Wśród Sosen... Buków... Kotów...
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Dorotko,lecisz ze swoim wątkiem jak burza.Pierwiosnki miodzio.Próbowałam wysiewać rózne odmiany,ale oczywiście nic mi z tego nie wyszło.
- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Małgosiu, witaj...
Mówisz, że lecę... To i dobrze, bo jeszcze troszkę fotek mam...
Ale to zasługa moich kochanych gości...
A o Pierwiosnkach pamiętam... Tej wiosny coś je zmordowało i trzeba było je leczyć... Myślę, że teraz już będzie dobrze i zagoszczą u Ciebie...
Tak, że nie martw się, że nie wzeszły z siewu... U nich ponoć nasionka są krótkowieczne i często nie mają siły kiełkować jak są troszkę starsze, tylko świeże mają jakieś szanse...
Mówisz, że lecę... To i dobrze, bo jeszcze troszkę fotek mam...
A o Pierwiosnkach pamiętam... Tej wiosny coś je zmordowało i trzeba było je leczyć... Myślę, że teraz już będzie dobrze i zagoszczą u Ciebie...
Tak, że nie martw się, że nie wzeszły z siewu... U nich ponoć nasionka są krótkowieczne i często nie mają siły kiełkować jak są troszkę starsze, tylko świeże mają jakieś szanse...
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko, już tylko styczeń, luty, marzec i będziemy cieszyć oczy na żywo takimi cudeńkami 
- dorkow0

Iwonko, to już niedługo...
Zawsze tak myślę, jak już minie Boże Narodzenie, to już do wiosny blisko...
A między czasie fotki nam zostały i wspominki...
A między czasie fotki nam zostały i wspominki...
- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Dorota, dziękuję za odwiedziny w moim wątku. Klony japońskie u mnie rosną kiepsko, trzy razy zmarzł mi Atropurpureum
, którego uwielbiam. Ale stwierdziłam, że jednak nie poddam się i spróbuję znowu. Ludzie w chłodniejszych rejonach mają
.Został mi Katsura i Shirasawanum Aureum ( mój pupilek) - jeszcze nic nie okrywałam, bo u nas ciepło dość było. Może jutro pookrywam. Palibinka nie okrywam, ale nie mam na pniu, pozdrawiam.
A te pierwiosnki pełne, to normalnie zimują?
A te pierwiosnki pełne, to normalnie zimują?
Pozdrawiam, Iwona.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dorotko pogoda się zmienia jak w kalejdoskopie. Dwie godziny temu wiało i było bardzo zimno, teraz wychodziłam na zewnątrz jest cicho i wręcz ciepło. Może wreszcie Ksawery odpuści i wróci ładna zima . Pozdrawiam weekendowo 
- iwona0042

Marysiu, mówią, że Polska się podzieli i w zachodniej części będzie, a raczej powróci jesień
, a u Was zima 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko ja nie mam nic przeciwko zimie w grudniu tylko niech będzie cicha, śnieżna i pogodna, jesień mieliśmy dość długo 
- iwona0042

Ja też tak uważam Marysiu, mnie już ta jesień nie kręci, a to dlatego, że bardzo mnie kręci w kościach 
- dorkow0

Iwonko(Ivona44), u mnie Klony japońskie zimują bez problemu, dlatego chciałam nazwę tego żółtego, bo jest uroczy...
A Pierwiosnki Belarina zimują i rosną u mnie dobrze już kilka lat...
Marysiu,Iwonko, też wolę zimę, taką normalną ze śniegiem, lekkim mrozem... I radośniej na zewnątrz i zdjęcia ładne wychodzą... I rośliny mają pierzynkę...
Buziaki, dziewczynki...
I zdrowia nam życzę, bo te kości biedne się nam jeszcze przydadzą i warto, żeby chodziły...
Marysiu,Iwonko, też wolę zimę, taką normalną ze śniegiem, lekkim mrozem... I radośniej na zewnątrz i zdjęcia ładne wychodzą... I rośliny mają pierzynkę...
Buziaki, dziewczynki...
I zdrowia nam życzę, bo te kości biedne się nam jeszcze przydadzą i warto, żeby chodziły...
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Dorotko
Piękne wiosenne wspominki
Pierwiosnek Belarina Pink Ice jewst zachwycający,,jeszcez takiego nie widziałam
Piękne wiosenne wspominki
Pierwiosnek Belarina Pink Ice jewst zachwycający,,jeszcez takiego nie widziałam
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Doroto od pewnego czasu mijamy się w różnych wątkach. Dziś postanowiłam odwiedzić Twój piękny ogród. Piszesz, że jest stary, ależ jaki dojrzały
Tak jak wino im starsze tym lepsze. Bardzo podobają mi się berberysy, super wyglądają ich nasadzenia, bordowe i zielone listeczki przyciągają wzrok.
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
Jestem i ja w Dorkowie
Piękny ogród,koty korzenie i Dunajec w tle
Tylko pozazdrościc
Czy mowa o pierwiosnku z 1. strony
Też zwóciłem na niego uwagę
Pozdrawiam,
Sławek
Piękny ogród,koty korzenie i Dunajec w tle
Tylko pozazdrościc
Czy mowa o pierwiosnku z 1. strony
Też zwóciłem na niego uwagę
Pozdrawiam,
Sławek
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Dorotko,obejrzałam cały Twój ogród,pięknie wszystko skomponowane w kamieniu i korzeniach, dobrze że rzeka przywozi Ci pod nos piękne rzeźby,bo ja tacham korzenie z lasu,albo rąbię siekierą w ogrodzie jak coś padnie,twoje rośliny już duże ,pięknie się prezentują,a do tego z gustem obsadzone mniejszymi bylinami ,wszystko takie zadbane,chętnie Ci potowarzyszę dalej,pozdrawiam

