jak u Ciebie pięknie i kolorowo, u mnie totalna susza, mimo podlewania roślinki są w nieciekawym stanie. Masz bardzo ładne odmiany floksów i w oko wpadła mi lilia taka różowa w plamki co to za odmiana?
Świat roślin Ewy-Rozalki część siódma
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Świat roślin Ewy-Rozalki część siódma
jak u Ciebie pięknie i kolorowo, u mnie totalna susza, mimo podlewania roślinki są w nieciekawym stanie. Masz bardzo ładne odmiany floksów i w oko wpadła mi lilia taka różowa w plamki co to za odmiana?
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ELCIU ciapatki nie są ze sobą spokrewnione .Miały innych rodziców
MAGDUŚ nie robiłam Palbinowi zdjęcia ,ale zrobię i wstawię specjalnie dla Ciebie .Nie sypałam mu nic na dno ,rośnie w kupnej ziemi
AGNIESIU nie wyobrażam sobie ,żeby w moim ogrodzie ich nie było ,to mój żelazny repertuar.Bardzo je lubię
MARYSIU róża nazywa się Roger Lambelin i jest moją ostatnią miłością .Dziękuję Ci za odwiedziny i za miłe słowa
AGACIU ,ciapata róża to ta na pierwszej fotce ,jest aksamitna i piękna .Jestem w niej zakochana po uszy .Dzięki za wizytację

IWONKO dziękuję ,niestety nie znalazłam jej nazwy ,a jest u mnie bardzo długo
MAGDUŚ nie robiłam Palbinowi zdjęcia ,ale zrobię i wstawię specjalnie dla Ciebie .Nie sypałam mu nic na dno ,rośnie w kupnej ziemi
AGNIESIU nie wyobrażam sobie ,żeby w moim ogrodzie ich nie było ,to mój żelazny repertuar.Bardzo je lubię
MARYSIU róża nazywa się Roger Lambelin i jest moją ostatnią miłością .Dziękuję Ci za odwiedziny i za miłe słowa
AGACIU ,ciapata róża to ta na pierwszej fotce ,jest aksamitna i piękna .Jestem w niej zakochana po uszy .Dzięki za wizytację
IWONKO dziękuję ,niestety nie znalazłam jej nazwy ,a jest u mnie bardzo długo
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zakochana po uszy i wcale się nie dziwię, ta róża jest boska 
- ewa_rozalka
- 1000p

Iwonko nie ma takiej drugiej ,ona wygląda jakby była sztuczna ,zrobiona z pluszu .Całe szczęście ,że już u mnie zimowała ,to nie muszę się martwić ,że zmarznie 
- ewa_rozalka
- 1000p

Iwonko kup sobie ,ona jest za małe pieniądze od Petrowicza 
- iwona0042

Gdzie?, możesz podać namiary? czy on tylko na allegro sprzedaje?
-
ella52
- 200p

- Od: 8 lut 2011, o 18:36
Też bym poprosiła o namiar na Petrovicza.
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Maleńki ogródek Eli
- ewa_rozalka
- 1000p

IWONKO i ELU ,zgłoście się do naszej Kamili Szlązkiewicz ,z działu różanego .Ona będzie zbierać zamówienia ,od Petrowicza też .Ma również swój wątek sprzedażowy i tam znajdziecie wszystko .Ja mam tę różę w ten sposób kupioną .

- iwona0042

Ewciu a jak ona się nazywa?
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Czekam w takim razieMAGDUŚ nie robiłam Palbinowi zdjęcia ,ale zrobię i wstawię specjalnie dla Ciebie .Nie sypałam mu nic na dno ,rośnie w kupnej ziemi![]()
![]()
Pytam z uporem maniaka o keramzyt, bo to izolacja przed zimnem. Mam nadzieję, że następnej wiosny będziemy mogły się wymienić spostrzeżeniami na temat donicowych lilaków, a tym bardziej ujrzeć i poczuć kwity. Jak on pachnie mmmmm...
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Wpadłam i.... przepadłam! Twój wątek, a właściwie rośliny, które masz przekonują mnie o słuszności moich wyborów. Od wiosny cieszę się również połączeniem liliowo-różanym. Sadząc królowe obok siebie miałam ogromne wątpliwości czy będą razem pasowały. To co zobaczyłam u Ciebie - ten roślinny pozorny "bałagan" - fantastyczne! Uwielbiam takie gęste nasadzenia
Wiem w jakim kierunku dążyć! Dziękuję za inspirację! Czapki z głów... 
- ewa_rozalka
- 1000p

Iwonko róża nazywa się Roger Lambelin i sprowadzona jest z Serbii .To wlaśnie Kamila tym się zajmuje
Magdziu sama jestem ciekawa ,jak on przezimuje .Mój bardzo długo kwitł .Będąc w szkółce widzialam lilak ottawski szczepiony wysoko ,no mówię Ci cudo .Prawie go kupiłam ,z ciężkim sercem odstawiłam donicę .
Lukrecjo ,ja już od dawna zauważyłam ,że róże świetnie rosną z liliami ,nawet niektórym się kopczyk przydaje .Pięknie się uzupełniają .Dzięki Ci serdeczne za tyle pochwał ,aż mi z radości uszy pieką
Magdziu sama jestem ciekawa ,jak on przezimuje .Mój bardzo długo kwitł .Będąc w szkółce widzialam lilak ottawski szczepiony wysoko ,no mówię Ci cudo .Prawie go kupiłam ,z ciężkim sercem odstawiłam donicę .
Lukrecjo ,ja już od dawna zauważyłam ,że róże świetnie rosną z liliami ,nawet niektórym się kopczyk przydaje .Pięknie się uzupełniają .Dzięki Ci serdeczne za tyle pochwał ,aż mi z radości uszy pieką
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Kolorowy zawrót głowy cudne róże ,piękne floksy,jak marzenie hibiskusy .
;chylę czoła:215
- ewa_rozalka
- 1000p