Działka w Maksie III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka w Maksie III

Post »

Bardzo ładne tulipany z drugiego zdjęcia. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Mireczko fajnie było poznać cię bliżej i sympatycznie porozmawiać :D
pozdrawiam :wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

....oj następne które miło i przyjemnie spedzają czas......

MIRKO......czytam że kości dają o sobie znać......ja tez juz zaczynam czuć po harowce ogrodowej........u mnie pogoda sie poprawia, dzisiaj już nie padało, słonko wyglądało tylko wilgoć w powietrzu ochladzała w miarę ciepły dzień.....

:wit :wit
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Witaj Bożenko! Nam również miło było Was poznać i spędzić trochę czasu w Waszym towarzystwie.
Krysiu, cały czas zapieprzamy jak dzikie osły. Ale już prawie meta. Mamy już przygotowany teren pod kaskadę. Dzisiaj mąż skończył obudowę kompostownika.

Obrazek

Obrazek

A ja sadzę te swoje wysiane kwiatki . Dziś skończyłam. Jutro zabieram się za sprzątnięcie domu, już czas najwyższy. Idzie ciepło , czas pomyśleć o przeprowadzce na działeczkę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć Mireczko, nie zdążyłam Tobie powiedzieć że bardzo ale to bardzo mi się podoba za domem - cudnie to wymyśliliście, Jeszcze wysypałabym na włókninie kamyczki tylko to już jest jakiś koszt. Jest cudnie ;:138
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Kompostowniczek fajny. Zdjęcia oczywiście cudowne, widać słoneczko wreszcie oczekiwane przez nas, wszystko w tym blasku jego wygląda super, szczególnie tak piękne kwitnące kwiatki jakie posiadasz. ;:224
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

justyna_gl pisze: Jeszcze wysypałabym na włókninie kamyczki
coś mi się wydaje, że chyba będą :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Mireczko ale masz wypielęgnowane na tej działeczce :D
a kompostownik ukryty super ;:138
miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Wtajcie! Odpowiem tak: Jeszcze nie wiemy czym wypełnimy ścieżkę. Decyzja w przyszłym roku zapadnie.
Na kompostownik składają sie trzy boksy. W tym największym boksie wrzucam na bierząco odpady zielone i nie tylko, a do tych mniejszych przerzucam już przerobiony kompost po roku czasu.
Jestem wykończona przez to słońce. Trochę czasu poświęciłam na sprzątnięcie wewnątrz domu. Nie mam siły dzisiaj do Was, moi drodzy, zajrzeć. Kąpiel i spanko. Dobranoc.

Obrazek tamaryszek

Obrazek krzewuszka

Obrazek żurawka
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mirkokompostownik wzorowy , skąd Wy bierzecie siły na to wszystko , jestem pełna podziwu ;:196
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

To słońce jest przydatne, lecz męczące dla nas i niektórych roślin, przydałby się jakiś deszczyk mały. Ostatnie trzy zdjęcia bardzo ładne, lubię żurawki, a Twoja jest piękna. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Mireczko, efekty tego Waszego zap.. widać i to dość wyraźnie ;:215 Ja też mam wrażenie, że robię to samo, z tą różnicą, że nie widzę prawie żadnych postępów :lol: Tak bujnie wszystko Wam rośnie, ogród uporządkowany niesamowicie ;:180 Ogromna kępa hosty, jak długo u Ciebie rośnie? :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Dobry wieczór.
Nie chcę narzekać, bo usłyszę, że " to po co tak się szarpać, nie będziesz zmeczona". To wszystko prawda. Ale czas tak szybko leci, że musimy tak uporządkować działkę, aby później nic z tych ciężkich prac robić.
Robercie masz rację, to słońce to już nie grzeje tylko pali. Dzisiaj dużo czasu spędziłam w cieniu i tak gęba opalona. Dzięki za pochwały :oops:
Mariola, sił to mamy co raz mniej. Ale czas szybko leci i dlatego staramy sie zrobić jak naj więcej, aby potem już tylko odpoczywać.
Milenko, ;:306 się z tego zap... Żurawkę mam od zeszłego sezonu. Taka to ona nie jest wielka, makro zdj.

Mąż wczoraj czyścił stół pod bejcowanie, dzisiaj jedną z dwóch ław. Jeśli nic sie przez noc nie wydaży to jutro tą drugą wyczyści i pomaluje. Dzisiaj postawiliśmy namiot nad stołem i pewnie ostatni rok. Postawimy altankę, bo to stawianie, składanie to nas maksymalnie wkurza. Jutro zdjęcia zrobię i pokażę. Róże w pąkach jeszcze chwilka i się zacznie najpiękniejszy festiwal , kwitnienie, zapachy pieknych róż.
To tyle, dobranoc kochani i do jutra.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Ale z tym zapieprz... to przecież od Ciebie podchwyciłam :lol: A w ogóle to pytałam o hostę, choć żurawka też ładna ;:333 Ja mam swoje pierwsze trzy "kruszynki" i niestety dopiero po zakupie doczytałam, że jedna z nich słabo zimuje. To po co w Polsce sprzedają takie "jednoroczne" odmiany? :wink: :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Milenko śpiąca byłam ;:19 . Hostę mam od początku. Była już przeżedzana. Nazwy nie znam.

Dzisiaj szybciutko uciekliśmy z działki. Źle się czułam przy tym upale. Małżonek po tylu dniach pracy był zmęczony.
Jutro odpoczynek. Być może będzie padać ( oby ) i będzie burza. Może choć trochę upał zelży.
Moje angielskie róże, parkowa 'Abraham Darby' żadnego roku tak nie była obsypana pąkami jak w tym.

Obrazek

kicia pojadła, popiła a teraz wyleguje się w cieniu.

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”