Pati, nasion nie mam. bo nie zebrałam Posadziłam późnym latem, kwiatów było kilka i ... w przyszłym roku się poprawię Jak się kupuje "byliny mix' to nazw odmian się nie zna
To jeszcze raz?
Aniu, śliczne ostróżki, mnie urzekła ciemnofioletowa.
A rudbekia o kwiatach wiśniowo-czerwonych to ten jesienny zakup? Cherry Brandy?
Ta i Cherokee Sunset są na mojej liście chciejstw (jeszcze kilka innych rudbekii też ).
Aniu dziękuję Na pewno się zgłoszę po namiary.
Ostróżki piękne Co robisz po przekwitnięciu ostróżek, żeby nie było pustych placków na rabacie?
Pozdrawiam, Ejka
Ścinam do ziemi, a niekiedy udaje się, że jesienią zakwitnie jeszcze raz Poza tym sadzę na moich rabatach dość gęsto i dlatego nie mam problemu pustych placków. Przy tym ostróżki, jako wysokie byliny, rosną w głębi.
Do rudbekii mam sentyment i posadzę kilka tego roku Dostanę siewki, więc się nie martwię o zakup akurat tej rośliny
Jeśli pragniesz od razu dużych sadzonek, Sadzawka Cię nie uszczęśliwi Tam znajduję ciekawe odmiany piwonii w bardzo zachęcającej cenie
oj Aniu dałaś po oczach aż mi okulary zaparowały. Ja poproszę o namiary na liliowce. Aneczko masz może zdjęcia kompozycji rabat z tymi cudami? chętnie bym podejrzała gdyż jak Ci wiadomo od ubiegłego roku robię rewolucję w ogrodzie . Upodobania kwiatkowe mamy podobne może coś mnie natchnie , bo utknęłam w moich narysowanych rabatkach( teraz przesadzam na papierze) nie mogę zmieścić tego co mam a chciałabym mieć jeszcze kilka (naście) okazów .