Ogródek to moje drugie życie cz.5 ...już za chwilę wiosna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek to moje drugie życie cz.5 ...już za chwilę wiosna

Post »

Witaj Dorotko. To bardzo miłe jak sie dostaje kwaity tak bez okazji.
Wiem jak to jest przychodzisz do pracy po urlopie i nie wiesz za co sie wziąść. Na godzinę nie masz co narzekać chociaż lepiej byłoby pracować do 15. Ja prracuję do 17 i latem to jest ciężko bo siedzisz i myslisz co zrobisz jak przyjedziesz. A tylko zjesz zakręcisz sie chwile wyjdziesz i już komary ;:oj.
Floksy piękne masz. . Ja mam jednego- stara odmiana fioletowa ale jakoś słabo mi rośnie. W tamtym roku przesadziłam go w inne miejsce ale jeszcze nie docelowe bo nie mam pomysłu. Jak przyjdzie to przesadzę. :)
Miłego wieczoru życzę.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tylko w poniedziałek od 8.00-16.00,pozostałe dni od 7.00-15,00, jak widzisz i tak na poniedziałki narzekam,teraz to jeszcze,ale wiosną ,latem..popołudnie krótsze,u mnie floksy rosną wszędzie i w słońcu i w zacienionych częściach,choś mówi się że floks kocha słońce, trudno znaleźć miejsce docelowe,moje kwiaty często wędrują po działce :;230
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Dorotko też w takich godzinach chciałabym pracować. Jedank niestety praca od poniedziałku do piątu od 9 do 17. Czasami jak sie zamienie z kolezanką albo ona jest na urlopie to wtedy pracuje od 7 do 15. Włąśnie latem jest nagorzej pracowac do 17.
A to pewnie masz floksy wędrujące ;) ;:306
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Floksy, juz dzisiaj o nich dziewczyny pisały w jakims watku - ja choruję na dwukolorowe - czerwono-białe....ale muszą poczekac ;:108
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Tak, Tiarę kupiłam, niezadowolona z niego jesteś ? ;:218
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja mam floksy pod zachodnią ścianą domu i całkiem dobrze się tam czują i bordowo listnego na wystawie południowej, żeby lepiej się wybarwił. ;:173
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Ja na temat floksów milczę bo nie posiadam ale moja sąsiadka ma ich niezła kolekcje
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Piękne floksiska Dorciu. Moje wszystkie jednobarwne w 5 kolorach. Bardzo je lubię bo nie trzeba się narobić a i tak pięknie i długo kwitną.
Awatar użytkownika
semirek
200p
200p
Od: 22 sty 2014, o 17:29

Post »

Wszyscy piszą o Twoich pięknych floksach, ktore uwielbiam a ja niestety nie mogę ich zobaczyc - zdjęcie mi się nie otwiera. A ztymi bocianami to na pewno wiosna idzie!!!!!!!Zapraszam do siebie
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Dorotko jakie piękne floksy pokazujesz ;:138
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Moje stareńkie floksy w cieniu rosną od zawsze bo je upychałam po kątach jakoś u mnie one nigdy priorytetu nie miały ! ;:306 Ale z nowych odmian też coś mi przybyło i one są bardziej w łaskach i nawet załapały się do centrum.... :) Gusta się zmieniają...Przeszłam się po osiedlu i zobaczyłam , że w przy blokowych ogródkach wiosenna drobnica garnie się do kwitnienia na wyścigi ... :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwia85 pisze:Dorotko też w takich godzinach chciałabym pracować. Jedank niestety praca od poniedziałku do piątu od 9 do 17. Czasami jak sie zamienie z kolezanką albo ona jest na urlopie to wtedy pracuje od 7 do 15. Włąśnie latem jest nagorzej pracowac do 17.
A to pewnie masz floksy wędrujące ;) ;:306
Sylwia jak się na rabatach nie ma za dużo miejsca ,a apetyty na nowe rośliny coraz większe to rosliny muszą być "wędrujące " :D

Aniu to podziwiam Cię ,że umiesz sobie powiedzieć"muszą poczekać" -ja tego nie potrafię ;:124

Iwona temat Tiary wałkowaliśmy tu na forum,więcej osób jest tym floksem zawiedzionych,ro fliks pełny,a nie rozwijają się kwiatki do końca i w większości przypadków brązowieją jak są jeszcze w pączkach,nie pamiętam kto z forumowiczów zasięgnął opinii w jakiej szkółce ,ten floks lubi wilgoć i więcej cienia niż wszystkie floksy,przesadziłam więc mojego jesienią w inne miejsce,może w tym roku wreszcie po trzech latach zobaczę jak wyglada w rozkwicie

Aniu bo floksom nalepiej w takich warunkach jak rosną Twoje,ale osobiście bordowolistnego nie spotkałam,znasz jego nazwę ?

Ulka nie masz ani jedenego ? ;:oj też kiedyś nie miałam,a to jedne z najpiekniejszych kwiatów
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jest tak jak Michał pisze,narobić się nie narobisz a całe lato rabaty ukwiecone,jeszcze jak się przytnie to można opóźnić kwitnienie,ja nie praktykuję,ale przycinam jak przekwitają i często zdążą powtórzyć kwitnienie

Aurelko nie muszisz mnie zapraszać bo wpraszam się sama i bywam regularnie,co prawda często bez wpisu,ale jestem na bieżąco, ze zdjęciami ostatnio często tak jest,dziś się nie otwierają,a jutro już można oglądać,sama często cofam się w innych wątkach aby obejrzeć zdjęcia

dla Ciebie floks Sherbet Blend

Obrazek

Reniu floksy to piękne kwiaty ,mało tego pięknie pachną
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu ja kiedyś nawet nie wiedziałam że te kwiaty nazywają się floksy,pewien emerytowany działkowiec zapytał kiedyś czy chcę floksy ,a ja wielkie oczy zrobiłam ,jak opowiedział jakie to kwiaty domyślałam się ,że takowych w ogóle nie mam więc z radością przystałam na tą propozycję,dostałam różowe,super się przyjęły,przez rok pieknie urosły i tak się zaczęłam interesować floksami,potem ktoś dał mi biały..i tak już poszła lawina..co roku kupuję cos nowego i masz rację gusty się zmieniają a nowości lubią w centrum być sadzone

Darwin?s Joyce

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ten na Forum został zidentyfikowany Autumn Joy

Obrazek