Ogród w sercu Borów

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w sercu Borów

Post »

Witam Cię Tomku :wit
miło że odwiedziłeś, piszesz że nie wiesz czy stworzysz kiedyś ogród z klimatem. Najważniejsze to mieć plany i marzenia i stopniowo je realizować. Czas leci szybko i wszystkim nam go brakuje. Ja też kiedyś nie planowałam, że prawie cała działka będzie odsadzona roślinami, tak wyszło, każdego roku coś nowego i w ziemi i na ziemi. No i jeszcze w donicach. Z każdym rokiem w piwnicy kurczyło się miejsce na przechowywanie i tak jest nadal. Na pewno zrealizujesz swoje plany i będzie Ci przybywało roślin. Masz sporą kolekcję pelargonii, ładnie prezentują się w równych donicach, sporo też fuksji. Ja, jak odwiedzam inne ogrody, czy to w naszych stronach, czy też na południu Polski, to podobają mi się bardzo, ale jak wracam do siebie to jestem szczęśliwa że mam swój ogród. Twoje rośliny zapewne też dają Ci dużo radości i zadowolenia i to jest najważniejsze.
Pokażę kilka moich pelargonii, może na początek 2 zdjęcia tej, o której pisałam w Twoim wątku.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To jeszcze nie wszystkie, chociaż może niektóre zdjęcia dotyczą tej samej. Nie mam oznaczone, więc łatwo się pogubić. Kilka zdjęć usunęłam, ponieważ wstawiły się zbyt "duże" - nie wiem dlaczego
A jutro w paczce kolejnych 6 szt. - małe sadzonki, gdzie ja to wszystko poustawiam ?
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Cię Marysiu
Miło, że odwiedzasz, ja też często jestem u siebie, chodzę tak po cichutku i nie zostawiam śladu. Masz rację liście ostropestu są ciekawe, ale czasami boli, kiedy się ich dotyka. Mam obecnie kilka młodych ostropestów, też ciekawie wyglądają. Tę roślinę warto siać kilka razy w sezonie. Chyba czas spać, bo widzę godz. 00.00
Wspomniałaś o doniczkowych, więc to zdjęcie dla Ciebie - tak kwitnie teraz moja kliwia (ani to żółta, ani pomarańczowa, pomarańczową też mam)

Obrazek
Pozdrawiam zatem, Ula
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Uleńko,

