Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa

Post »

renzal pisze:Muszę Ci skubnąć kawałek tego irysa, bo nie pamiętam czy takiego mam. Szkoda że to wysoki, a może dobrze (mogłabyś stracić całą kępę ;:170 ), bo mam ostatnio głupawkę na takie średniaki! ;:306
Pokaz te swoje irysy, może byśmy jakies machniom uskuteczniły ;:170 .Ja mam fioła na punkcie irysów przecież :lol:

Lady-r pisze:Ja mam iryskowe szaleństwo, ale brak fotek na potwierdzenie. :D Mam na polu plantację starych odmian. ;:224 Fotek nie robiłam bo strasznie zarośnięte byly, ale twardzielki dają radę w chwastach. :tan
Aniu , no nie wiem jak Ci to powiedzieć , ale kwitnienie tych irysów musze zobaczyć osobiście.Wpraszam się więc tak jakby :;230 ;:170 Chyba ze mnie nie chcesz ,to po kłaczu każdego kolorku poproszę :;230 .Wydaje mi się ze jakąś fotkę z irysami w ogródku to ja widziałam u Ciebie ;:173

renzal pisze:Przypominam Ci, że nie mieszkasz zbyt daleko... ;:170
No jak nic Zrobimy Ani nalot :;230

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kamil888 pisze::wit
Jaki śliczny ogród ;:oj Tulipany, lilie i irysy sa piękne ;:173 O reszcie to nawet nie mówię ;:oj :;230 A o żurawkach to już nawet nie wspomnę ;:215 ;:215 ;:215 ;:oj
Witaj u mnie Kamilu :wit .Zaglądaj kiedy zechcesz, może coś Ci się spodoba i oko nacieszysz :D

Obrazek

Paulinko, cieszę się zę zajrzałaś :D .Kocham rośliny które mam i patrzenie na nie sprawia mi przyjemność.Cieszę się ż i Tobie się podobają.Dziękuję za zyczenia i Tobie również życzę powodzenia i spełnienia ;:196 .

Obrazek
renzal pisze:Aniu! A Franek dużo już wysiał? ;:224
Reniu Franek wysiał sałatę.na razie przygląda się hipeastrom które zaczynają wystawiać pąki.Przynajmniej niektóre ;:131 .Na razie powstrzymuje nas brak ziemi do siewu.Obecnie Franek pilnie uczy się czytania ;:215
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

To muszę mu na zachętę jakiejś książki o roślinkach poszukać, jak na dobrą ciocie przystało! ;:306
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj wybrałam się z dzieciakami na saneczki.Droga była totalnie oblodzona. ale trzymaliśmy się na nogach.Jakoś ..... :;230 .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Na dworze zimowo , ale udało mi się zaprosić troszkę wiosny do domu

Obrazek
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Zima i wiosna cudne! Tylko gdzie podział się Wiktorek ? ;:173
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Już jest :D :;230 Dojechał :;230 :;230
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Stepie szeroki... Aniu czy ty masz jakichś sąsiadów? :wink: Fajna okolica. ;:224 Co do irysków to masz rację fotki są w moim wątku i mniej więcej te kolorki mam w dużych ilościach na polu. Ale faktycznie trzeba je kopać w czasie kwitnienia, bo to mix, co mi się obłamało to sadziłam na zapas i tak plantacja powstała. Wrzucę u siebie te kolorki co mam ich dużo. :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sąsiadów własciwei nie mam.Mieszkam sobie w szczerym polu :lol: .Obok mojego domu mieszkał kiedyś samotmy pan, ale niestety zmarł 4 lata temu.To właśnie od niego mam ten łubin który zakwita drugi raz jesienią i kwitnie az do śniegu.Poza tym jeszcze są 2 domki letniskowe, więc sąsiadów miewam czasami.... ;:224 Jeżeli podoba się okolica to zapraszam, ale od razu uprzedzam że trzeba mocno zmrużyć oczy albo założyć różowe okulary :;230 .Nie mniej jednak, drzwi otwarte.Zapraszam :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu ależ fajnie spędziliście z dzieciaczkami dzień :D Pewnie wróciliście umęczeni ale szczęśliwi ;:167
Przepiękne miejsce.... taka ogromna przestrzeń ;:oj
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byliśmy na dworku godzinę.Odkąd spadł śnieg codziennie wychodzimy razem na snieg pohasać troszkę.Dzieciaki wracają zmęczone, ale uśmiech długo nie schodzi im z buziaczków.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Aniu to jak daleko masz do najbliższego sąsiada? :roll:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Brak sąsiadów- jak dla mnie bajka :wink: Ja mam swoich kilkadziesiąt metrów oddalonych od siebie. Tylko ktoś do nas przyjedzie lub coś robimy w ogrodzie, zaraz firanki się ruszają :wink: Możesz w przysłowiowej koszuli biegać i nikomu nic do tego :D
Zazdroszczę Twoim dzieciom Mamy, która ma czas na takie figle na śniegu, moja nie miała niestety :( :wink:
Jak zdrówko eMa?
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu,ale masz fajne dzieciaczki ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lady-r pisze:Aniu to jak daleko masz do najbliższego sąsiada? :roll:
Tak ze 2 dni drogi :;230 :wink: .To zależy czy pytasz o mieszkańców mojego powiatu, czy sąsiedniego.Bo ja właściwie mieszkam tuż przy granicy dwóch powiatów.Do sąsiada z mojego powiatu mam ok 800 metrów.Do sąsiada sąsiedniego powiatu ok 300 metrów.
Marginetka pisze:Brak sąsiadów- jak dla mnie bajka :wink: Ja mam swoich kilkadziesiąt metrów oddalonych od siebie. Tylko ktoś do nas przyjedzie lub coś robimy w ogrodzie, zaraz firanki się ruszają :wink: Możesz w przysłowiowej koszuli biegać i nikomu nic do tego :D
Zazdroszczę Twoim dzieciom Mamy, która ma czas na takie figle na śniegu, moja nie miała niestety :( :wink:
Jak zdrówko eMa?
Męzuś w trakcie antybiotyko terapii.Już na chodzie ;:333
Dorastałam w "gęstej" wsi.Wiem doskonale jak to jest, kiedy wszyscy wiedzą co robisz , zanim jeszcze się za robotę naprawdę weźmiesz.Własciwie to trochę świadomie uciekłam na takie odludzie.Faktycznie mam swobodę dużą.Nie lubię kiedy ktoś patrzy mi na ręce o każdej porze.Latem zdarza mi się wyjść do ogródka z herbatką w piżamie.Kocham te moje chwile ;:173
Ruch na świeżym powietrzu z dzieciaczkami daje zdecydowanie poprawia humor.A i więź się zawiązuje fajna :heja .Moja mama tez zawsze miała ręce pełne pracy .Poswięcała nam tyle czasu ile mogła, ale wiadomo :wink:

Teresko, fajne?One chętnie przygarną nową Ciocię i na saneczkach powożą :;230

Pogoda wietrzna i mroźna.Zapraszam , można się ogrzać przy kominku

Obrazek
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oooooooooooo Aneczko super kominek masz ;:138 ;:138 ;:138

Żaden dzieciaczek jeszcze się nie oparzył???

Matki wiadomo że kiedyś miały mało czasu, teraz jest troszkę więcej maszyn do zajęć domowych

zresztą teraz więcej wagi się przywiązuje do kontaktu z dziećmi.
Pozdrawiam, Agata.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”