Obie mini prześliczne
 Zwłaszcza ta "philadelphiopodobna"

Ja na takie w Tesco nie trafiłam

Gratuluję udanych zakupów

Ale stwierdziłam, że 3 to przesada i białego z żółtym już mam, a nawet 2
 Ale stwierdziłam, że 3 to przesada i białego z żółtym już mam, a nawet 2  

Ta druga oczywiście też ładna. Bardzo fajne osłonki i fajnie wyglądają wszystkie razem
 Ta druga oczywiście też ładna. Bardzo fajne osłonki i fajnie wyglądają wszystkie razem 

Mi się natomiast bardziej podoba ta jagodowa, może dlatego, ze mama mi takiego falka ostatnio przyniosła, ale nie umiałam oddać jego koloru telefonem komórkowym
 Mi się natomiast bardziej podoba ta jagodowa, może dlatego, ze mama mi takiego falka ostatnio przyniosła, ale nie umiałam oddać jego koloru telefonem komórkowym   Ty uchwyciłaś go idealnie
 Ty uchwyciłaś go idealnie 

To chyba wszystkie tam trafiły zamiast do różnychCallanthe pisze:Magdzia - ja do mojego Tesco pojechałam na drugi koniec miasta i szczerze mówiąc były 4 palety, Philadelphiopodobne, SogoVivienopodobne, białe i takie żółte z różowym środkiem. Jedna biała mi się tak podobała...Ale stwierdziłam, że 3 to przesada i białego z żółtym już mam, a nawet 2
 U mnie były tylko SogoVivienopodobne, białe i fioletowe
 U mnie były tylko SogoVivienopodobne, białe i fioletowe 
 . Bywasz na WGRO na Franowie ? Gdzie mieszkasz w tym Poznaniu bo ja w Czapurach tuż za Starołęką
 . Bywasz na WGRO na Franowie ? Gdzie mieszkasz w tym Poznaniu bo ja w Czapurach tuż za Starołęką   . Chyba dużo osób z Wlkp. nie ma tu na Forum, więc miło jest spotkać kogoś z tego samego miasta.
 . Chyba dużo osób z Wlkp. nie ma tu na Forum, więc miło jest spotkać kogoś z tego samego miasta.

DziękujęKarnova pisze:Zgadzam się z przedmówczyniami ta "philadelphiopodobna" jet ślicznaTa druga oczywiście też ładna. Bardzo fajne osłonki i fajnie wyglądają wszystkie razem

Polecam mini, są uroczeDufin pisze:Mini przesłodkie, chyba następnym razem gdy będę chciała kupić sobie storczyka to będę szukać miniMi się natomiast bardziej podoba ta jagodowa, może dlatego, ze mama mi takiego falka ostatnio przyniosła, ale nie umiałam oddać jego koloru telefonem komórkowym
Ty uchwyciłaś go idealnie
 Rzeczywiście, jagodowy to trafne określenie
 Rzeczywiście, jagodowy to trafne określenie   Już widziałam, że 3velyna swoją Marną Mini nazwie Jagódka, to nie będę papugować
 Już widziałam, że 3velyna swoją Marną Mini nazwie Jagódka, to nie będę papugować   Starałam się uchwycić ten kolor, bo każdy wie jak to z różowymi falkami jest
 Starałam się uchwycić ten kolor, bo każdy wie jak to z różowymi falkami jest  
SogoVivienopodobną wzięła moja koleżanka, bo chyba zaraziłam ją miłością do tych kwiatówMagdzia pisze:
To chyba wszystkie tam trafiły zamiast do różnychU mnie były tylko SogoVivienopodobne, białe i fioletowe
 Biedna
 Biedna   Ale powiem ci szczerze, że przejrzałam dokładnie te 4 palety i the Philadelphiopodobne wszystkie były takie... zmarnowane?
 Ale powiem ci szczerze, że przejrzałam dokładnie te 4 palety i the Philadelphiopodobne wszystkie były takie... zmarnowane?   Chyba tylko ze trzy sztuki były znośne
  Chyba tylko ze trzy sztuki były znośne  
Nie, nie bywam na WGRO, bo nie mam tam karty wjazdowej, która tam jest chyba wymagana (i dostępna dla ludzi, którzy mają jakąś działalność związaną z roślinami). Dawno za to nie byłam na giełdzie ogrodowej na Wildzie, w stronę AWF. A czytałam tutaj na Forum, że jedna z Poznanianek (już nie pamiętam która, niestety) znalazła na niej Mini Marka.ajania pisze:Pati, dopiero teraz zauważyłam, że jesteś z Poznania. Bywasz na WGRO na Franowie ? Gdzie mieszkasz w tym Poznaniu bo ja w Czapurach tuż za Starołęką
. Chyba dużo osób z Wlkp. nie ma tu na Forum, więc miło jest spotkać kogoś z tego samego miasta.

