Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Sabinko ja też uwielbiam lilie ,mam ich troszeczkę ,w zeszłym roku 40 szt, nie wiem ile będzie w tym roku czy nie wymarzły, widzę że sporo zamówiłaś może kiedyś będziemy się wymieniać,pozdrawiam i zapraszam do siebie :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam wszystkich.. w moim ogrodzie zaczynają swoje szaleństwa krokusy.. już 10 szt. kwitnących ;:138 tak, tak.. każdy kolejny liczę, jak najcenniejszy skarb ;:65
Alu, to pierwszy rok, kiedy mogę wreszcie zaszaleć i robić tak jak mi się marzy. A że jestem niecierpliwa straszecznie tak zachowuję się jak przysłowiowy pies spuszczony ze smyczy :;230 za rok będę już rozważna i opanowana ;:224
Pauli, nie mogę się od tych srok opędzić.. Zresztą nie tylko ja, u sąsiada obgryzły całą górę styropianu od elewacji.
Małgoś, wybierałam w tym roku głównie odcienie złotego i pomarańczowego żeby przełamać trochę moje różowaśne..(mam 10 szt. orientalnych w odcieniach różowego). Co za ironia, z lilii azjatyckich to znowu cierpię na brak innych kolorów a żółtych i białym mam spore ilości ;:306 ;:306
Witaj Kamilu :wit , dziękuję za odwiedziny :D oczywiście ja też odliczam do wiosny ;:108
Ewuś, moim problemem jest to, że rodzice mają już totalnie napakowany ogród a od ostatniej wiosny mają lokatorów- nornice, które wykańczają im kolejne i kolejne cebulki.. a reszta rodziny nie rozumie takich wydatków na "badyle" skoro można jakieś lilie kupić na pobliskim bazarku :roll:
gracha, 40 szt. ;:oj imponująco.. nie wiem jak to się stało, że jeszcze u ciebie nie byłam :oops: .. dzisiaj nadrobiłam ;:108

Lecę pobuszować do waszych ogrodów ;:4
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Ja mam taką cichą umowę z mężem,że on nie pyta o moje wydatki na kwiaty a ja o jego narzędzia.Reszty rodziny nawet nie wtajemniczam w moje ogrodowe wydatki chociaż aż się we mnie gotuje kiedy kot Teściowej postanawia zrobić sobie kuwetę w mojej rabacie z cebulami za "nie przyznam ile złotych".
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania, skąd ja to znam.. u mnie grasują dwa koty.. i wszystko jest fajnie i miło dopóki nie załatwiają się w rabacie.. W tym roku zrobiły sobie ścieżkę idealnie przez wychodzącą piwonię i tulipany.. połowa kiełków wyłamana. A teściowa się tylko uśmiecha i "to tylko zwierzęta" :evil: no ja rozumiem, ale trochę ciśnienie skoczy ;:223
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety to szczęście zwane kotami bardzo się u nas mnoży. Ostatnio Teściowa przyznała,że dokarmia kotkę,która się do nas przybłąkała pomimo,że przekonywałam ją,że "owa kotka" bardzo zbliżyła się do naszej. O tej godzinie chyba nie zgorszę nikogo jeśli przyznam,że po prostu odbywała się kocia orgia na tarasie.Tylko czekać wiosennego przychówku :evil:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

o tej godzinie już można :;230 :;230 :;230 wiesz, to wszystko część wiosny.. schodzi śnieg , wyłażą przebiśniegi, krokusy, kocie orgie.. :lol:
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:3 Przesyłam niedzielne promyki!
Jakbyś odgadła, moje lilie w tonacji różu i bieli, jakiś pomarańcz się trafi :heja Twoje sprawdziłam, zauważyłam kolorystykę- tez piękne.
Jak Twoi rodzice radzę sobie z nornicami? Ja wszystkie cebulowe do koszyczków lub doniczek/ czarnych, bo mają dużo dziur w dnie. Przydałby mi się kotek ;:108 mój własny, bo na razie buszuje od sąsiada, a wiadomo w gości przychodzi się rzadziej :;230 Wolę ewentualnie połamanych kilka sadzoneczek niż podgryzione korzonki itp. Łączę się w bólu "ponornicowym" z Twymi rodzicami ;:168
Małgoś
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nifredilku, a gdzie sesja foto 10 krokusów? ;:138
Poszalałaś z liliami, nie mam żadnej z wymienionych, ale orienpety są wspaniale, na pewno bedzie cudny pokaz kwiecia ;:333
Pozdrawiam urlopowo :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moje koty zostały pozbawione możliwości marcowania i bardzo to sobie chwalę :D Wiele niedogodności zniknęło, a ja mam przytulaki, które pilnują się domu. Niedawno zauważyłam, że zaczęło się polowanie na gryzonie :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

