na korę póki co nie wygrzebię ale będę kombinować jak najszybciej a ,że przedłużamy rabatę to trzeba będzie kupić jeszcze więcej.
Małgosiu-Pepsi jest mi bardzo miło ,że do mnie zajrzałaś. Dziękuję ,że widzisz potencjał w tej naszej specyficznej klimatycznie działce.
Dzięki takim opiniom łatwiej się podnieść po kolejnej porażce i próbować dalej
Co u nas nowego ? Pogoda i moje kolejne przeziębienie zastopowały ogrodowe prace. Po świętach chciałabym przedłużyć powstałą rabatę o kolejne kilka metrów. Nie bardzo wiem jakie rośliny tam umieścić ale mam nadzieję ,że przez te kilka dni coś ciekawego wymyślę.
Dziś lub jutro mam mieć do odbioru 2 kute kwietniki pod okna od frontu. Zamówiłam już pelargonie , bo chciałam coś na szybko przed świętami posadzić jednak jak patrzę na pogodę to nie wiem czy nie będę za wiele ryzykować - co sądzicie ?
Cieszyłam się ,że spontanicznie kupione piwonie znalazły już miejsce docelowe tymczasem T wczoraj przyniósł kolejną od koleżanki z pracy. I znowu mam myślenice gdzie ją posadzić
Ewo dziękuję za podpowiedzi. Trochę mnie one zmartwiły ,bo wolnych środków na korę póki co nie wygrzebię ale będę kombinować jak najszybciej a ,że przedłużamy rabatę to trzeba będzie kupić jeszcze więcej.
Małgosiu-Pepsi jest mi bardzo miło ,że do mnie zajrzałaś. Dziękuję ,że widzisz potencjał w tej naszej specyficznej klimatycznie działce.
Dzięki takim opiniom łatwiej się podnieść po kolejnej porażce i próbować dalej
Co u nas nowego ? Pogoda i moje kolejne przeziębienie zastopowały ogrodowe prace. Po świętach chciałabym przedłużyć powstałą rabatę o kolejne kilka metrów. Nie bardzo wiem jakie rośliny tam umieścić ale mam nadzieję ,że przez te kilka dni coś ciekawego wymyślę.
Dziś lub jutro mam mieć do odbioru 2 kute kwietniki pod okna od frontu. Zamówiłam już pelargonie , bo chciałam coś na szybko przed świętami posadzić jednak jak patrzę na pogodę to nie wiem czy nie będę za wiele ryzykować - co sądzicie ?
Cieszyłam się ,że spontanicznie kupione piwonie znalazły już miejsce docelowe tymczasem T wczoraj przyniósł kolejną od koleżanki z pracy. I znowu mam myślenice gdzie ją posadzić
Aniu przez agro tez chwast przechodzi ale wyrywa się o wiele lepiej
ja na swojej tez planuje agro przykryć podłoże..
hustawka atrakcja najmłodszych i dorosłych
też chciałam na Bielsku mieć ale zastąpiliśmy hamakiem
ja na swojej tez planuje agro przykryć podłoże..
hustawka atrakcja najmłodszych i dorosłych
też chciałam na Bielsku mieć ale zastąpiliśmy hamakiem
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- czar_na
- 1000p

Odebraliśmy kwietniki i wyglądają bardzo fajnie. Już nie mogę się doczekać kiedy zawisną pod oknami nie mówiąc już jak je uzupełnimy kwiatami 
- zuzanna2418
- 1000p

- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Pokazuj kwietniki, na razie saute. U mnie poranne -3C i piękne słoneczko!
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
- czar_na
- 1000p

Witaj Zuzanno
u nas też mroźno ale będzie lepiej ,bo słońce wreszcie nieśmiało przebija zza chmur
Miałam jeszcze poczekać na wypełnienie ale ok pokazuję kwietnik

A co poza tym ? W ogrodzie migdałki szaleją , śliwa wiśniowa straciła kwiaty przy okazji ulew z gradem a reszta roślin powoli się rozwija.

Bardzo bym prosiła o pomoc w identyfikacji roślin.
Czy któreś zdjęcie przedstawia wielosiła błękitnego ? Nie pasuje mi żaden ale nie mogę go znaleźć pośród perzu

I 2 pytanie co to jest ? Wyłazi dziarsko pod agro a ja nie pamiętam co tam posadziłam. Hosty?

u nas też mroźno ale będzie lepiej ,bo słońce wreszcie nieśmiało przebija zza chmur
Miałam jeszcze poczekać na wypełnienie ale ok pokazuję kwietnik
A co poza tym ? W ogrodzie migdałki szaleją , śliwa wiśniowa straciła kwiaty przy okazji ulew z gradem a reszta roślin powoli się rozwija.
Bardzo bym prosiła o pomoc w identyfikacji roślin.
Czy któreś zdjęcie przedstawia wielosiła błękitnego ? Nie pasuje mi żaden ale nie mogę go znaleźć pośród perzu
I 2 pytanie co to jest ? Wyłazi dziarsko pod agro a ja nie pamiętam co tam posadziłam. Hosty?
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Kwietnik idealny
Bardzo mi się podoba, i nie mogę się juz doczekać jak go zagospodarujesz.
- Ewelina7
- 200p

- Od: 28 mar 2012, o 23:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu,
przepiękne kwietniki! I bardzo pasują do Twojego domu. Co do nich planujesz? Choć mam wrażenie, że one już niczego nie potrzebują.
Z identyfikacją Ci nie pomogę, bo zwyczajnie nie wiem.
Czy na zdjęciu pod kwietnikami są narcyzy wielokwiatowe?
przepiękne kwietniki! I bardzo pasują do Twojego domu. Co do nich planujesz? Choć mam wrażenie, że one już niczego nie potrzebują.
Z identyfikacją Ci nie pomogę, bo zwyczajnie nie wiem.
Czy na zdjęciu pod kwietnikami są narcyzy wielokwiatowe?
Ewelina
Mój mały ogród...
Mój mały ogród...
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Przepiękne te podokienne kwietniki
A jak jeszcze sie zazieleni 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Kwietniki idealnie wpasowały się w klimat ogrodu i domu.
W agro posadziłaś hosty
W agro posadziłaś hosty
- zuzanna2418
- 1000p

- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Genialne kwietniki! Gdyby nie fakt, że trzymanie roślin w pojemnikach tam, gdzie jesteśmy po kilka dni na miesiąc, jest bez sensu, już bym odgapiła. Bergenia już Ci kwitnie? To chyba faktycznie hosta wyłazi spod płachty 
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Moim zdaniem żadne z wyłażących wielosiłem nie jest - wielosił ma listeczki jak akacja. Natomiast spod agro rzeczywiście hosta wychodzi i to w dużej obfitości
Kwietników nie komentuję, bo zazdroszczę