A co tam, już jest Penelopa2 i 3, Filipek2..
 A co tam, już jest Penelopa2 i 3, Filipek2..  
 ). Jednak muszę przyznać, że okolica fajna i miła.Co do giełdy na Franowo, nie trzeba tam mieć karty, tyle, że płaci się 5 zł. za wjazd. Natomiast osoby z kartą płacą 2,50 zł. Co do Mini Marków, ja je znalazłam na Franowie właśnie. Dawaj proszę mi znać jak spotkasz coś fajnego ze storczyków w Poznaniu.
 ). Jednak muszę przyznać, że okolica fajna i miła.Co do giełdy na Franowo, nie trzeba tam mieć karty, tyle, że płaci się 5 zł. za wjazd. Natomiast osoby z kartą płacą 2,50 zł. Co do Mini Marków, ja je znalazłam na Franowie właśnie. Dawaj proszę mi znać jak spotkasz coś fajnego ze storczyków w Poznaniu. 
    .
 .
No niestety zapachy nie są zbyt ciekawe...ajania pisze:Pati, w Luboniu bywam raz po raz ale najbardziej mi się Luboń daje we znaki zapachowo (mam na myśli fabrykę Luwena bodajże, która często dymi w naszym kierunku). Jednak muszę przyznać, że okolica fajna i miła.Co do giełdy na Franowo, nie trzeba tam mieć karty, tyle, że płaci się 5 zł. za wjazd. Natomiast osoby z kartą płacą 2,50 zł. Co do Mini Marków, ja je znalazłam na Franowie właśnie. Dawaj proszę mi znać jak spotkasz coś fajnego ze storczyków w Poznaniu.
Pozdrawiam serdecznie sąsiadkę
.
 I tutaj też to czuć
 I tutaj też to czuć   Za to ostatnio jakieś regularne dźwięki słychać na terenie Lubonia, takie metaliczne odgłosy, które narastają. Zaczynają się od niskich dźwięków, do wysokich i przestaje. I tak co chwilę, najlepiej słychać to niestety w nocy
 Za to ostatnio jakieś regularne dźwięki słychać na terenie Lubonia, takie metaliczne odgłosy, które narastają. Zaczynają się od niskich dźwięków, do wysokich i przestaje. I tak co chwilę, najlepiej słychać to niestety w nocy   
  I wszystkie zdrowe jak konie. Właśnie tam kupiłam Phalaenopsis Manhattan
 I wszystkie zdrowe jak konie. Właśnie tam kupiłam Phalaenopsis Manhattan   A na tą WGRO w takim razie muszę się wybrać
 A na tą WGRO w takim razie muszę się wybrać   
 To będzie Jagódka 23velyna pisze:Jeśli o mnie chodzi, to możesz swojego także nazwać JagódkąA co tam, już jest Penelopa2 i 3, Filipek2..

) były miniaturki za 14,99 ale nic mi nie wpadło w oko.. To znaczy białe były ładne z takimi delikatnymi piegami, ale nie na tyle abym chciała je kupić.. Była tez jedna fioletowa i jedna taka morelowa żyłkowana, ale mam podobna multiflorkę wiec nie chciałam.. Od bidy tą biała bym wzięła, ale krucho z kasa, wiec wolałam się wstrzymać, może znajdę coś czemu nie będę się mogła oprzeć
 ) były miniaturki za 14,99 ale nic mi nie wpadło w oko.. To znaczy białe były ładne z takimi delikatnymi piegami, ale nie na tyle abym chciała je kupić.. Była tez jedna fioletowa i jedna taka morelowa żyłkowana, ale mam podobna multiflorkę wiec nie chciałam.. Od bidy tą biała bym wzięła, ale krucho z kasa, wiec wolałam się wstrzymać, może znajdę coś czemu nie będę się mogła oprzeć   Mini były w takich czarnych osłonkach (moim zdaniem tandetne, prawie jak papierowe.. zdecydowanie bardziej wolę grube i ciężkie ) ;)
 Mini były w takich czarnych osłonkach (moim zdaniem tandetne, prawie jak papierowe.. zdecydowanie bardziej wolę grube i ciężkie ) ;)
 Pewnie będą robić za zastępcze jak kupię jakieś mini, a nie będę mieć ceramicznej
 Pewnie będą robić za zastępcze jak kupię jakieś mini, a nie będę mieć ceramicznej  

, ale otworzyły się za to pączusie z przedłużenia pędu
 , ale otworzyły się za to pączusie z przedłużenia pędu   
  Jak widać zostały mu już tylko dwa pączki
 Jak widać zostały mu już tylko dwa pączki