- dorkow0

Kochani, ile gości dzisiaj u mnie... Aż się serce raduje...
Dziękuję Wam serdecznie, że mnie odwiedzacie...
Aniu
wiosnę kocham, choćby była i zimna, ale czuje się ją zawsze...
Te Pierwiosnki wyglądają ślicznie jak kwitną, aż szkoda, że tak krótko...
Dorotko, cieszę się, że mnie odwiedziłaś...
Ogród mam już 20 lat, ostatnio powstała nowa część... Kiedyś ją pokażę...
A te stare części sprawiają, że widzę i ich piękno i moje błędy...
Berberysy, to mój konik... Kocham je za ich wygląd, za wolę życia, za brak problemów... Mam i odmianowe i siewki... I planuję jeszcze jakieś pozyskać... Może się uda...
Sławku, podoba mi się to w Dorkowie, nawet bardzo podoba...
Tak to ten Pierwiosnek... W ogóle te z grupy Belarina są piękne i mają pełne kwiaty... Szkoda tylko, że ich cena jest taka duża, jak dla mnie... Nie zbieram ich, więc i nie dam za nie wiele, gdyby chodziło o Berberysy, to pewnie już bym tak nie myślała...
Dunajec to piękna rzeka i cudnie jest siedzieć nad jej brzegiem, ale bywa bardzo niebezpieczna... Jeszcze nie dalej jak dwa lata temu była u nas zagrożeniem... I to dosłownym... Jednak wykorzystano stare metody umocnienia brzegów i wrócono go do starego koryta... Teraz znowu jest bezpieczny...
Marto, cieszę się, że Ci się u mnie podoba...
Wszystkie rabaty i nasadzenia robiłam sama... Kocham ten ogród i ciągle coś w nim zmieniam i poprawiam...
Dunajec przynosi, ale i zabiera... I to taka przepychanka, którą on wygrywa... To mocna, górska rzeka... Teraz jest ok, ale za parę lat znowu da znać, że jest mocny...
Korzeni z lasu nie przynoszę, bo rzadko chodzę, a tam są piękne okazy,których leśniczy by mi nie odpuścił...
Dziękuję Wam serdecznie, że mnie odwiedzacie...
Aniu
Te Pierwiosnki wyglądają ślicznie jak kwitną, aż szkoda, że tak krótko...
Dorotko, cieszę się, że mnie odwiedziłaś...
Ogród mam już 20 lat, ostatnio powstała nowa część... Kiedyś ją pokażę...
A te stare części sprawiają, że widzę i ich piękno i moje błędy...
Berberysy, to mój konik... Kocham je za ich wygląd, za wolę życia, za brak problemów... Mam i odmianowe i siewki... I planuję jeszcze jakieś pozyskać... Może się uda...
Sławku, podoba mi się to w Dorkowie, nawet bardzo podoba...
Tak to ten Pierwiosnek... W ogóle te z grupy Belarina są piękne i mają pełne kwiaty... Szkoda tylko, że ich cena jest taka duża, jak dla mnie... Nie zbieram ich, więc i nie dam za nie wiele, gdyby chodziło o Berberysy, to pewnie już bym tak nie myślała...
Dunajec to piękna rzeka i cudnie jest siedzieć nad jej brzegiem, ale bywa bardzo niebezpieczna... Jeszcze nie dalej jak dwa lata temu była u nas zagrożeniem... I to dosłownym... Jednak wykorzystano stare metody umocnienia brzegów i wrócono go do starego koryta... Teraz znowu jest bezpieczny...
Marto, cieszę się, że Ci się u mnie podoba...
Wszystkie rabaty i nasadzenia robiłam sama... Kocham ten ogród i ciągle coś w nim zmieniam i poprawiam...
Dunajec przynosi, ale i zabiera... I to taka przepychanka, którą on wygrywa... To mocna, górska rzeka... Teraz jest ok, ale za parę lat znowu da znać, że jest mocny...
Korzeni z lasu nie przynoszę, bo rzadko chodzę, a tam są piękne okazy,których leśniczy by mi nie odpuścił...