Ogromna ilość bogactwa w Twoim ogrodzie - pięknie. Bory tucholskie to malowniczy skrawek przyrody,
jak widać jeszcze go upiększyłaś. Pozwolisz rozgoszczę się i podglądne Twoje poczynania.
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Ulu to tak jak ja chodzę po Twoich ścieżkach i oglądam aby nie spłoszyć żadnego ptaszka i nie przerwać snu żadnemu innemu stworzeniu ;:167
Kliwia pięknie zakwitła, ma węższe liście jak pomarańczowa, też ją mam ale strajkuje drugi sezon ;:202
Pelargoniowy zakątek piękny ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Witaj Uleczko.
Milin to jest od Jagódki ,dany od serca bo wszystkie sadzonki się ukorzeniły.Kolor ma bardzo ciemno czerwony,trochę podobny do mojego ale jednak ciemniejszy.A już ilość kwiatów u Igi to było totalne zaskoczenie-nie było widać liści.
Zazdroszczę Wam tej wycieczki,my te ogrody oglądaliśmy jakieś 14 lat temu i już wtedy było pięknie.
Hibiskus żółty zakwitł i cieszy moje oczy a powinien Twoje.Agapantus karłowy odsadzony,lilia martagon posadzona-wszystko to czeka na Ciebie-o czym zapomniałam ?
Śliczne masz pelargonie a na kolejnej wystawie/kiermaszu pewnie coś jeszcze dokupisz.
Pozdrawiam Was.Teresa
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Cię Agnieszko, miło że pospacerowałaś po moim ogrodzie, ja byłam u Ciebie z rewizytą, ale jeszcze muszę wrócić i pooglądać od początku. Zapraszam ponownie i dziękuję za miłe słowa.
Witaj Tereniu
Dziękuję za opiekę, jaką otaczasz moje roślinki, niech nagrodą będą rozkitające kwiaty. Muszę podziękować Jagódce za milima, który Ty ukorzeniłaś. Cieszę się na agapantusa. Tereniu muszę Ci napisać, że pojawiła się nadzieja, że może się zobaczymy. Co do terminu to nie jest ustalony, ale o tym porozmawiamy, och już się cieszę. Pelargonii mam sporo, a wczoraj dotarła paczka od Pana Bolesława z kilkoma nowymi odmianami :tan - cudeńka, nawet o kwiatach lekko żółtych, tylko się martwię ;:65 o ich ukorzenienie się o tej porze. Dostałam też fiołka o różowych i żłtych kwiatach. Trochę nasion irysów i liliowców - takich super. Dostałam też 2 kłącza irysów syberyjskich pochodzących z kolekcji Pana Radziula. Dostałam też nasiona firletki kwiecistej o białych kwiatach, też się cieszę, ponieważ nigdy takiej nie miałam, a mam o tych kwiatach fioletowych. Ja wysyłałam paczkę do Pana Bolesława już wcześniej. Przekazuję Ci wczorajsze pozdrowienia od Pana Bolesława, ja również pozdrawiam, pa ;:196 Ula
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Z przyjemnoscią ;:167 :wit :wit
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Już się cieszę na spotkanie ,oby Ci się udało dojechać.
Ja z paczką dla P.Bolesława czekam-mam mieć białe ekstra fuksje dla niego no i oczywiście ziemniaczki.
A u Ciebie znowu przybyło tyle cudeniek ogrodowych ale gdzie to kobieto posadzisz?Koniecznie tą działkę obok musicie dokupić.
Ulka czy mogę pobrać jeden nasiennik z Twojego hibiskusa żółtego?.Ma ich sporo i wyjątkowo duże,ciekawa jestem tylko czy zdążą dojrzeć.
Miłej nocki.Teresa
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tereniu
Tereniu, pobieraj tyle nasion ile się da, Pani Krystyna mówiła, że on dobrze się rozmnaża z nasion. Bardziej się martwię o przechowywanie doniczkowych, a wzięło mnie na te pelargonie i też doniczek przybyło. Ale chyba się jakoś da.
Pozdrawiam, pa
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53

Post »

Ula , pięknie i kolorowo w Twoim ogrodzie . Jestem zauroczona Twoją kolekcją pelargonii - cudne.Będę do Ciebie zaglądać.
Zgadzam się z Tobą w zupełności - Ogrody Hortulus są przecudne . Miałam przyjemność zwiedzić je podczas zeszłorocznego urlopu w Kołobrzegu.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Cię :wit Małgosiu w moim wątku.
Dziękuję za miłe słowa, zaglądaj kiedy tylko zechcesz. Ja już zawitałam u Ciebie, ale pooglądam jeszcze raz piękne Twoje hortensje.
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich cieplutko w ten chłodny wieczór
Pokażę Wam jakie pyszności dostaliśmy od Tereni (Teniak)
Pomidorki, ten duży to miał 952 gramy, małych nie ważyłam
Obrazek

I jeszcze takie cudeńka
Obrazek

i ogóreczki
Obrazek

Oczywiście to nie wszystko, bo część już zjedzona.
Tereniu smakowały wybornie, a w podziękowaniu mam dla Ciebie niebieskie kwiatuszki
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pokażę jeszcze kilka zdjęć z dzisiejszego dnia, chociaż po deszczu szaro i mokro, to jeszcze trochę kolorów w ogrodzie można jest.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Uluś pomidor gigant .
Roślinki piękności jak zwykle. ;:215
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Witaj Ula :wit , tak sobie do Ciebie przydreptałam przypadkiem ;:65 i teraz wcale nie chce mi się stąd wychodzić. Piękny masz ogród, szczególnie podoba mi się jego rożnorodność i to, że znajdują w nim miejsce także zwierzęta i ptaki ;:215
Ja właśnie jestem w trakcie tworzenia podobnego miejsca dla siebie, ale przede mną jeszcze dłuuuga droga ;:130 choć sporo potu już wylalam ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”