ewamaj66 pisze:Moje koty zostały pozbawione możliwości marcowania i bardzo to sobie chwalę :D Wiele niedogodności zniknęło, a ja mam przytulaki, które pilnują się domu. Niedawno zauważyłam, że zaczęło się polowanie na gryzonie :roll:
Popieram.ja wkrótce swoją Kicie pozbawię temperamentu :;230 .wiem co to znaczy jak zwierzak dewastuje rabatkę bo mój Maks robi to nagminnie. :(
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś, pytałaś, jak radzą sobie z nornicami...nie radzą sobie ;:185 próbowali różnych cudów ale to wyjątkowo uparte i sprytne stworzonka.. wszelkie truciznowe pałeczki, granulki i inne wymyślne pokarmy, które tato wrzuca im do korytarzy skrzętnie wynoszą z norek i układają pod bramką ;:306 ;:306 miał je odstraszyć czosnek- niestety ponadgryzane ząbki znalazły się na powierzchni..a cebulowców ubywa ;:174 mało tego, korytarze mają już tak rozległe, że nadgryzają inne kwiaty..wykańczają piwonie i irysy, że o ostróżkach i łubinach nie wspomnę. Kot jest, nic to nie daje.
Kasiu, cierpię na brak komputera.. i normalnego internetu, a ten mobilny na laptopie jest tak kiepski, że nawet nie chce mi już wstawionych przez was zdjęć załadować, co dopiero wstawiać u siebie.. niestety muszę jeszcze przebiedować, chociaż nosi mnie okrutnie. Pierwszy raz co wiosna zawitała na podkarpacie wcześniej niż w innych rejonach, a ja nawet krokusika nie mogę wetknąć do wątku ;:223
Ewo, Jonatanko moje..wróć teściowej kociaki właśnie odsiadują w domu okres pooperacyjny.. dwa dni temu była u weterynarza. Tyle że u mnie w sąsiedztwie multum innych kocisków, takich często bezdomnych, które gwarantują nocne koncerty i rozrywkę :;230
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Współczuje koncertów, ale najgorsze że przybywa więcej bezdomnych kociaków.
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zawsze lubiłam zwierzęta a w szczególności właśnie koty.Nie uważam jednak,że powinno się popadać w przesadę.Mamy obecnie jedną kotkę i potrafię jej wiele wybaczyć ale stołują się u nas wszystkie koty z okolicy a poza tym raz lub dwa razy do roku mamy koci przychówek.Nie potrafię przekonać Teściowej do sterylizacji kotki bo według niej to krzywda dla jej zwierzątka.Żeby chociaż rozwiązała problem z nornicami może spojrzała bym na nią przychylniej (na kotkę oczywiście ;:306 ).W tamtym roku rozbudowywaliśmy dom i spełniłam moje marzenie o przestronnym tarasie od południowej strony ale nie przewidziałam,że zamiast relaksować się na nim z kawką i dobrą książką stanie się on ulubionym miejscem kocich harców (i nie tylko)
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32

Post »

:wit Sabinko widzę że u Ciebie rozpoczął się sezon kocich harców ;:168 Mój Nikodem (KOT który przez pół roku swojego życia był NIKITĄ bo myślałam że to kotka ;:124 :;230) ani myśli harcować bo cały czas przesiaduje w kocimiętce bo zaczęła puszczać liście i ani myśli się stamtąd ruszać nawet na posiłek ;:224
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, sprawa kotów jest prosta. Są mięciutkie, mruczące, bardzo lgną do ludzi szczególnie dzieci.. (moje aż piszczą jak kot biegnie w ich stronę), dlatego wybaczam im wiele :roll: Aniu, u mnie też co roku był problem z kociętami, teściowa nie chciała "kaleczyć" zwierzaka.. ale ileż można takich maluchów rozdawać rodzinie?? Wreszcie rynek się zapełnił, a kociąt przybywało. W tamtym roku lekarz polecił, aby podać kotce zastrzyk.. nie zadziałało, gorzej urodziły się kocięta 2 martwe i jedno bez tylnych łapek ;:174 . W tym roku podjęła drastyczną aczkolwiek słuszną decyzję - koty zostały wysterylizowane..
A teraz coś milszego. Podobno w całej Polsce wiosna. W Szczecinie było rekordowo 12* ;:oj Tak więc wpadamy jak na komendę w pogodny nastrój i z linijką sprawdzamy ile cm podrosły nasze kiełki :;230 Z radością oznajmiam, że przeżyły 2 z 10 nowych piwonii..na resztę czekam ;:65 jak nie wyjdą do tygodnia to zacznę delikatnie grzebać wokół nich w ziemi :lol:
A oto wynik 20 minutowego wrzucania zdjęć na serwer.. Mobilizacja podczas robienia kolacji, specjalnie dla Robaczka ;:168

Obrazek

Obrazek

nie wiem od czego to zależy.. część już kwitnie, część dopiero wypuściło swoje wąsy. Były sadzone na tej samej głębokości i w tym samym czasie :?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moje pierwsze rozkwitłe

Obrazek

moje ulubione.. z daleka świecą jak żarówy

Obrazek

a tak wyglądają zaatakowane przez sroki.. niektóre kły tulipanów też ucierpiały

Obrazek

a na koniec pokażę wam niespodziankę.. nie spodziewałam się, że zawilce (zwykle kwitnące w czerwcu) będą się tak śpieszyły na świat ;:167

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”